Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1897 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי ,ברשותי רכב מסוג אופל אסטרה 2013 טורבו ,

לאחרונה המאוורר של הראדיאטור לא מספיק לעבוד בעוצמה ממש גבוה , מבחינת מד חום המנוע בלוח השעוניים המנוע עומד על 90 וככה הוא אמור להיות , אבל משום מה המאוור גם בזמן עמידה ממושכת לא מפסיק להתכבות ועובד בעוצמה מירבית , כשהאוטו קר ממש בתחילה נסיעה המאורר לא מתחיל לעבוד רק לאחר שהמעלות מגיעות ל 90 , למישהו יש מושג למה זה קורה ? והאם זה קשור לטרמוסטט של הרכב , כי המוסכניק זרק לי הערה שיש לי מין סוג של נזילה קטנה ממנו ורצוי להחליף , אבל השאלה האם מיזה זה נובע או שהבעיה בכלל ממקום אחר .

פורסם

כשהאוטו עומד זה נורמאלי שהמאוורר יעבוד-אין לך תנועת אוויר שתקרר את הרדיאטור

תשים לב אם גם בנסיעה אתה שומע אותו עובד כל הזמן.

לגבי נושא הנזילה- זה באמת עניין רציני, תבדוק את גובה הנוזל קירור לפחות על בסיס שבועי בתקופה הקרובה,

אם אתה רואה שיש איבוד נוזל קירור זה דורש בדיקה יותר עמוקה וטיפול בנזילה.

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם
לפני 17 דקות, lsdaniel כתב:

לאחרונה המאוורר של הראדיאטור לא מספיק לעבוד בעוצמה ממש גבוה , מבחינת מד חום המנוע בלוח השעוניים המנוע עומד על 90 וככה הוא אמור להיות , אבל משום מה המאוור גם בזמן עמידה ממושכת לא מפסיק להתכבות ועובד בעוצמה מירבית , כשהאוטו קר ממש בתחילה נסיעה המאורר לא מתחיל לעבוד רק לאחר שהמעלות מגיעות ל 90 , למישהו יש מושג למה זה קורה ? והאם זה קשור לטרמוסטט של הרכב , כי המוסכניק זרק לי הערה שיש לי מין סוג של נזילה קטנה ממנו ורצוי להחליף , אבל השאלה האם מיזה זה נובע או שהבעיה בכלל ממקום אחר .

אם המאוורר עובד במהירות גבוהה לזמן ממושך בסל"ד סרק הדבר בהחלט יכול להעיד על תקלה.

כנס למוסך לבצע סריקת תקלות.

איזה כייף לי :)

פורסם

לגבי הנוזל - יש נזילה אני מוסיף פעם בחודש טיפה מים למיכל תמיד יש לי מיכל באוטו האמת אבל כן אני יודע שיש נזילה , יצא לי להחילף משאבת מים לא מזמן , ומאז שהחלפתי כל חודש האוטו מסמן לי להוסיף מים למיכל , לפני שבוע שהייתי בטיפול המוסכניק אמר לי את זה והאמת שרק לפנני שבוע שמתי לב שהמאוורר עובד על סמך קבע באופן חזק , גם בזמן נסיעה המאוורר לא מספיק לעבוד אני ממש שומע אותו .

יש לי עוד שאלה - אם ברכב המד טמפרטורה עומד על 90 קבוע ולא עולה מכך , והטרמסוטט אכן תקול , יכול להיות שמה שמוצג בצג לא תקין והמנוע מתחמם יתר על המידה ?(סליחה על השאלות המפגרות פשוט אין לי ידע בזה כל כך)

פורסם

דבר ראשון שאתה.צריך לעשות זה ללכת למוסך שהחליף לך את המשאבת מים אם היא נוזלת הוא צריך לטפל בזה ללא עלות

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

פורסם

תבדוק את החלק שנמצא לפי הסרטון 

אצלי זה נזל והיה איבוד מים בגלל שהוא מוסתר קשה לראות את הנזילה 

החלק עצמו זול 200 שח אם יש לך יכולת לעשות לבד הרווחת 

שברולט ואופל אותו המנוע 

פורסם
לפני 13 שעות, lsdaniel כתב:

, מבחינת מד חום המנוע בלוח השעוניים המנוע עומד על 90 וככה הוא אמור להיות

המד חום בלוח שעונים לא מציג טמפרטורה אמיתי בפועל, אלא יותר בכיוון של תקין \ לא תקין.

כלומר כל עוד טמפרטורת נוזל הקירור היא בתחום המותר (בערך 80 עד 110) המחוג בלוח שעונים יעמוד על 90.
בשביל לדעת טמפרטורה אמיתית יש לחבר סורק ולקרוא את הנתון ממחשב ניהול מנוע.
היום כל סורק סיני בגרוש וחצי יתן לך את המידע הזה ללא בעיה.

• רעיון טוב! 1

יום טוב גם לך

פורסם

אצלי ברכב היה תקלה בטרמוסטט המוסכניק הוציא לי אותו ומאז דולק אצלי בקביעות שתי המאווררים, מד טמפרטורה עומד על 90 מעלות למעט ימים קרים במיוחד, לפני שהוציאו א

ציטוט

אצלי ברכב היה תקלה בטרמוסטט המוסכניק הוציא לי אותו ומאז דולק אצלי בקביעות שתי המאווררים, מד טמפרטורה עומד על 90 מעלות למעט ימים קרים במיוחד, לפני שהוציאו את הטרמוסטט בשל תקלה המאוורר כן נכבה ונדלק.

