Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

מצאתי בטופ טרייד מוטורס(מחלקת הטריידאין הרשמית של מאזדה ופורד) מאזדה 6 שנת 2015(לפני מתיחת הפנים) שהייתה בשנתיים הראשונות שלה בהשכרה ואח״כ נקנתה ע״י אדם פרטי והייתה אצלו 4 שנים(אותו אדם הזמין מאזדה חדשה מהם)הסוכנות מתחייבת למנוע גיר ושלדה ואמרו לי שזה מקרה נדיר שרכב מהשכרה מגיע אליהם והם עשו לו בדיקות משלהם לפני שהם לקחו אותו לטרייד,וכמובן שאקח את הרכב לבדיקה, המחיר די מפתה(45,000 ש״ח) והרכב עם 96,000 ק״מ.

מה דעתכם?

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם

לא רואה בעיה אם הרכב שמור ויש תיעוד טיפולים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לבדוק היטב ק"מ . לקחת בחשבון קושי במכירה עתידית של הרכב (יד 3 , מקוריות השכרה). לא לוותר על בדיקה במכון שאתה בחרת.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם (נערך)

אני מתכנן לקנות את הרכב לחמש שנים אז בכל מקרה הוא יהיה זול ככה או ככה, איך אני יכול לוודא את עניין הק״מ? רק ע״י תיעוד הטיפולים לא?

מה שמוזר לי זה שבדרך כלל במידה ורכב מתחיל בהשכרה הוא שם לפחות שלוש שנים ואז יוצא למכירה, פה הוא היה בהשכרה שנתיים..

מה שמרגיע אותי פה זה שהרכב נמכר דרך טופ טרייד שנחשבת סוכנות די אמינה.

עריכה אחרונה על ידי Jeka88

פורסם

אכן לפי תיעוד טיפולים.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

רכבי השכרה עוברים במהלך חייהם לפחות 100 נהגים שונים... לא צריך לחשוב הרבה כדי להבין שאלה רכבים אנוסים ששוברים אותם במהלך תקופת העבודה שלהם כרכב השכרה/חלופי/ליסינג.

אני מדבר כמובן מנסיון תוך עבודה בעולם ציי ההשכרה ורואה את המציאות בפועל עם הרכבים האלה, איך הנהגים שמשכירים (ונהגי השינוע) נוהגים ומתייחסים לרכבים האלה.

לחיצות בניוטרל, פתיחות ברמזור, דריפטים וסגירת מהירויות שהשתיקה יפה להן...

לא יודע כבר לומר לך כמה פעמים ה-6 של הסניף סגרה סקאלה.

אין מחיר ללא סיבה, וכשמדובר ברכבי השכרה, המאזדה 6 לא בדיוק רואה הרבה רחמים מצד הנהגים (כולל אני), ועוברות הרבה יותר התעללות מאשר רכבים כמו יאריס/פיקנטו/אלנטרה, ואתה יכול להבין למה.

מחום ליבי הייתי ממליץ לך להימנע מרכבים כאלה ולחפש אך ורק רכבים שהיו בידיים פרטיות בלבד, וממוכר פרטי, לא סוחר/סוכנות.

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי שליקו99
פורסם

רכב מיד פרטי יעלה בהתאם, לטוב ולרע.

רכב משכירות בא לידי ביטוי במחיר.

מצד שני, מאז השכירות כבר עברו 4 שנים, אם הרכב מתוחזק ושמור מה הבעיה?

גם רכב ביד פרטית יכול לעבור חיים לא פשוטים, תחשוב שהילד מקבל רשיון ומתחיל לנהוג עם החברים ולהשוויץ.

פורסם

גם שגריר או רופא יכולים להתעלל ברכב...

אבל ברכב פרטי הסבירות להזנחה והתעללות נמוך בהרבה, וצריך לדעת גם מאיזה מוכר פרטי לקנות.

מהניסיון שלי בעבודה, לא רק שהרכבים האלה עוברים חיים קשים מאוד, הם גם לא מטופלים בזמן ובשמנים לא איכותיים.

מיותר לציין שהרכבים האלה מטופלים בתחזוקת שבר, גם אם יש נזילות/רעשים, לא ייקחו לטיפול ייזום, אלא אם כן מדובר בסכנה בטיחותית ממשית בזמן נסיעה.

מנוע מקרטע במידה? גיר חובט במהלך העברה? לא נורא. כשיילך ניקח למוסך.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 7 דקות, שליקו99 כתב:

רכבי השכרה עוברים במהלך חייהם לפחות 100 נהגים שונים... לא צריך לחשוב הרבה כדי להבין שאלה רכבים אנוסים ששוברים אותם במהלך תקופת העבודה שלהם כרכב השכרה/חלופי/ליסינג.

אני מדבר כמובן מנסיון תוך עבודה בעולם ציי ההשכרה ורואה את המציאות בפועל עם הרכבים האלה, איך הנהגים שמשכירים (ונהגי השינוע) נוהגים ומתייחסים לרכבים האלה.

לחיצות בניוטרל, פתיחות ברמזור, דריפטים וסגירת מהירויות שהשתיקה יפה להן...

לא יודע כבר לומר לך כמה פעמים ה-6 של הסניף סגר סקאלה.

אין מחיר ללא סיבה, וכשמדובר ברכבי השכרה, המאזדה 6 לא בדיוק רואה הרבה רחמים מצד הנהגים (כולל אני), ועוברות הרבה יותר התעללות מאשר רכבים כמו יאריס/פיקנטו/אלנטרה, ואתה יכול להבין למה.

