Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

2020 לא מפסיקה לחרבן לי את החיים ובנוסף לצרור הבעיות הנוכחי אני גם סובל ממחסור שינה בגלל כלב שנובח בשעות הלילה (התעוררתי בשעות 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 בלילה) כל יום!

הכלב נמצא בחצר, לא בית פרטי אלה קומת קרקע, לא כלב שמירה ופשוט נובח בפתאומים באחת משעות הלילה שבהן אנשים ישנים. הוא נובח גם ביום אבל ניחא, אפשר לסבול את זה. ואני אפילו לא גר באותו הבניין אלה ברחוב מקביל..

ניסיתי לפנות בכתב לבעלים, פעמיים - כלום.

פניתי לעירייה, 5 פעמים - כלום. לטענתם היה וטרינר שבדק שהכלב מוחזק בתנאים "סבירים" ולא מצא משהו חריג. המליצו לפנות למשטרה שתבוא עם מד דציבלים לבדוק אם הרעש חריג. ברור לכם שזו הצעה מטומטת כי הכלב לא נובח רצוף, אלה רנדומאלית ל 15-20 דקות ואני בספק שהמשטרה תקצה שוטר שיחכה 7 שעות בלילה עד שהכלב ינבח.

מה אפשר לעשות? למי אפשר לפנות?

פורסם

תתחיל לתעד את שגרת החיים :| ותפנה למשטרה או לעירייה
חפש בפורום סכסוכי שכנים - זה יכול להתדרדר במהירות והדרכים לפגוע אחד בשני הן יצירתיות מאוד לכן לא מומלץ להכנס לעימותים ישירים. תמיד לבוא בטוב ועם הסבר הגיוני ובקשה להתחשבות, כן, גם אם זה פוגע בכבודך וברור לך שאתה צודק והכלב חייב להיות בשקט (הכלב לא מבין. הוא כלב. הבעלים גם לא מבין.)

לאחר מכן אפשר לנסות לאגד שכנים שזה מפריע להם

• מעניין 1
9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

לחבר שלי הייתה בעיה דומה.
הוא גם ניסה את כול האפשרויות ושום דבר לא עזר.
הוא פתר את הבעיה על ידי זה שכול בוקר (5 בבוקר) בדרך לעבודה הוא היה מתקרב לכלב, וגורם לו לנבוח בלי הפסקה בערך רבע שעה.
הוא פשוט היה מתקרב לגדר ועומד שם.
אחרי שבוע הבעיה נפתרה.

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

• מעניין 1
פורסם
לפני 4 שעות, raiden כתב:

2020 לא מפסיקה לחרבן לי את החיים ובנוסף לצרור הבעיות הנוכחי אני גם סובל ממחסור שינה בגלל כלב שנובח בשעות הלילה (התעוררתי בשעות 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 בלילה) כל יום!

מה אפשר לעשות? למי אפשר לפנות?

מי שהפנה אותך למשטרה שתבוא עם מד דציבלים ניסה לנפנף אותך מעצמו והטעה אותך, 

המשטרה איננה אוכפת בעזרת כלי זה - גם במקרה של רעש חזק, האבחנה היא לפי שמיעת 

השוטר ושיקול הדעת הסובייקטיבי שלו האם הרעש סביר או חזק ואסור (הכוונה הינה לשעות

בהן באופן כללי מותר לעשות רעש).

אם פניה לשכן לא העלתה שום פתרון או לפחות רצון להגיע לפתרון, 

הייתי פונה במקומך לשוטר הקהילתי האחראי על שכונת המגורים שלך, 

יכול להיות ששיחה שלו עם השכן תניב תוצאות או לחילופין הוא יוכל להציע 

לך פתרון אחר אפשרי. גם אם לא יעזור בכלום ותחליט בהמשך לפנות לבימ"ש, תוכל 

להראות שניסית למצות את מלוא האפשרויות העומדות בפניך - פנייה עצמאית מכובדת, 

פניה לשוטר הקהילתי, הגשת תלונה - ורק כשכל אלו לא העלו פתרון, אתה פונה לבית המשפט. 

