Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

כבר תקופה שאני מחפש רכב שיתאים לנו אחרי לידת תאומים, כרגע 2 ילדים, אבל מעדיף לקנות רכב עם תכנון קדימה ל3.

היום אנחנו עם C4 האצ'בק, סך הכל מרוצים מהרכב, אבל שנינו יחסית גבוהים וצפוף לנו מקדימה בגלל המושב בטיחות מאחורי הגב, ובכל מקרה זקוקים לעוד רכב.

הפיאקסו 5 מקומות נראה לי מושלם לדרישות שלנו, אבל אני מתקשה למצוא אחד במצב טוב ועם ק"מ סביר,

ולכן מנסה לגבש רכבים אחרים שיכולים להוות תחליף לחיפוש. אני לא נמנע אפילו ממסחרית קטנה (ברלינגו?) אבל חייב שיהיה בטיחותי ואוטומט.

האם יש מה להסתכל על גזרת הסטיישן בנושא המרווח רגליים במושב האחורי?

ראיתי שלפג'ו 308SW יש בסיס גלגלים 273 לעומת 260 בC4 שלנו, זה אומר שהוא יהיה מרווח משמעותית? ומה לגבי קיה סיד? האם בשניהם יהיה מקום לילד 3? (לא קריטי אבל בונוס רציני).

מהצד השני יש SUV כדוגמאת ניסן קשקאי, שאולי התנוחת ישיבה בו תאפשר להכניס יותר בנוחות את המושבי בטיחות אבל לא נראה שיכנס בו כיסא 3 בהמשך וגם הבגאז שלו קטן משמעותית לסטיישנים.

אז מה החלופות הראויות ל C4 Picasso?

תודה :-)

פורסם

308 סטיישן מרווחת מאחור לאורך אבל המנוע שלה עלול להיות לא אמין, יש שרשורפלצת בנושא. 

להושיב 3 ילדים מאחור צריך רכב רחב.  הכי טוב זה רכב בעל 3 מושבים נפרדים כמו הפיקאסו. יש לי חברים בעלי טויוטה וורסו ופריוס פלוס שמשתשים בהם כרכבי 5 מושבים עם 3 מושבי בטיחות מאחור ומושבים 6, 7 מקופלים (מתקבל תא מטען גדול). בזמנו כשאני חיפשתי לפני שקניתי פיקאסו שקלתי פורסטר, הוא רחב ומרווח מאחור, לחבר נכנסו 3 מושבי בטיחות בלי בעיה. 

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם (נערך)

תודה, לגבי המנוע אני פחות מודאג (יש לי את אותה "בעיה" בC4 הנוכחית שלי), יותר מהנוחות והבטיחות.

בגזרת הטויוטות, אני לא שולל רכבים בעלי 7 מקומות, אבל בתקציב שלי אפשר למצוא שנתון מאוד ישן או ק"מ גבוה מאוד, והם נמכרים הרבה מעל המחירון ממה שראיתי.

עריכה אחרונה על ידי bnayal
פורסם

במכונית משפחתית אתה צריך לנסות ולבדוק אם נכנסים 3 מושבי בטיחות. למשל אני ניסיתי בגולף שהיתה לנו ולא נכנס אז מכרנו וקנינו פיקאסו.  ה308 תהיה ארוכה יותר אבל לא בטוח שרחבה יותר. לשני ילדים עם מושב בטיחות נגד כיוון הנסיעה ההבדל מול ה c4 אמור להיות משמעותי לטובה.  

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

בעניין תיזמון החלפת הרכב:

אם המצב קריטי, תשאף להחליף. אם רק נולדו התאומים ואתם יכולים "לסחוב" עוד קצת, הייתי מחכה שהשוק ירגע ואז עושה את המהלך.

במצב של היום אפילו פיקאסו נורמלית במחיר שחיטה לא תשיג.

להערכתי, לא תמצא שום רכב מרווח ברמה של C4 פיקאסו\ספייסטורר - בטווח מחירים שלו.

ייתכן ואם תחכה מספיק, אולי תוכל לשים יד על 5008. זה רכב אחר לגמרי (אפילו שמדובר על אותה שילדה) והתחושה הפנימית יותר עוטפת ופחות מרווחת מפיקאסו.
לא ציינת כמה ק"מ אתם נוסעים בשנה ומה התוואי השולט ? (עירוני או בינעירוני)

עדיף שתתמקד ב 1.6 בנזין או 1.6 דיזל.

ברלינגו אוטומטית (לא רובוטית) זה רק מ-2019 וזה מנוע 1.5 והמחירים בשמיים (מה גם, שלפי הבדיקה שעשיתי עד כה, רמת האמינות רחוקה מלהיות 1.6HDI, לכן ההמלצה שלי בתקציב הזה היא להתמקד ב 1.6HDI).
אם ידנית היתה אופציה - הכל היה נראה אחרת, אבל אתם לא שם.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה :-)ק"מ בשנה באיזור ה15000 אני מעריך, כמעט ורק בינעירוני.

לצערי אין את האופציה לחכות שהשוק ירגע, במיוחד כשאין צפי מתי זה יקרה (שמעתי הערכות על 2024?).

אעקוב גם אחרי 5008 בהחלט.

מה לגבי הקשקאי? יוכל לשרת אותנו טוב לפחות כרגע עם שני ילדים? (פשוט כי יש לנו אפשרות לקנות מקרוב משפחה במצב מעולה מתחת למחירון)

פורסם

אם זה קרוב משפחה, לך אליו עם הכיסאות בטיחות וכל הפק"ל-ילדים, ותבדוק. אין יותר טוב מזה.

איזה דגם הקשקאי שלו ? בנזין\דיזל ? מודל ? מנוע ? גיר רציף ?

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עדיין מחפש...

אם אני מתפשר על רכב שיתאים כרגע לשני תינוקות ואולי בהמשך יהיה אפשר לדחוס עוד אחד, אבל לא מתפשר על בגאז' גדול ומרווח רגליים בספספל האחורי (בעיקר בשביל שלא יהיה דחוס ליושבים מקדימה),

איזה דגמים יתאימו לי?

אוקטביה נראית אחלה וגם יצא לי לבדוק אותה פיזית, אני פשוט לא מוצא רכב עם נתונים טובים בטווח מחירים שלי.

יש עוד אופציות ששווה לבדוק?

• תוכן חדש...