Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

אני אספר את המקרה בקצרה, אשמח לקבל ייעוץ כיצד להתנהל ולהתקדם מול המוסך לאחר הביקור האחרון.

ברשותי פולסווגן פאסאט שנת 2016 , נפח 1.8 דגם מנוע CJS שאני הוצאתי מהסוכנות ומטופלת מיופה הראשון במוסכים מורשי יבואן ובעיקר במוסך ספציפי אחד שלא אזכיר את שמו.

ביום רביעי האחרון בבוקר התנעתי את הרכב בדרכי לעבודה, פתאום הופיעה הודעה check coolant. מוזר, יום לפני בערב הרכב נסע פיקס וללא התראות. (גילוי נאות אני לא בודק שמן ומים על בסיס קבוע אם בכלל)

מיכל נוזל הקירור היה כמעט ריק לגמרי. בדקתי בספר הרכב, ורכשתי את נוזל הקירור המתאים G13 הוספתי, התנעתי את הרכב והמתנתי. כשהכל נראה לי כשורה וללא נזילות,התראות/רעשים מיוחדים

לקחתי יום חופש ומיד נסעתי לאותו מוסך.

הם בדקו את הרכב, ואמרו שיש נזילה, כנראה קלה ממשאבת המים והתרמוסטט (לדבריהם מדובר בחלק מחובר והם מחליפים אותם ביחד).

עלות ההחלפה 4900 ש"ח כולל עבודה ומע"מ. חשכו עיניי. לאחר בירור קצר וסקר שוק בחנויות חלפים ומוסכים אחרים וקצת מיקוח סוכם שהמחיר יהיה 4000 ש"ח כולל עבודה ומע"מ.

להפתעתי, היום בבוקר אמרתי אבדוק את מפלס נוזל הקירור. והוא מתחת למינימום בהרבה!

ז"א שהנזילה, שכנראה קלה עדיין קיימת - 3 ימים אחרי הביקור במוסך והחלפת המשאבה והתרמוסטט,  המיכל שוב כמעט ריק.

טרם יצרתי קשר עם המוסך, אבל להערכתי שהחלק שהוחלף אינו הגורם לבעיה! וסתם שילמתי 4א' מיותרים!

מה עליי לעשות?

גם אם אפנה למוסך ויעשו בדיקה וימצאו חלק אחר, הרי יכולים לטעון שגם החלק שהחליפו היה תקול. 

מה הייתם עושים במקומי?

אני זוכר שהייתה תקלה במשאבות המים ברכבי הקונצרן אבל לא בדגם של המנוע שלי CJS נפח 1.8 ובכלל במקרה שלי אני די בטוח שלא משם נזילה/תקלה וסתם הוחלף חלק מאד יקר

עריכה אחרונה על ידי Ameer.86
פורסם

לאחר ריקון מערכת הקירור ומילוי מחדש יתכן ונשאר אויר במערכת.

כדאי להשלים את החסר ולהמשיך לעקוב ברמה היומית ואפילו אחרי כל נסיעה משמעותית.

אם הירידה לא חוזרת, זה היה זה.

אם נמשכת - חזור למוסך.

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

אני מקווה שזה המקרה, אם כי יש לי תחושה שזה לא

בינתיים השלמתי נוזל ואמתין.

אבל מדוע המוסך לא טורח להתריע ללקוח לגבי זה?

הרוב המוחץ של הלקוחות לא בודקים שמן/מים. 

במקרה כזה אני מצפה מהמוסך שיבצע נסיעת מבחן, יבדוק וישלים נוזל קירור

פורסם

חזור מיד למוסך - כדי שיהיה תיעוד.

במידה ותשלים את החסר לבדך - יתכן שיעבור עוד זמן עד שירד שוב המפלס

מוסך, ובמיוחד מוסך מורשה, אמור לדעת למלא נוזל קירור כך שלא ישאר אויר במערכת, כך שאני כמעט בטוח שהחליפו אצלך חלק שהיה תקין.