כדאי לנסות במקביל להבין גם מה בדיוק הסיפור - כלבים נובחים לפעמים, מי יותר ומי פחות, ואין יותר 

מדי מה לעשות, כמובן במסגרת הסביר. אני מבין ממך שזה חורג ממסגרת הסביר, האם מדובר בגור? 

האם יש חשד כלשהו להתעללות של הבעלים?

נתקלתי בזה פעמיים עם שני שכנים, אחד נורמטיבי והשני משהו על הגבול בין עבריין לבין בעל אייקיו 

של חיית מחמד (ולא מהחכמים שביניהם) - במקרה של הנורמטיבי היו נביחות רבות כשהיה נשאר בבית לבד, 

שוחחנו איתו פעמיים והנושא נפתר (לכלב שלום, רואים אותו מדי פעם ונראה מאושר - כנראה מצאו לו תעסוקה 

לשעות שהוא לבד\התקינו אינטרקום לפנות אליו כשהוא נובח וכו'). במקרה של השכן ה"נורמטיבי פחות", 

היו משאירים את הכלב במרפסת והוא היה מילל כל הזמן, חשדתי שמחזיקים אותו בתת תנאים, 

אחרי שתי פניות למשטרה (כולל הקלטה של הכלב מילל ללא הרף), הכלב נלקח על ידי העירייה. 

לשמחתי השכן הזה ומשפחתו לא גרים יותר בבניין (עזבו והותירו את בעלת הדירה עם נזקים של 

עשרות אלפי שקלים אגב).

פורסם (נערך)

יכול להיות שלא ראית את ההודעה שפירסמתי בשרשור המקביל של המתעלל בכלב שנתפס על ידי צוות מישל את דניס וההמון הזועם שבאו אחריו.

יש כזה דבר נאמן בעל חיים

https://www.gov.il/he/departments/guides/animal_trustee_volunteers?chapterIndex=1

עם המצב של השרה לאיכות הסביבה- גילה גמיאל, אני לא בטוח שיש מה לעשות אבל שווה לנסות גם את הכיוון הזה. כמו שכתבו לך פה "בשביל להגיד שניסית הכל כולל הכל".

זה לא אובר-קיל אם יש זמן פנוי

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 15 שעות, raiden כתב:

למי אפשר לפנות?

נסה פה. אם קצת מזל זה יכול לפתור עוד לא מעט בעיות אחרות.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

מבחינה חוקית אין מה לעשות, חוקי עזר בערים שאני מכיר מדברים רק על בני אדם.

כלומר משהו בסגנון "אדם לא יקים רעש, לא יפעיל מכונה.." וכו'.. 

אם רעש נובע מבע"ח - אי אפשר לתת דו"ח.

זה באמת מטרד, אופציה אחת היא שוב לבקש מהבעלים להכניס אותו הביתה בשעות הלילה, אופציה אחרת היא לשים אטמים ולהתפלל שהבעלים יאלף את הכלב שלו.

יכול להגיד שאני מכיר יוזמות של כמה חבר'ה בכמה ערים קטנות בארץ לחייב אנשים לעבור עם הכלב אילוף בסיסי ביחד עם תשלום אגרה או חיסון כלבת מה שזה לא יהיה.

הבעיה שאי אפשר להכריח אנשים לאלף את הכלב ומפגש 1 או 2 לא יעזרו, אילוף הוא תהליך ארוך מאוד..

אתה יכול לנסות לדחוף גם בעיר שלך , אולי יעזור.

פורסם

היו פעם זוג של דמויות דומות לאלה למעלה - דוור ומובטל, שגם ניסו לפתור בעיה דומה. הדרך שלהם לא הצליחה.

Elaine on the debate stage : seinfeld

• אהבתי 1
  • מצחיק 3

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 3 שעות, Katom כתב:

זה באמת מטרד, אופציה אחת היא שוב לבקש מהבעלים להכניס אותו הביתה בשעות הלילה, אופציה אחרת היא לשים אטמים ולהתפלל שהבעלים יאלף את הכלב שלו.

