Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 9 דקות, Cadillac58 כתב:

היבואן אונס טיפולים מעבר למה שנדרש במדינות אחרות - כאן יש בעיה קשה

צודק. השאלה מאיפה נובע החשש הזה.

אני מניח שאם היצרן מאשר ליבואן להחמיר בשגרת הטיפולים מסיבה מסויימת, כנראה זה מוצדק. ליצרן אין סיבה לפגוע בשם של המותג שלו עם שטויות כאלה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 7 שעות, amosbmw כתב:

ממליץ לכל מי שמדיר את רכבו מהמוסכים, בין אם הוא חשמלי או לא. אחריות או לא.

באופן תקופתי (לכל הפחות אחת לשנה)  לפרק את הגלגלים, לבדוק את מצב הצמיגים מכל צידיהם ואת מערכת הבלמים.

לא יודעים לעשות את זה? היבואן/חברת הליסינג או @Gopher אמר שאין צורך?

אין לכם כוח?

אז אל תעשו ואל תלכו למוסך. העיקר שחסכתם 600 שח.

נסיעה טובה.

טסלה ממליצה לעשות הצלבת גלגלים כל 10,000 ק"מ ולבדוק נוזל בלמים פעם בשנתיים.

מלבד זאת אם בא לך לתרום כסף למוסכים אז בבקשה.

פורסם (נערך)

גם כשהחלפתי צמיגים יקרים בפג'ו 208 הצמיגאי המליץ לי לעשות הצלבה בהמשך. "טסלה ממליצה" לא מחייבת, לא אומרת לך שאין אחריות אם לא תעשה או שתעשה לא אצלם. אפילו מפנים אותך להנחיות של יצרן הצמיגים. אין לזה שום קשר לטיפולים ברכב.

יש סרטונים ביוטיוב שמראים איך להחליף פילטר מזגן לבד (אחרי שנתיים). כל עוד לא ישנו את את החוק בישראל שרק למכונאי מותר לעשות את זה.

בדיקת נוזל בלמים אחרי שנתיים אעשה בשמחה כדי להמשיך לנסוע בראש שקט שלא תיהיה לי בעיה בבלמים.

איך אפשר להשוות את זה בכלל לטיפול שנתי של כמה מאות שקלים שכולל החלפות נוזלי קירור ושאר ירקות ושבטח תנאי לאחריות?

עריכה אחרונה על ידי galbh
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 11 דקות, galbh כתב:

גם כשהחלפתי צמיגים יקרים בפג'ו 208 הצמיגאי המליץ לי לעשות הצלבה בהמשך. "טסלה ממליצה" לא מחייבת, לא אומרת לך שאין אחריות אם לא תעשה או שתעשה לא אצלם. אפילו מפנים אותך להנחיות של יצרן הצמיגים. אין לזה שום קשר לטיפולים ברכב.

יש סרטונים ביוטיוב שמראים איך להחליף פילטר מזגן לבד (אחרי שנתיים). כל עוד לא ישנו את את החוק בישראל שרק למכונאי מותר לעשות את זה.

בדיקת נוזל בלמים אחרי שנתיים אעשה בשמחה כדי להמשיך לנסוע בראש שקט שלא תיהיה לי בעיה בבלמים.

איך אפשר להשוות את זה בכלל לטיפול שנתי של כמה מאות שקלים שכולל החלפות נוזלי קירור ושאר ירקות ושבטח תנאי לאחריות?

אי אפשר להשוות בכלל כי אין לטסלה טיפולים וגם את כל התחזוקה אפשר לעשות עם ניידת שירות שמגיעה אליך עד הבית וזה לא רק בארה"ב אלא גם בארץ כמו שרואים בתמונה.

ככה בדיוק צריך לתת שירות.

274478327_10158111838926386_2748313582765272290_n (1).jpg

פורסם
לפני שעה, Gopher כתב:

טסלה ממליצה לעשות הצלבת גלגלים כל 10,000 ק"מ ולבדוק נוזל בלמים פעם בשנתיים.

מלבד זאת אם בא לך לתרום כסף למוסכים אז בבקשה.

המנטליות של האמריקאים שונה בתכלית מהמנטליות של הישראלים בכל מה שקשור לתחזוקה של רכבים, ע"ע "רישוי שנתי" באמריקה.

זה רק עניין של זמן עד שיקרה כאן אסון כתוצאה מהזנחה\חסכנות-ישראלית-טיפוסית ואז טסלה-ישראל תתעורר. זאת גם בדיוק הסיבה שיש מומחי בטיחות שהם נגד הרעיון של רישוי דו-שנתי בישראל. אנשים פה נוסעים בלי בעיה במצב שבר "עד הטסט" ואז מתקנים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, איציק נ. כתב:

המנטליות של האמריקאים שונה בתכלית מהמנטליות של הישראלים בכל מה שקשור לתחזוקה של רכבים, ע"ע "רישוי שנתי" באמריקה.

זה רק עניין של זמן עד שיקרה כאן אסון כתוצאה מהזנחה\חסכנות-ישראלית-טיפוסית ואז טסלה-ישראל תתעורר. זאת גם בדיוק הסיבה שיש מומחי בטיחות שהם נגד הרעיון של רישוי דו-שנתי בישראל. אנשים פה נוסעים בלי בעיה במצב שבר "עד הטסט" ואז מתקנים.

