Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אם הבנתי נכון, ברגע שזה תופס אוטומטית 450, לא משנה בכמה אתה מתדלק,  [זה מה שנמסר לי], אז מי שאין לו מסגרת כזו, לא יוכל לתדלק, גם ב50 ש"ח?

פורסם

במכונה לתדלוק עצמי אפשר לשים הגבלה כדוגמת "100 שקל", ואז אין תפיסת מסגרת.

במסטרכרד, באפליקציה לא מופיעות ההרשאות לחיוב, וחיובים מופיעים רק אחרי זמן לפעמים יום.

זה דווקא מעצבן, כי אני לא יודע בתשלום בכרטיס אם התבצעה "הרשאה", למשל אתרים עושים הרשאה לחיוב ורק בשליחה מחייבים.

בכרטיס לאומיקרד דווקא הם כן רושמים (עסקות על תנאי) והעדכון מיידי.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם (נערך)

עד כמה שהבנתי אם תכיע לגבול נחימה הדלר יפסיק לזרום.

@car_me החסימות לא מופיעות בפירוט העסקות, אבל יש לך סעיף מסגרת נותרת, שמעטים בודקים, והיא מצטמצמת בשיעור החסימה. 

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 דקות, car_me כתב:

במסטרכרד, באפליקציה לא מופיעות ההרשאות לחיוב, וחיובים מופיעים רק אחרי זמן לפעמים יום.

בכרטיס לאומיקרד דווקא הם כן רושמים (עסקות על תנאי) והעדכון מיידי.

אני מחזיק את שניהם במקביל כבר לפחות עשר שנים (ישראכרט בנקאי ו-Max של "בהצדעה") ומרגיש לי שישראכרט באופן כללי פחות מפותחים טכנולוגית (לפחות בכל הנוגע לממשקים/אפשרויות באתר/אפליקציה) מ-Max/לאומי קארד.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם (נערך)

נראה לי פספסתם משהו. 

בהחלט יכול להתבצע חיוב ולא רק תפיסת מסגרת. אני חושד שזב המקרה בגלל שפות"ש כתב שהוא יזוכה לאחר 7 ימי עבודה.

למה אני כותב את זה? כי זה קרה לי. פעם אחת שתדלקתי ב150₪ (בערך, לא זוכר בדיוק), יצאה לי קבלה על סך 500₪! לאחר דין ודברים עם מנהל התחנה (שלא הבין מה אני רוצה ממנו), התקשרנו למנהלה של החברה (פז) והוסבר לי שזה מה שקורה עם כרטיס נטען/כרטיס תייר. לא נכנס ללמה תדלקתי עם כרטיס כזה באותו הערב.

עם כרטיס רגיל אולי יש תפיסת מסגרת אבל אין חיוב, קרי קבלה על סכום גבוהה יותר.

להבנתי.

עריכה אחרונה על ידי אורח לרגע
פורסם (נערך)

א. תלוי בחברת האשראי.

ב. תפיסת מסגרת מראש הכרחית אצל חלק מחברות האשראי בכדי לאפשר תדלוק, אך זה לא המצב עם כולן. בכרטיס ויזה לאומי שמונפק מ PEPPER (בנק לאומי) לצורך העניין, ניתן פשוט לתדלק עד לסיום המסגרת בכרטיס ולא אגורה מעבר, מנסיון.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

בכרטיס נטען/ תייר אין אפשרות לחייב מסגרת זה כרטיס חיוב מיידי שהחיוב על השימוש יורד מייד. לכן חברת האשראי צריכה לחייב בפועל. אם תגביל לסכום מסויים את הקנייה חברת האשראי תוכל לחייב את הסכום המוגבל.

פורסם (נערך)

מה זה "כרטיס תייר"? כרטיס אשראי זר פועל בדיוק כמו מקומי. האמת היא שמעולם לא השתמשתי בכרטיס זר בישראל, אבל תדלקתי לא מעט בכרטיסים ישראליים ברחבי אירופה (וגם קנדה) וההתיחסות היתה בדיוק כמו לכרטיס מקומי. מערכות החיוב הן גלובליות.

אם מלון וחברת השכרת רכב יכולים לחסום מסגרת אין סיבה שחברת דלק לא תוכל לעשות זאת.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

משהו כאן לא ברור. בסוף התדלוק כבר יודעים בדיוק בכמה תדלקת אז למה המסגרת לא משתחררת מיידית?

בתדלוק פול טנק במזומן אף לא מבקשים שנפקיד פיקדון...

עריכה אחרונה על ידי taz3k
פורסם
לפני 3 שעות, yossiaviel כתב:

עצה בחינם לאחר המקרה שקרה לנו: תמיד לשמור את חשבונית התדלוק, ולבדוק הורדות באשראי, עם דגש על תדלוקים, ובכלל..

שבוע טוב.

אני תמיד בודק את חיוב האשראי יום לפני (לרוב) שהוא אמור לרדת. ככה אני לא מופתע ועדיין יכול לעצור דברים בזמן. 

לא נתקלתי בבעיות עם תחנות דלק.

מה שכן, מודה ומתוודה שלא היה לי מושג שככה זה עובד, אז תודה למגיבים- למדתי משהו חדש כאן היום 👍

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 22 דקות, sperial כתב:

אם מלון וחברת השכרת רכב יכולים לחסום מסגרת אין סיבה שחברת דלק לא תוכל לעשות זאת.

לא מלון ולא חברת השכרת רכב יכולים לחסום מסגרת בכרטיס אשראי נטען.

פורסם (נערך)

לא דיברתי על נטען. לא מעט מקומות יסרבולקבל אותו. אני מדבר על מה שהוזכר  על ידי @itzikfr כ"כרטיס תייר" - האמת שאני לא מכיר מונח כזה, אני מפרש אותו ככרטיס של חברת אשראי זרה. ובכרטיס כזה אין שום בעיית חסימת מסגרת. אולי הבחור יסביר למה כוונתו.

פורסם

במובן מסוים מדובר פה על הלוואה של כסף שהלקוח נותן בעל כורחו לחברת הדלק,

ההסבר, בכל רגע נתון חברת הדלק מחזיקה מיליונים, של הלקוחות. מבחינת התזרים, וההתחייבויות הכספיות של הלקוחות,

ותמורת זה מקבלת שווי חברה גבוה, או הלוואות, אולי אפילו רביות על כסף שנמצא אצלה 7 ימים.

פורסם

בפז הייתה פירצה בה היה ניתן להמשיך לחייב את האשראי במידה והוא לא סיים עסקה כלומר הוציא קבלה

הייתי עד למתדלקים שהיו מוסיפים שמנים וכו על התדלוק ואחכ היו מבצעים מכירה במזומן ללקוחות אחרים והכסף לכיס 

😈Seat Leon Cupra 280😈

• תוכן חדש...