מחום ליבי הייתי ממליץ לך להימנע מרכבים כאלה ולחפש אך ורק רכבים שהיו בידיים פרטיות בלבד, וממוכר פרטי, לא סוחר/סוכנות.

בהצלחה.

תודה על התגובה.

מהנסיון שלך מה יכולה להיות הסיבה שמכרו את הרכב לאדם פרטי לאחר שנתיים בלבד?

פורסם (נערך)

רכבים בצי מיועדים לשרת תקופה מסוימת, לא תמיד היא קבועה, יש לנו בסניף גם רכבי השכרה של 2017.

אני אמנם נהג, אז אני פחות מבין בניהול מלאי רכב ושחרור למכירה, זה עלול לקרות עקב בעיה שהחברה החליטה שלא מתאים לה כבר להשקיע ברכב כי הוא מגיע הרבה למוסך על תקלה חוזרת, אז עושים טיוח זול של התקלה בתקווה שהקונה לא ישים לב, ועד שישים לב כבר יהיה מאוחר מדי כי עברה כמות סבירה של זמן מאז המכירה.

עניין דומה קורה בהרבה מהטיפו שיש לנו בסניף, שכבר ב60-70 הגיר מזייף, מוסיפים נוזל אנטי-החלקה כדוגמאת לוקאס, והרכב עובר מהר למחלקת המכירה.

מספיק לי לראות דברים כאלה כדי לא לסמוך בחיים על חברות לקנות רכב אחרי השכרה... שכמובן בטופס התקינות הרכב יוצא תקין כאילו יצא מהסוכנות.

• מעניין 1
פורסם
לפני 40 דקות, שליקו99 כתב:

רכבים בצי מיועדים לשרת תקופה מסוימת, לא תמיד היא קבועה, יש לנו בסניף גם רכבי השכרה של 2017.

אני אמנם נהג, אז אני פחות מבין בניהול מלאי רכב ושחרור למכירה, זה עלול לקרות עקב בעיה שהחברה החליטה שלא מתאים לה כבר להשקיע ברכב כי הוא מגיע הרבה למוסך על תקלה חוזרת, אז עושים טיוח זול של התקלה בתקווה שהקונה לא ישים לב, ועד שישים לב כבר יהיה מאוחר מדי כי עברה כמות סבירה של זמן מאז המכירה.

עניין דומה קורה בהרבה מהטיפו שיש לנו בסניף, שכבר ב60-70 הגיר מזייף, מוסיפים נוזל אנטי-החלקה כדוגמאת לוקאס, והרכב עובר מהר למחלקת המכירה.

מספיק לי לראות דברים כאלה כדי לא לסמוך בחיים על חברות לקנות רכב אחרי השכרה... שכמובן בטופס התקינות הרכב יוצא תקין כאילו יצא מהסוכנות.

תראה, הרכב אחרי השנתיים השכרה היה ארבע שנים אצל יד פרטית… מניח ששם הוא טופל טוב, אני מחכה לראות את היסטוריית הטיפולים של הרכב ואז אהיה חכם יותר.

פורסם

אם יש אופציה להוציא דוח סליקה יהיה מעולה.

פורסם

עם כל הכבוד אני חושב שהתגובה פה קצת מוגזמת לעניין ההשכרה.

תנסה לברר באיזה חברה הוא היה בהשכרה. לא כל החברות מטפלות בתחזוקת שבר. אלדן למשל מטפלת כמעט בכל הרכבים במוסכי היבואן. אם זה המצב הבעלים הנוכחי יכול להוציא היסטוריית טיפולים מלאה.

חברות ההשכרה מוציאות את הרכבים למכירה מוקדם יחסית כדי לשמור על צי רענן וכדי שיהיה אפשר למכור את הרכבים אין לדעת למה הרכב הספציפי הזה סיים אחרי שנתיים אבל זה ממש לא אומר שזה בגלל שהוא היה דפוק אז נפטרו ממנו מהר.

אני חושב שזו לא עסקה רעה. אם תוכל לקבל מטופ טרייד על רקע היסטוריית ההשכרה של הרכב (גם הם העידו שזה חריג אצלם) אחריות מורחבת בזמן למנוע וגיר זה יהיה אפילו יותר טוב

פורסם (נערך)

גם בחברה שלי הרכבים מטופלים במוסך יבואן בתקופת האחריות...

זה לא אומר שהם מטופלים בזמן וששומרים עליהם בנהיגה, לפחות מניסיון אישי שלי.

לא פעם ולא פעמיים לקחתי רכב לטיפול בחריגה של 9,8 וגם 10 אלף ק''מ.

פורסם

דיברתי היום עם הנציג, הם נותנים 4 חודשי אחריות על מנוע וגיר.

נכון להיום הרכב עוד לא נכנס אליהם(הלקוח שהוא בעל המזדה עוד לא קיבל את הרכב החדש), ברגע שהרכב ייכנס אליהם הם יועלו להוציא היסטוריית טיפולים(במידה והרכב טופל במוסכי מורשה יבואן) או שאולי יהיה הקבלות על הטיפולים שעשו במוסך מורשה רגיל.

ברגע שהרכב יגיע אליהם אני אבוא אליהם ואקח את הרכב לבדיקה כשבדרך אני אעשה בדיקה של מרכז הסליקה.

בנתיים הם אומרים שהם לא יכולים לשלוח לי את רשיון הרכב לפי ה-POLICY של החברה כי עדיין הוא לא נכנס אליהם.

• תוכן חדש...