יכול להגיד שאני מכיר יוזמות של כמה חבר'ה בכמה ערים קטנות בארץ לחייב אנשים לעבור עם הכלב אילוף בסיסי ביחד עם תשלום אגרה או חיסון כלבת מה שזה לא יהיה.

וגם אלה שכן מאלפים, עושים את זה רק לכלבים גדולים ומפחידים, כדי שיהיה פחות סיכוי שיתקפו מישהו.

עם כלבים קטנים, או כלבים שנפתסים כ"לא מזיקים" (כמו לברדור וכאלה), פשוט נותנים לכלב לעשות מה בא לו. אם יש בית פרטי עם חצר, אז לא חייבים גם ללמד אותו לא לעשות צרכים בתוך הבית, משאירים אותו בחוץ וזהו.

• רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

נתחיל מהסוף - תתמגן או שתעבור דירה.
יש חוק אבל מאוד לא פשוט או זול לקבל הגנה ואני מדבר מנסיון עגום ומדמם.

זה בפשטות החוק:

https://www.kolzchut.org.il/he/הגבלת_רעש_בעלי_חיים

הוטרינר הרשותי לרוב לא יושיע ובוודאי שלא המשטרה.
על מנת להשיג שקט תצטרך לבצע מדידות רעש ולתבוע את השכן המטריד.
סיפור של כמה עשרות אלפי שקלים וכמה שנים עם תוצאה לא מובטחת.
אולי תתאכדו כמה שכנים ותתחחקו בהוצאות.

אתה יכול לנסות לפנות למלר״ז או לעורכי דין מתמחים.

https://www.malraz.org.il

בסוף הכי זול יהיה בידוד ולישון עם מזגן טוב וחלונות סגורים.
אתה כנראה כבר במצב נפשי שהרעש יוציא אותך מדעתך ויפגע בתפקוד היומיומי שלך.

• רעיון טוב! 1
פורסם

תודה רבה לכולם!

@maxcher

למה הכוונה "לתעד שגרת חיים"? סגנון של "יומני היקר, היום התעוררתי ב 3 בלילה"?

ולא, אני לא שכן שלהם ואפילו לא קרוב אז לא כזה אכפת לי.

ואם אני מאגד שכנים איך זה יכול לעזור לי?

@דניאל1983

יצירתי. אשאיר את זה כאופציה לסוף. תודה!

@m1011409

תודה. אנסה לדבר עם שוטר קהילתי.

@DareDevil

תודה רבה, אנסה גם את זה!

@Benor

לא מעוניין בפתרונות "פסלטר".

@Transporter

לא יודע מי אלו.

@pooh-bear

כשתיגמר הקורונה, אחפש לי מקום אחר.

@Katom

לא נכון, תקנה 13 לתקנות למניעת מפגעים אומרת:

ציטוט

רעש בעלי חיים

13.  המחזיק בעלי חיים בביתו, בנכסו או בחצריו, יחזיקם במקום ובאופן שלא יגרום רעש חזק המפריע לשכנים.

@Boaz Av

תודה, מזגן פותר את הבעיה חלקית (כנראה יכולות הגירוי שלי עלו בזמן הקורונה).

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 42 דקות, raiden כתב:

לא מעוניין בפתרונות "פסלטר".

לא יודע אם הייתי קורא לזה פלסטר.

היום זה הכלב של השכן, מחר זה הג'ירפה מהספארי, ומחרתיים זה הקונגו שעושה עבודות בכביש. 

פורסם

יש חוקים שנועדו לקבוע כללי התנהגות. ביום שג'ירפות מהספארי יוכלו להסתובב ברחבי העיר, אמצא עיר \ מדינה אחרת שבה זה אסור.

דיי מעצבן אותי שיש חוק שכביכול אוסר רעש מבעלי חיים אבל אין מנגון אכיפה שאוכף אותו והפתרון ה"מקובל" זה לתקוע לעצמך אטמי אוזניים, לבנות מסביבך קיר באובי 5 מטר ולנשום אוויר ממזגן 24\7.

• תוכן חדש...