איציק

מה הקשר לטסלה? גם לטסלה יש טסט.

וצריך להפריד תקלות (כולל תקלות בטיחותיות) לטיפולים שוטפים ותקופתיים. מה הקשר?! חוץ מאולי יוסי שאחרי החלפת שמן מנוע אומר לך שצריך להחליף רפידות וצלחות.

https://www.tesla.com/ownersmanual/model3/en_jo/GUID-3DFFB071-C0F6-474D-8A45-17BE1A006365.html#:~:text=Brake Wear,-Model 3 brake&text=A wear indicator is a,brake pads%2C contact Tesla Service.

עריכה אחרונה על ידי galbh
פורסם

למה שיקרה אסון ולמה שאותו אסון לא יקרה ברכב בנזין?
אין חובה בחוק לטפל ברכב או איך לטפל ברכב. החובה היחידה היא טסט שנתי שמחמיר עם גיל הרכב.

פורסם
לפני 3 שעות, galbh כתב:

קבל טיפ - אם אתה כותב כל כך בהתלהבות על המותג שאתה קשור אליו, או על יבואנים אחרים לפחות תכיר את השוק והתחרות. ״הבנתי ש״, ״עד כמה שאני זוכר״, ״לא יודע מה העלות אחרי זה״ לא מתאים, כתוב עובדות בלבד.

אני לא כותב בהתלהבות, אני כותב מה שאני זוכר/יודע, אם יש סיבה מספיק אקוטית אני אלך לוודא. לא בשביל אמירת אגב בשרשור בפורום. מי שרוצה - מוזמן לבדוק ולאמת או להפריך. אתה יודע מה? גם אם אני בטוח, אני מעדיף לסייג כדי לעודד אנשים לא להאמין באופן עיוור למה שהם קוראים אלא ללכת לבדוק. ואם זה שאני כותב "למיטב הבנתי" גם במקרה שמיטב הבנתי הוא 100% נכון - גם אז אני מעדיף לסייג כדי שילכו לבדוק. אני לא מייצג את החברות הללו ולא רוצה שקוראים יקבלו את הרושם שכן. 

זה הסבר מספק?  או שאני צריך גם להסביר לך למה זה בסדר לכתוב דעות בפורום שקיבלתי עלי את האחריות לנהל?

לפני 3 שעות, om2 כתב:

המדבקה השמאלית נמצאת בכל רכב יונדאי.

גם באקסנט 2005 שהייתה לי

היא גם בטח הייתה ידנית :) 

לפני שעתיים, Boltik כתב:

מה נחמד בזה? רוצים לראות מה מצב הרכב? אין בעיה - תתאמו איתי זמן שנוח לי, תגיעו, תבדקו ותתנו פיצוי. אני, כלקוח, לא צריך את המחקר הזה.

אתה צודק! אל תוותר! כל הודעה כזו שלך משפרת את העולם בעוד טיפה. 

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
Just now, פבל כתב:

אתה צודק! אל תוותר! כל הודעה כזו שלך משפרת את העולם בעוד טיפה.

אתה מכיר את הפתגם שאת האהבה המציאו אלו שלא רצו לשלם על סקס?

פורסם

אז אתה המצאת את.... הווכחנות כדי לא לשלם על טיפולים?

אגב, רק למען הסר ספק. לא נוחתים על אנשים עם "שומע אחי? תביא ת'אוטו ש'ך מחר ב-7:00 למוסך. אנחנו צריכים לעשות עליו ניסוי". 

מרווחי הטיפולים מוגדרים ומוסברים מראש, כמו גם מה נעשה בהם. אני פשוט החלטתי להיות קצת יותר שקוף ולהסביר למה הם נקבעו למרווחים שהם נקבעו. באותה מידה יכולתי להגיד "כי זה מה יש וזהו. לא מתאים? שיהיה יום נהדר".

פורסם
Just now, פבל כתב:

אז אתה המצאת את.... הווכחנות כדי לא לשלם על טיפולים?

לא, לקדם אינטרסים פרטיים של החברה במסווא של "לשפר את העולם".

פורסם
לפני 4 שעות, איציק נ. כתב:

כל צורת ההתנהגות\תגובות שקיבלת - זה חדש לך ? מפתיע אותך ? (אתפלא אם תענה "כן").

לא... אבל אתה יודע... A girl can dream 

לפני 10 דקות, Boltik כתב:

אתה מכיר את הפתגם שאת האהבה המציאו אלו שלא רצו לשלם על סקס?

לפני 2 דקות, Boltik כתב:

לא, לקדם אינטרסים פרטיים של החברה במסווא של "לשפר את העולם".

אני ממש חייב שתעשה לי פה איזה תרשים זרימה או לפחות נוסחא של איך שני המשפטים האלה מתחברים ביחד...
*הוספתי את הקודם בשביל רפרנס כדי שלא תצטרך לגלול למעלה. 

• מצחיק 1

פורסם
לפני שעתיים, arturkopit כתב:

מה דעתך על לקנות לכולם בתים פרטיים על מנת שיהיה להם מקום לשים מטען חשמלי?

לא רק בתים פרטיים גם מי שיש לו חניה בטאבו, שזה בערך חצי מדינה, יכול להתקין.

זה יהיה כרוך לפעמים בויכוח עם ועד בית מקובע ומיושן אבל בהחלט אפשרי אם תתעקש, גם החוק לצידך.

• תוכן חדש...