Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עיקר הבעיה תהיה לנסח את השאלה בצורה ברורה אבל אני אנסה. 🙂

אשתי נוסעת כיום בקורולה היברידית סדאן בת שנה. הנסיעות הן 90% לעבודה, 70 ק"מ ביום. הרכב היה במקור מיועד להיות עבורי אבל בעקבות אתגרי הקורונה הפך להיות הרכב העיקרי שלה. לי יש רכב משפחתי נוסף (אל תשאלו איך התגלגלנו למצב הזה, לא משהו שתיכננו מראש). לכאורה אין הצדקה להחזיק שני רכבים משפחתיים יחסית חדשים וכאן מגיעה ההתלבטות.

אני חובב הגה ולי מאוד משנה במה אני נוהג, מצד שני נהיגה זה יותר הכרח עבור אשתי, לא משהו שהיא אוהבת לעשות. אנחנו שוקלים להחליף את הקורולה ההיברידית שלה ברכב קטן יותר אבל עדיין לשמור על שנתון יחסית גבוה (אזור ה-2019/18). השאלה היא האם זה משתלם?

אני יכול למכור את הרכב, להחליף ברכב קטן יותר ו"לחסוך" כ-30K בהחלפה הזו, אבל האם זה משתלם לטווח ארוך? האם הוצאות הדלק (היברידי מול מנוע בנזין בנפח קטן) לא יכסו על ההפרש? האם הביטוח לרכב קטן זול יותר? טיפולים? ירידת ערך של רכב כזה מול רכב מיני?

אשמח לחוות דעת לגבי כדאיות המהלך והחיסכון הכספי (אם יש).

תודה.

פורסם

את ירידת הערך הכדולה תספוג במכירת הקורולה.

לגבי עלויות תפעול שוטף - אני מחזיק 4 מכוניות (2 משפחתיות ו-2 סופרמיני, כולן סטנדרטיות) - ההפרשים מבחינת עלויות ביטוח ורישוי זניחים. צריכת דלק היא פונקציה של תנאי הנהיגה, אבל אני מסופק האם בנסועה של 18,000 ק"מ בשנה ההפרש יהיה משמעותי, מה גם שכיום אשתך נוהגת בהיברידית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, sperial כתב:

את ירידת הערך הכדולה תספוג במכירת הקורולה.

לגבי עלויות תפעול שוטף - אני מחזיק 4 מכוניות (2 משפחתיות ו-2 סופרמיני, כולן סטנדרטיות) - ההפרשים מבחינת עלויות ביטוח ורישוי זניחים. צריכת דלק היא פונקציה של תנאי הנהיגה, אבל אני מסופק האם בנסועה של 18,000 ק"מ בשנה ההפרש יהיה משמעותי, מה גם שכיום אשתך נוהגת בהיברידית.

אז אתה בעצם אומר שאין טעם למכור? נכון, את ירידת הערך אראה במכירה אבל בעצם כבר ספגתי אותה כי ערך הרכב ירד בפועל. מעבר לכך כל שנה נוספת שאחזיק את הרכב ערכו יירד עוד יותר.

המסקנה שלי ממה אמרת היא שכן כדאי למכור כי אם ההפרש התפעולי יהיה זניח (דלק, ביטוח, תחזוקה שוטפת) לפחות אחזיר חלק מההשקעה ע"י רכישת רכב זול יותר. הבנתי נכון?

עריכה אחרונה על ידי Spongebob
פורסם

אכן, לדעתי לא תחסוך הרבה, הפער היום בתחזוקה הוא זניח
ומבחינת צריכת דלק הרכב שלך חסכוני להפליא.

גם הירידת ערך לא תהיה עם הבדלים משמעותיים (אלא אם תחליף לרכב בעלות של 30K).

פורסם
לפני 4 דקות, llaavvii כתב:

אכן, לדעתי לא תחסוך הרבה, הפער היום בתחזוקה הוא זניח
ומבחינת צריכת דלק הרכב שלך חסכוני להפליא.

גם הירידת ערך לא תהיה עם הבדלים משמעותיים (אלא אם תחליף לרכב בעלות של 30K).

הבנתי, תודה. זה רק מחזק את מה שחשבתי - עדיף למכור ולהחזיר חלק מהכסף ע"י רכישת רכב זול יותר. מבחינת צריכת דלק אני מאמין שההפרש יהיה יחסית קטן כי אשתי יכולה להירשם למרוץ קלנועיות עם הרכב שלה ועדיין לא הייתי שם כסף על זה שתנצח... 😄

לגבי איזה רכב לקנות - על זה נדבר בשירשור הבא. 😉

שוב תודה.

פורסם

הבנת בדיוק ההפך .

אומרים לך שאין מה למכור כי ההבדלים יהיו זניחים ביותר, בטח שאם לרכב הקטן יהיה צריך טיפול, צמיגים וטסט. 

אני הייתי מוכר אך ורק אם :

1. לאישה אין טעם ברכב גדול, והיא אפילו תעדיף רכב קטן מבחינת חניה, או

2. יש אופציה להשקעה אלטרנטיבית בהפרש הכספי שיווצר ממכירת הקורולה וקניית רכב זול יותר, או

3. מוכרים את הקורולה, וקונים רכב קטן וישן יותר במחיר נמוך משמעותית. 

פורסם
לפני 56 דקות, davemustaine87 כתב:

הבנת בדיוק ההפך .

אומרים לך שאין מה למכור כי ההבדלים יהיו זניחים ביותר, בטח שאם לרכב הקטן יהיה צריך טיפול, צמיגים וטסט. 

אני הייתי מוכר אך ורק אם :

1. לאישה אין טעם ברכב גדול, והיא אפילו תעדיף רכב קטן מבחינת חניה, או

2. יש אופציה להשקעה אלטרנטיבית בהפרש הכספי שיווצר ממכירת הקורולה וקניית רכב זול יותר, או

3. מוכרים את הקורולה, וקונים רכב קטן וישן יותר במחיר נמוך משמעותית. 

כן, זה בדיוק מה שהבנתי. 😊

אם העלות השוטפת היא עלות דומה עד זהה אז מוכרים את הקורולה, קונים רכב קטן יותר וזול יותר ו"מרוויחים" את ההפרש.

• תוכן חדש...