Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פלשינג מומלץ - BG 105 או BG 109 שנקרא גם EPR

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

אני רוצה לעשות פלשינג לרכב שלי - מיצובישי גרנדיס 2010 עם 153,000 ק"מ

הסיבה היא שהבעלים הקודמים היה עושה כמעט רק נסיעות קצרות והשמן נדבק למנוע

עשו לי פלשינג BG105 לפני 20,000 ק"מ ואח"כ ריקון מלא של השמן ע"י הזרמת לחץ אויר וכן הוספת MOA לביטול החומציות בשמן

כעת אני רואה שהשמן שלי יחסית כהה,

אני רוצה לבצע שוב פלשינג - יותר נוטה ל 109 שהוא יותר חזק, ואח"כ ניקוי בשיטת EDT שזו מכונה שמזרימה שמן ניקוי להוצאת כל שאריות השמן הישן.

הרכב לא אוכל שמן ואין נזילות למעט אטם ראש מנוע שיש נזילה לפלאגים והוא יוחלף כנראה שבוע הבא.

האם יש סיכון להשתמש ב 109? האם עדיף 105? 

מצ"ב תמונת המנוע מפקק המילוי

תודה

20201014_181034.jpg

פורסם

לפני כמה זמן וקילומטרים הוחלף שמן מנוע בפעם האחרונה?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 28 דקות, vladclar כתב:

לפני כמה זמן וקילומטרים הוחלף שמן מנוע בפעם האחרונה?

כ 7,000 ק"מ.

השמן עצמו לא כמו הצבע של השמן הדבוק אלא קצת יותר טוב - אך נראה לי שניקוי יועיל במקרה הזה.

השאלה היא אם עלול להזיק

פורסם

מהתמונה שצירפת אני לא חושב שיש צורך בביצוע פלאשינג.
אישית, לא אוהב את הפעולה הזאת ולהערכתי יש בה הרבה סיכון.
כמובן שאם המצב של המנוע גרוע אז אין מה להפסיד אך במקרה שלך לא חושב שיש צורך לבצע זאת פעם נוספת.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

לדעתי לא כדאי בכלל לבצע פלאשינג למערכת השמן.

במידה והרכב לא שורף שמן, צבע כהה הוא נורמלי לחלוטין.

תקפיד על להחליף שמן ופילטר במרווחים סדורים (לפי הוראות יצרן)

ולהשתמש כמובן בחומרים איכותיים עם תקן תואם.

על קצה המזלג, פלאשינג כשהוא נעשה לא נכון, עלול לגרום לסתימה. אתה מפרק את כל המשקעים שהצטברו

והם עלולים להצטבר ולסתום את אחד המעברים.

שוב כמובן זה נטו עניין של שיקול דעת פה, אין נכון או לא נכון.

אם זה היה הרכב שלי במצב שאתה מתאר, הייתי חי עם זה בשלום.

נ.ב אם אתה מציין שישנה בריחת שמן דרך אטם ראש מנוע מאד סביר להניח שזה למה השמן כהה. (חדירת פיח מתא בעירה)

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם

מצב המנוע לא נראה נורא ולכן היית מציע, אם אתה מתעקב לבצע בכל זאת,  ללכת על פלשינג רגיל ולא על החריף יותר.

מומלץ אחרי ביצוע פלאשינג במנוע עם בוצה חריגה, לפתוח אגן שמן ולנקות את האגן שמן ואת המשמרת משאבת השמן (רשתית השאיבה של השמן)  משאריות בוצה שעלולות להתנקז לשם. 

אגב, הייתי דוחה את הפלשינג למועד שאתה מחליף אטם מכסה שסתומים, עושה פלשינג ואז פותח מכסה שסתומים להשלמת הניקוי והחלפת האטם. 

פורסם

למען העשרת הידע, למה צריך לעשות פלאשינג למנוע שנסע נסיעות קצרות בלבד? הרכב נסע 153K, שזה 15.3K בשנה, זה לא נסיעות קצרות בלבד...

פורסם

בנסיעות קצרות יש בלאי יותר גבוה ושמן מנוע שמתחמצן ומדלדל מהר, זה גורם לבוצה אם לא משנים תחזוקה בהתאם. 

מעבר לזה רצוי גם תוסף דלק לשחרר משקעים בתא השריפה, יותר כדאי ברכב שנוסע נסיעות קצרות.

פורסם
לפני שעתיים, dotan123 כתב:

החלפת שמן כל חצי שנה ולא שנה? 

לא צריך להגזים. שמן סינטטי איכותי מחזיק שנה בכל תנאי העבודה - רק לא לעבור שנה בהרבה -  גם אם עשית 7 אלף ק"מ או פחות - לא למשוך יותר מדי את הטיפול בטענה שלא הגעת לק"מ הנדרש.

הזול עולה ביוקר

פורסם
לפני 6 שעות, dotan123 כתב:

החלפת שמן כל חצי שנה ולא שנה? 

אם מדובר בנסיעות קצרות תדיר וסרק ממושך, אז כן.

ליתר דיוק, כדאי לבדוק את המשטר טיפולים של יצרן הרכב לפי תנאים מחמירים. להערכתי אם הטיפולים הם כל שנה אז, נסיעות קצרות ההמלצה תהיה חצי שנה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 15.10.2020 בשעה 19:42, danniel כתב:

מצב המנוע לא נראה נורא ולכן היית מציע, אם אתה מתעקב לבצע בכל זאת,  ללכת על פלשינג רגיל ולא על החריף יותר.

מומלץ אחרי ביצוע פלאשינג במנוע עם בוצה חריגה, לפתוח אגן שמן ולנקות את האגן שמן ואת המשמרת משאבת השמן (רשתית השאיבה של השמן)  משאריות בוצה שעלולות להתנקז לשם. 

אגב, הייתי דוחה את הפלשינג למועד שאתה מחליף אטם מכסה שסתומים, עושה פלשינג ואז פותח מכסה שסתומים להשלמת הניקוי והחלפת האטם. 

הי 

החלפתי כעת אטם מכסה שסתומים והמוסכניק הראה לי בפנים בוצה שניתן לקלף עם מברג.

אני הולך לעשות טיפול  edt

האם עדיין כדאי לשים רק 105 או 109?

המוסך (מיקה מאשדוד) אמר לי שהם שמים 109

לרבע שעה.

אודה לעצתכם

פורסם (נערך)

כמו שדניאל כתב,אם כבר מבצעים פלאשינג,כדאי לפרק אגן שמן (קרטר) מנוע ולנקות הכל יסודי.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...