Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

אני אנסה לקצר את זה כמה שיותר,אני נהג חדש וזהו רכב ראשון שלי,הוא ברשותי כבר 3 חודשים.

לאחרונה שמתי לב לדבר מסוים וזה קרה לי בחודש האחרון-ליתר דיוק לפני 3 שבועות,אחרי שחניתי את הרכב ליד הבית,הרדיאטור המשיך לעבוד אחרי שהמנועה מכובה לגמרי.

רדיאטור עבד במשך 3-4 דקות ואז נכבה. וכבר אחרי שלושה שבועות לא נתקלתי במקרה הזה שוב,עד אחרי יומיים! שבמשך יומיים האחרונים הרדיאטור שוב עובד ועושה את שלו במשך 3-4 דקות לאחר כיבוי הרכב.

חייב לציין כמה דברים מאוד חשובים ולמה אני פותח את האשכול!

הרכב משמש 90% לעבודה,תמיד נוסע באותו המסלול,נסיעה של 20 דקות,ולא עולה על 90-100 קמ''ש.(נהג חדש שדי מפחד) תמיד נוסע באופן מתון,בקיצור אני לא קורע את הרכב ולא מתפרע,נוסע כמו פנסיונר. ולמה אני מציין את כול זה...

כי בחודשיים הראשונים אף פעם לא התרחשה התופעה הזאת אצלי של רדיאטור שממשיך לעבוד לאחר כיבוי מנוע,זה פשוט לא היה! צורת נהידה שלי לא השתנתה מאז.

כמו שאמרתי שמתי לב לתופעה לפני שובעיים ומאז זה לא קרה,אך ביומיים האחרונים זה ממשיך לקרות אחרי כול נסיעה לעבודה.

חייב לציין,המסלול שלי הוא אותו דבר מיום הראשון שקבלתי את הרכב וגם צורת נהיגה,נוסע באופן מתון ולא עולה מעל 90 קמ''ש.

למה פתאום עכשיו התופעה הזאת מתרחשת? 

האם יש סיבה לדאגה? תקלה ברדיאטור או סימן מדאיג ולגבי מצב המנוע?

עצם העובדה שזה לא קרה לי בחודשיים הראשונים עם הרכב ועכשיו זה מתרחש ונראה לי שימשיך להיות באופן קבוע,הרי זה לא אומר שמשהו לא בסדר?

חייב לציין שלפני שבועיים,הדבר היחיד שעשיתי לרכב,זה שהוספתי נוזל קירור,והוספתי קצת מעל קו ה- MAX,וזה אותו נוזל קירור שאני משתמש בו מאז קבלת הרכב. לא יודע אפילו עם מידע הזה רלוונטי למקרה שלי.

אשמח לקבל כמה שיותר מידע והכוונה.

האם בכללי כדאי לגשת למוסך לאבחון?

פורסם

בהרבה רכבים מערכת הקירור ברכב מתוכננת בצורה כזו שהמאוורר ימשיך לעבוד פרק זמן מסויים לאחר כיבוי המנוע וזה תקין.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

נשמע תקין, יש רכבים שהמאוורר ממשיך לעבוד כדי לקרר את הטורבו או המנוע.

יש סיכוי שנסעת חזק לפני כן (או שפשוט הרכב היה חם באיזור השיא שלו) וכיבית את הרכב ללא המתנה של דקה / חצי דקה לפני והטורבו או המנוע היו חמים ולכן המאוורר ממשיך לעבוד עוד קצת כדי לקרר את המנוע.

במידה ואתה עושה זאת - תשתדל שלא, אם נהגת חזק ברכב והגעת לחניה או לבית, תן לרכב להתקרר מעט ואז תכבה אותו.

אני לדוגמא עושה כך בשלי תמיד, במידה ואני רואה שהטמ"פ של הנוזל קירור על 106-107 מעלות, אני מחכה כמה שניות שהיא תעלה לכיוון ה 109-110 ואז המאוורר מתחיל פעולה, מקרר חזרה לאיזור ה 100 מעלות ואז מכבה.

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...