Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

לפני מספר חודשים הזמנתי לרכב שלי משאבת דלק חשמלית מבריטניה לארץ דרך דואר ישראל.

התבקשתי לשלם תשלום מכס 160שח.

החלק עלה לי כ 1000 שח.

קיבלתי את החבילה מהר מאוד בלי שפנו אלי לפני, ממש פשוט וקל( תודה רבה לדואר ישראל!)

אבל מה, המשאבה הגיע אלי שבורה, פתחתי קריאה להחזרה למוכר מאיביי, שלחתי בחזרה וקיבלתי זיכוי מלא.

לפני חודש, הזמנתי שוב את המשאבת דלק ממוכר אחר, הוא בלא ידיעתי שלח דרך חברת TNT בת של פדקס.

החבילה הגיע ארצה, הישר לידייהם של פדקס והם דורשים תשלום של אגרות ואישורים על סך של כ 800שח! (החלק עלה 1000).

ביקשתי שלא ישחררו את החבילה ושאני בעצמי ישחרר אותה מהמכס.

עכשיו נשאלת השאלה, במה עלי להצטייד למי אני פונה?

אני מאזור הדרום והמכס בנתבג כך שעלי להגיע מוכן.

בחוברת של יבוא באתר הממשלתי למשאבת דלק אין צורך בתקינה או משהו מיוחד.

מעולם לא שחררתי מהמכס חבילה בעצמי, תמיד דואר ישראל פעל ללא בעיות עם עלות נמוכה מאוד, אשמח לייעוץ.

יקיר

פורסם (נערך)

לשלם מיסים ואחסנה דרך עמיל מכס ולקחת את החבילה, יש מצב שצריך להוסיף אישור בטיחות ממשרד התחבורה.

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעתיים, ba323f כתב:

שלום חברים.

לפני מספר חודשים הזמנתי לרכב שלי משאבת דלק חשמלית מבריטניה לארץ דרך דואר ישראל.

התבקשתי לשלם תשלום מכס 160שח.

החלק עלה לי כ 1000 שח.

קיבלתי את החבילה מהר מאוד בלי שפנו אלי לפני, ממש פשוט וקל( תודה רבה לדואר ישראל!)

אבל מה, המשאבה הגיע אלי שבורה, פתחתי קריאה להחזרה למוכר מאיביי, שלחתי בחזרה וקיבלתי זיכוי מלא.

לפני חודש, הזמנתי שוב את המשאבת דלק ממוכר אחר, הוא בלא ידיעתי שלח דרך חברת TNT בת של פדקס. - כנראה לא קראת את תנאי המשלוח של המוכר בצורה מדוקדת. אתה לא הראשון שנופל וכנראה לא האחרון.

החבילה הגיע ארצה, הישר לידייהם של פדקס והם דורשים תשלום של אגרות ואישורים על סך של כ 800שח! (החלק עלה 1000).

ביקשתי שלא ישחררו את החבילה ושאני בעצמי ישחרר אותה מהמכס.

עכשיו נשאלת השאלה, במה עלי להצטייד למי אני פונה?

אני מאזור הדרום והמכס בנתבג כך שעלי להגיע מוכן.

בחוברת של יבוא באתר הממשלתי למשאבת דלק אין צורך בתקינה או משהו מיוחד.

מעולם לא שחררתי מהמכס חבילה בעצמי, תמיד דואר ישראל פעל ללא בעיות עם עלות נמוכה מאוד, אשמח לייעוץ.

יקיר

הזמן שתבזבז והכסף שתשלם עבור השחרור לא שווה את המאמץ להגיע לנתב"ג וכלל לא בטוח שתוכל לשחרר את החבילה באותו היום.

שלם לחברת השילוח ולהבא תלמד לעולם לא להזמין דרך חברות השילוח.

איזה כייף לי :)

פורסם

אז ככה, הקשבתי לעצתכם הסכום לתשלום לחברת TNT עמד על 851ש"ח.

זה הפירוט:

עמילות מכס: 268

מעמ : 202

מס קניה: 191

אגרת מחשב: 18

אישור תחבורה: 94

דמי ניטול (?) 78.

עכשיו נשאלת השאלה:

המשלוח היום התקבל, ואין עליו שום חותמת או חתימה של משרד התחבורה, מדוע?

בעבר הזמנתי מוצרי תעבורה למשל חלקי מתלה (משולש) דרך דואר ישראל ועליו היה חתום משרד התחבורה+ מדבקה שהמשלוח נבדק.

במשלוח הזה אין שום חותמת או מדבקה כזו היתכן? אפשר להגיש ערעור על החזר תשלום עבור העמלות שבפועל לא היה צריך?

פורסם

העמלות היחידות שחברת המשלוח לוקחת הן עמילות מכס ואישור תחבורה.

שאר העמלות - הולכות בחלקן למדינה ובחלקן למסוף מטען/רש"ת וכו'.

לגבי אישור משרד תחבורה - הם הוציאו אישור שמשרד התחבורה מאשר הכנסת החלק, וזהו. בלי בדיקה בפועל. לכן אין חותמת או מדבקה.

השאלה היא האם אתה רוצה להשקיע מאמצים במריבה עם חברת השילוח על 94 ש"ח, כאשר מירב הסיכויים שההפסד מובטח מראש ? 

בד"כ בויכוח מול איש מקצוע, אתה נמצא בעמדת נחיתות מאחר והוא סמכות מקצועית, ואתה מתבסס על תחושות ורגשות, עם רקע מקצועי מועט עד כדי לא קיים.

בקיצור, אני ממליץ לבלוע את הצפרדע, וללמוד להבא לבדוק לעומק את העסקה (כיצד ועם מי שולחים וכו')

ראה באתר של CGX, יש הסבר פשוט אילו עמלות יש, ולאן הן הולכות. 

https://gcx.co.il/מחירון/

• אהבתי 1
פורסם

אז תשמעו עוד קטע.

כאשר החבילה הגיע לארץ כבר מיד משרד התחבורה כן חתם על המסמך שעכשיו הם שלחו לי והחותמת מתאריך 4.3

ורק בתאריך 18.4 התקשרו לבקש אישור לשחרר את החבילה ולדאוג ל"אישור".

משמע אם הייתי ניגש לשם בעצמי המשלוח כבר היה מאושר.

• תוכן חדש...