Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כאמור בכותרת, קיבלתי דוח 250 ש"ח.

"החנית את רכבך בתחום המסומן בשפת המדרכה בתמרור (אדום-לבן) 5א."

בתחילת הסימון של האדום לבן יש תמרור שתמונתו מצורפת כאן. הפוקוס שלי (עדיין) לא למכירה וגם אם אני יושב בפנים לא עובר את ה4 טון. האם יש קייס לבטל את הדוח?

ALO.jpg

פורסם

זה בתחילת האדום לבן או בקצה האדום לבן?

ממה שרואים בתמונה זה נראה בקצה האדום לבן.

אם כך, כמובן שיש לך קייס. חנית כחוק.

אם לא (ההמשך צבוע באדום לבן), זה יותר מורכב, זכור לי שהיה כאן דיון דומה לא מזמן.

פורסם (נערך)

פני לרשות המקומית עם הצילום של התמרורים, וצילום רשיון הרכב ובקשי ביטול של הדו״ח היות ורכבך אינו שוקל מעל 4 טון ולכן מותר לו לחנות במקום.

יהיו שיטענו שבכל מקרה עברת עבירה, היות וסימון אדום-לבן הוא תמרור האוסר חניה בעצמו ולכן תקף לכל רכב.

אני אמשיך לטעון שברגע שהציבו תמרור נוסף על עמוד, הכוונה היתה שהסימון האדום לבן יהיה להבלטה בלבד, ושמה שאמור בשלטים על העמוד הוא הקובע.

כי אחרת, מה הטעם לסייג את איסור החניה, אם האדום-לבן ממילא תופס להכל.

לדעתי עם מקרים כאלה ימשיכו צריך לפנות למחוקק, מדובר על הטעיה הזויה של הציבור.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני שעה, itzik123 כתב:

בגוגל מצאתי את זה:

https://www.din.co.il/forum38/131266/

אבל כמו שכתבתי, זכור לי דיון כזה לא מזמן כאן בפורום, תנסה למצוא אותו, אני מניח שיש שם גם דעות אחרות.

גם אני זוכר, לא הצלחתי למצוא אותו

עריכה אחרונה על ידי YULI1
פורסם

כאשר יש סתירה בין שני תמרורים  הולכים על הפירוש המקל עם הנהג

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)
בתאריך 3.4.2022 בשעה 12:02, YULI1 כתב:

אני חניתי כ-30 מטר אחרי השלט שגם לפניו וגם לאחריו צבוע באדום לבן.

בין התמרור למקום שחנית האם המדרכה רציפה או שיש צומת?

עריכה אחרונה על ידי tinoki

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)
בתאריך 4.4.2022 בשעה 09:20, Be roo כתב:

בעיקר כאשר הסתירה חסרת הגיון (״בוא נציב שני תמרורים שאומרים אותו דבר ואז נסייג רק אחד מהם, ונפיל נהגים בפח״)

זה עוד יותר מסובך, כי הם לא אומרים אותו דבר (בהנחה שכפי שאומר פות״ש אכן אחרי התמרור השפה צבועה באדום-לבן).
התמרור המסוייג הוא 432 -- אין חניה.
שפה צבועה אדום-לבן, תמרור 818, שקולה אא״ט תמיד ל-433 (אין עצירה (וקל וחומר חניה)).

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
פורסם

עברתי שם היום,

בין התמרור לבין הסימון על המדרכה באדום לבן יש מרחק של 50 מטר.

באמצע יש איזה 10 מטר שאין סימון כלל (אפור) זה משנה משהו את התמונה?

פורסם

לא.

תמרור 432 (אין חניה) מתבטל בכמה מקרים, ע״י צומת או הצבה של תמרורים מסויימים, אבל תמרור 818 (אדום-לבן) אינו אחד מהם. כך שהפסקת הסימון והחזרתו אינם רלוונטים (להפך, הם רק מוסיפים לבלבול ואם מישהו יחנה בחלק האפור הוא עלול לחטוף דוח על חניה בניגוד ל-432).

פורסם
לפני כשעה, YULI1 כתב:

עברתי שם היום,

בין התמרור לבין הסימון על המדרכה באדום לבן יש מרחק של 50 מטר.

באמצע יש איזה 10 מטר שאין סימון כלל (אפור) זה משנה משהו את התמונה?

לא ברור...
1) האם העשרה מטר מתחילים בתמרור (כך נראה בצילום)?
2) אם כך, מה יש ביתר 40 המטר אחרי ה-10 ללא הסימון לפני שמתחיל הסימון האדום-לבן?

לפני כשעה, Be roo כתב:

לא.

תמרור 432 (אין חניה) מתבטל בכמה מקרים, ע״י צומת או הצבה של תמרורים מסויימים, אבל תמרור 818 (אדום-לבן) אינו אחד מהם. כך שהפסקת הסימון והחזרתו אינם רלוונטים (להפך, הם רק מוסיפים לבלבול ואם מישהו יחנה בחלק האפור הוא עלול לחטוף דוח על חניה בניגוד ל-432).

מאד מוזר ואכן מבלבל שתוקפו של 432 מסתיים ע״י 433, אבל לא ע״י 818, אבל באמת זה הניסוח שראיתי בכמה מקומות (הוא כן מסתיים אגב ע״י 817, אבני שפה בכחול-לבן).
אני חושד שזו פשוט השמטה לא מכוונת בחוק.
אם כך, מה ההבדל המדוייק בין 818 ל-433, פרט לכך ש-818 הוא לא מסיים את תוקפו של 432 ושבאופן טכני (אני חושב) לא ניתן לסייג אותו?
אמנם הסימון הזה לא היה קיים כשלמדתי לנהוג בשנות ה-80, אבל תמיד חשבתי שזה רק עניין של לעשות את הגבלת העצירה יותר ברורה ויזואלית; מצד שני, כמובן לא ניתן להשתמש ב-818 במקום שאין בו בכלל מדרכה ואז אין אבני שפה.
עריכה: עכשיו אני רואה שבכלל 818 עדיין מתיר למונית להוריד/להעלות נוסעים.

• תוכן חדש...