יותר מזה, אני רוצה להאמין שלמוסכים המורשים יש את הכלי המיוחד למילוי נוזל קירור כך שאין מצב שיהיה אויר במערכת (כלי וואקום מיוחד).

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

בדיוק ראיתי שכבר השלמת את החסר - חבל

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

מילאתי כי אני לא רוצה לקחת סיכון. נזק למנוע במקרה הזה יהיה כואב במיוחד

דיברתי עם הנציג שירות שטיפל בי, לדבריו זה תקין שלפעמים יש ירידה במפלס בסדר גודל של כוס מים (טוב שאתה אומר לי עכשיו?)

בינתיים אעקוב

פורסם

ממליץ לך פעם הבאה לפנות למוסך רון אם אתה מהמרכז או למוסך אנרגי אם אתה מהצפון.
אצלי גם בq3 נוזל הקירור כול הזמן היה נופל מתחת לmin וכול טיפול במוסך היו מוסיפים ואומרים שזה בסדר..
בפעם האחרונה הוא נפל לmin אחרי חודש.
נסעתי למוסך אנרגי, הם מיד הראו לי שהמשאבה נוזלת. החלפת המשאבה לקחה שעה וחצי ועלתה 950שח ללא מקורית.

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

פורסם

צריך לגשת למוסך אחר ולקבל חוו"ד מאיפה הנזילה, מבלי לבצע שום תיקון.

אחרי שימצאו מאיפה תוכל לדעת מה תהיה הפעולה הנכונה הלאה. 

• רעיון טוב! 2
פורסם
בתאריך 19.9.2020 בשעה 11:23, Ameer.86 כתב:

ברשותי פולסווגן פאסאט שנת 2016 , נפח 1.8 דגם מנוע CJS שאני הוצאתי מהסוכנות ומטופלת מיופה הראשון במוסכים מורשי יבואן ובעיקר במוסך ספציפי אחד שלא אזכיר את שמו.

@Ameer.86 איך זה נגמר בסוף? האם תקלה נעלמה? תוכל להגיד על איזה מוסך מדובר? בסופו של דבר אתה הצגת עובדות איך הכל התרחש ולא סתם לכלכת

פורסם

נזילה ממשאבת מים אתה אמור לראות . לפי דעתי היית צריך לעשות כמו שדניאל הציע - לקבל חוו"ד ממוסך אחר. אבל כבר הדבר נעשה.תמשיך לעקוב - אם עדיין חסר מים יש לך אחריות על העבודה. 

פורסם

בינתיים המפלס לא ירד מאז המילוי לאחר ההחלפה. כנראה שאכן מצטבר אוויר בהפעלה הראשונה

חבל שהמוסך לא מתריע /לא מבצע נסיעת מבחן ולאחר מכן בודק.

אבל אני עדיין עוקב מדי שבוע

פורסם
לפני 2 דקות, Ameer.86 כתב:

בינתיים המפלס לא ירד מאז המילוי לאחר ההחלפה. כנראה שאכן מצטבר אוויר בהפעלה הראשונה

חבל שהמוסך לא מתריע /לא מבצע נסיעת מבחן ולאחר מכן בודק.

אבל אני עדיין עוקב מדי שבוע

חמור מאוד שמוסך מרכזי לא ניקז אוויר. זאת רשלנות אחי..אם היה קורה משהו לך תוכיח שזה בגלל זה..

פורסם (נערך)

גם התרעה על העניין, המלצה לבדוק ולהוסיף נוזל לא נתנו רק אחרי שהתקשרתי ואמרתי שאכן יש ירידה משמעותית.

ללא קשר, ברכב השני מאזדה 3 ישנה הוחלף מנוע עקב התחממות, אמרתי אבדוק את המפלס לאור הדמיון במקרים וגם שם להפתעתי מצאתי את המיכל הרבה מתחת למינימום ונסעתי חודשים ככה. גם שם הוספתי וסו פאר אין ירידה.

שני המקרים כנראה מעידים שלאחר החלפה לוקח זמן למפלס המים "להתייצב".

הזוי, שני מוסכים אותו דבר. 

• תוכן חדש...