Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

ממה שאני מבין, מדובר במנוע 3 צילינדרים. אשמח לקבל הסבר מה המשמעות של זה לעומת מנוע 4 צילינדרים.

בנוסף, רציתי לשאול כמה הרכב הזה זריז בהשוואה למאזדה 3 מנוע 2.0 שנת 2017-18?

נאמר לי שבארונה יושב אותו מנוע בדיוק כמו באיביזה, רק שהארונה היא בעלת מימדים גדולים יותר, כלומר כבדה יותר ואמורה להיות פחות זריזה. זה נכון?

אני מתלבט בין הארונה למאזדה 3 (2.0). 

שניהם קורצים כל אחד עם היתרונות (והחסרונות) שלו, אבל מעניין אותי לדעת לגבי הביצועים שלהם בפועל. 

תודה.

פורסם

ההבדל בזריזות לא נובע רק מהמנוע, יש גיר שונה, הרכבים לא שוקלים אותו דבר ועוד כל מיני משתנים.

המשמעות העיקרית זה שה-3 צילנדרים קל יותר, מאוזן פחות ולכן מנועים כאלה מאופיינים ברעידות בסרק, למרות שבמקרה של קונצרן פולקסווגן הם דיי מצליחים להעלים אותם.

ההבדלים במשקל מסתכמים ב-24 קילוגרם והביצועים של הארונה לא נפגעים בצורה מהותית ביחס לאיביזה. 

הגיר הרובוטי בארונה יותר יעיל ויותר זריז בהעברת הילוכים ביחס לגיר הפלנטרי במאזדה. הגיר הפלנטרי של המאזדה יותר חלק בפקקים. 

הכוח במנוע טורבו מגיע בסלד נמוך יותר ביחס למנוע אטמוספרי ולכן תורם לתחושה יותר נמרצת, במיוחד בעקיפות. 

מאזדה 3 כבר קטגוריה מעל האיביזה/ארונה. 

פורסם (נערך)

לא יכולת לבחור רכבים שונים מאלו, למעשה השונות היא כל כך בוטה שאני לא מצליח להבין מה הקשר בין השתיים.

המאזדה יותר מהירה, מהנה, אמינה, מנוע אטמוספרי, פחות חסכונית, יותר צפופה ויותר נמוכה, שייכת לקטגוריית משפחתומטית.

הארונה עם 3 צילינדר מה שמאפשר לה להיות חסכונית יותר (על חשבון ביצועים), עם גיר רובוטי וטורבו, אמינות פחות טובה מהמאזדה וגבוהה יותר על הכביש, שייכת לקטגוריית גיפונים קטנטנים. 

אתה חייב לקחת את שתיהן לנסיעת מבחן כדי להחליט.

עריכה אחרונה על ידי avilior
פורסם

מנועי ה 1.0 זריזים בהחלט וכח זה הדבר האחרון שחסר להם, מתחילים להרגיש שזה 1.0 רק באזור ה 130 קמ״ש וצצפונה שאז הדחף נחלש יותר.

הרעידות אכן בקושי מורגשות לעומת רכבי מיני שרועדות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

מדובר בדגמים שונים בתכלית, שנועדו לענות לדרישות שונות. גם מחירם שונה מאוד.

פות"ש, קח צעד אחורה, הגדר צרכים (ותקציב), ואז חשוב שוב על הדגמים המתאימים. 

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

הרבה שנים נהגתי על מאזדה עם מנוע ה 2 ליטר ועכשיו על מנוע 1.0 טורבו וגם נהגתי כחודש על A1 עם המנוע המדובר.

אני באופן אישי מאוד נהנה מהמנוע הצנום. ל 130 אני בדר"כ לא מגיע אבל בתנועה עירונית הוא מרגיש זריז משמעותית מהמנוע של מאזדה (וגם משמעותית חסכוני ממנו)

החיסרון שלו הוא הגיר הרובוטי (שיש בו גם לא מעט יתרונות) אבל דורש מודעות בנהיגה.

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

בעיר אכן הוא מרגיש מאוד זריז.

וגם בכביש 6 הוא יכול להיות מהיר בהרבה מהממוצע.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...