פורסם
לפני 5 שעות, קצת נהג יותר אוטו כתב:

אצלי ברכב היה תקלה בטרמוסטט המוסכניק הוציא לי אותו ומאז דולק אצלי בקביעות שתי המאווררים, מד טמפרטורה עומד על 90 מעלות למעט ימים קרים במיוחד, לפני שהוציאו א

אצלי ברכב היה תקלה בטרמוסטט המוסכניק הוציא לי אותו ומאז דולק אצלי בקביעות שתי המאווררים, מד טמפרטורה עומד על 90 מעלות למעט ימים קרים במיוחד, לפני שהוציאו את הטרמוסטט בשל תקלה המאוורר כן נכבה ונדלק.

לפי מה שאתה אומר שיש מצב שבגלל הטרמוסטט באמת המאוור לא מספיק לעבוד , לגבי מי שהגיב על החלק זה החלק שנוזל ואכן רואים את הנזילה , נזילה שכל חודש בערך מצריכה ממני להשים ממש טיפה נוזל במיכל כי הרכב זורק לי התראה על בדיקה של המים , בדרך כלל התוספת זה חצי כוס , לגבי התנהגות הרכב והמנוע אין לי שוני אני לא שם לב למאמץ במנוע , שורה תחתונה פעם אחרונה בחיי שאני מתעסק עם אופל ארבע וחצי שנים של סבל . 

פורסם

חלילה לא מנסה לשכנע אותך מה כדאי או לא .היה לי גולף אכלתי מרורים ממנה .היה לי פגו 307 .

סיוט מתמשך .היה לי סיטרואן סי 4  מה אגיד 🤦‍♂️ עכשיו האופל .מה שאני מנסה להגיד 

לא נראה לי שבמוסכים של טויוטה או יונדאי או  ב מ וו המכונאים משועממים רכב זה הוצאות מתסכלות .

קורה לפעמים שצריכים לתקן אם זה על בסיס קבוע כל חודש צרה חדשה נכון יש צורך לשקול להחליף .אבל אם פעם בשנה הרכב נכנס למוסך בגלל תקלה כזו או אחרת .נו טוב גם המוסכים צריכים להיתפרנס .

מישהו אמר לי אם אתה מגיע  בשנה לגובה של 4 תיקונים (כל 3 חודשים) תמכור 

בתור בעלים של הרכב הנל אז ככה.הרכב נקנה משלמה סיקסט שהייתה בעלות פרטית יד ראשונה פרטי.שנת 2013

42000 קמ בקניה בשנת 2019הדגם ברלינה.

רכב טוב מאוד נוח נעים ,מרווח ושמור .עכשיו כל מה שהיה פחות נעים .

הוחלף מיכל עיבוי 300 שח החלפה עצמית .הוחלף כוהלים לפלאגים 80 שח במוסך .הוחלף פאלנג למים 170 שח הוחלף עצמאית .

והוחלף חיישן כניסת אוויר למנוע 800שח במוסך .החלפות שמן ופילטר (אורגינל )פילט 50 שח שמן צמפיון תקן לאופל 100 שח ל4 ליטר 

מוחלף כל 10 אלף באופן עצמאי .

מפה שיקולים שלך.

• אהבתי 1
פורסם

אצלי על פי הסקלה הכל נראה תקין , לא נראתה נורה שלא אמורה להיות ואפילו המד עומד תקין , לעיתים שמתי לב שהמאוור אכן מתכבה , הרכב מדווח לי המון ללכת לטיפול ברכב , למרות שטיפול אחרון התבצע לפני שבועיים , המאוור עובד בעוצמה מיריבית ללא מזגן , אבל גם לפעמים מתכבה , המוזר הוא שבזמן נסיעה בכביש מהיר הוא עובד בפוול , למיטב הבנתי עצם עוצמת הנסיעה הוא אמור להתכבות ולתת לאוויר שמגיע מבחוץ לעשות את שלו , לדעתי יש לי איזה בעיה במשהו חשמלי ולא משהו מכני , אותו טרמוסטט שהיה נוזל אני כבר לא שם לב לזה אני פותח מדי פעם מכסה מנוע ולא רואה נזילה מאיפה שראיתי  בעבר , המיכל גם כבר הרבה זמן לא התריע לי למלא מים , הקטע שעד שמד החום לא מגיע ל 90 המאוור לא נפתח , מה כן בהתחלת נסיעה כל עוד המנוע קר המנוע מרגיש לי מאוד נינוח ולא מתאמץ ככל שהזמן עובר והמד מגיע ל 90 אני חש בווירציות בעת האצה והמנוע מרגיש אצל קצת , לגבי המאורר אני לא יודע אבל אני יודע שיש משהו לרכב אני כבר שוקל לקחת אותו למורשה ולעשות לו טיפול רציני , לא מזלזל בשום בעל מקצוע אני לא נראה שכל מי שהלכתי אליו עד היום באמת יודע לטפל בסוג רכב הזה חוץ מטיפולי שמנים פילטרים .

• תוכן חדש...