Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חידוש שולחן עץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2181 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, ברשותי שולחן מעץ מלא בן 10, הברק שלו נעלם, הופיעו סדקים והפינות נפרדו

אמרו לי שזה בגלל שהעץ נושם והעבודה כנראה לא הייתה הכי טובה ולא התחשבה בשינויים בעץ

אני מעוניין לחדש את השולחן, ברשותי זוג ידיים טכניות אוהבות אתגרים, מלטשת רוטטת ואכוש דברים נוספים אם צריך. 

אשמח לעזרתכם. 

IMG_20200731_155414_1.jpg

IMG_20200731_155342_1.jpg

IMG_20200731_155406.jpg

IMG_20200731_155402.jpg

פורסם (נערך)

עץ מלא, הא. טוב, בארץ מספיק שתהיה שכבה דקה של פורניר על לא-משנה-מה, אפילו קקי של גמל, כדי שיקראו לזה עץ מלא. לא אשמתך.

מה שקרה הוא שהשכבות הדקות (הפורניר) שמצפות את התיבה עשויות מחומר שמתפשט בקצב אחר מהחומר שממנו עשויה התיבה. אני מניח שהתיבה עשויה סיבית, אם תוכל להפוך לרגע את השולחן ולצלם אודה לך מאוד.

אין כל כך מה לעשות עם ההיפרדות של השכבות חוץ מלפרק הכול ולבנות מחדש, אבל אם המראה של השכבות המופרדות לא עד כדי כך מציק לך, אז אפשר להסתפק בליטוש זהיר עם גרעין גס להסרת הלכה, ליטוש עם גרעין דק להחלקה, מילוי חורים פה ושם עם חומר מילוי לעץ בגוון דומה, ליטוש נוסף, כמה שכבות לכה ולסיום ליטוש הלכה עצמה להסרת ה"תפוזיות" ולקבלת מראה חלק ונוצץ. לחלופין, אפשר לוותר על הלכה ולהשתמש בשמן לעץ - שייתן גוון מט, תלוי איך מיישמים.

או פוליטורה. אבל פוליטורה מאוד לא עמידה לנוזלים חמים, אז אולי לא כדאי.

בגדול, חוץ מכמויות גדולות של נייר ליטוש בכמה דרגות (או כמויות קטנות של נייר ליטוש טוב ויקר להחריד של 3M) אתה לא ממש זקוק לאיזה שהוא כלי - מלבד סבלנות ויזע.

תיזהר בליטוש שלא "לגמור" לגמרי את הפורניר - הוא בעובי של כמה מ"מ בלבד ואם תשייף אותו עד העצם לא ניתן יהיה להציל כלום.

עריכה:

תגיד, הסדק הגדול באמצע - זה הגיע ככה במקור? זה העיצוב? כאילו יענו שתי קורות גדולות צמודות זו לזו כאילו? אם כן, מצבך סביר.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מצ"ב תמונות נוספות, יש 2 חריצים בעיצוב, אמא התנגדה, לא הקשבנו, עכשיו סובלים: (

בתמונה שרואים את החריץ יש גם סדק שצילמתי

אנחנו רכשנו עץ מלא, לא מרגיש פורניר, המרקם לא חלק, מרגישים את העיניים בעץ,אם אכן פורניר שיקרו לנו

15962311208604746252826127174028.jpg

15962312009212768520974859519091.jpg

15962312668435690078572636501581.jpg

15962313106213080968489931541530.jpg

15962314674868926988764137924244.jpg

פורסם (נערך)

הה! משעשע להפליא. תודה על ההשקעה.

מה שיש פה - וזה חשוב כדי להבין מה זז - זאת "עוגת שכבות" עם פורניר עבה (עץ אמיתי לגמרי, חתוך לעובי של 4-5 מ"מ) מכל הכיוונים. אילו היו משאירים את הצדדים חשופים היו רואים את הסובסטרט (הבפנוכו של העוגה). תנסה להזיז קצת את השכבה שהתפרדה בצדדים ותציץ פנימה אם בא לך.

אילו היו משאירים את העטיפה רק לרוחב - החלקים השונים של הסנדוויץ' היו זזים יחד פחות או יותר ולא היו נוצרים סדקים, או רק מעט סדקים. מכיוון שכיסו את הגדם (הצדדים הקצרים) הרי שיש לך פה סיבים שזזים בכיוון שונה ותמיד ייגרמו סדקים במקרה הזה - לא משנה אם הבפנוכו של העוגה הוא חומר סינתטי או עץ מלא. אם כבר, התזוזה של עץ מלא מסוג אלון בכלל תהיה חזקה יותר. :-)

ראיתי את הסגנון הזה פה ושם, היום גם לאיקאה יש רהיטים שבנויים בצורת שכבות כזאת שמדמה עץ מלא, בגדול זה מחזיק מעמד עד שמים מחלחלים פנימה - וזה בדיוק מה שקרה. תכל'ס עץ מלא "אמיתי" לא היה נותן לך שום ביטחון נגד סדקים, אפילו להפך, עץ אלון הוא חומר קפריזי שמאוד אוהב לזוז. ההבדל היחיד והעיקרי בין "עץ מלא אמיתי" לשיטת השכבות שהשתמשו בה כאן היא קלות התיקון - שיוף פשוט של כל הרהיט לעומת שיוף זהיר והדבקה מחודשת של מה שזז וכו'. תכל'ס בשביל 10 שנים עם ילדים... שום רהיט לא עומד בזה.

נ.ב. פורניר זה כינוי לשכבת עץ דקה, לא קשור למרקם, זה לא חומר פלסטי. מהבחינה הזה, בהנחה והסובסטרט אצלך הוא תיבה מסנדוויץ' - הרי שטכנית הרהיט עשוי רק מעץ, ויש פה רק... הטעייה קלה.

מה שמציק לי הוא שבארץ נוהגים לכנות בשם "עץ מלא" פלטות של סנדוויץ' מכוסות בפורניר - מבחינה טכנית זה נכון שהחומר הוא רק עץ, אבל המילה "מלא" מטעה, אלה לא קורות שלמות מהחקצהות של אלון שחוברו זו לזו. אבל אל תיתן לפיישנמעקעריות שלו לקלקל את החגיגה.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מעניין מאוד, אז במקום שיהיו פלטות מלאות של עץ אלון יש בסיס סנדוויץ ואז שכבה עבה של עץ אלון? 

על פי איזה סימנים הבנת את זה והאם זה משנה את תהליך העבודה שרשמת בהודעה הראשונה? 

האם אפשרי לתקן עצמאית את ההפרדות של הקצוות? 

האם יש דרך למנוע מהתופעה לחזור על עצמה אחרי התיקון? 

תודה רבה! 

אגב להורים יש שולחן עץ לסלון ושולחן עץ פינת אוכל שנרכשו מהארגז אי שם לפני 30 ומשהו שנה, הרהיט לא זז מילימטר ולמעט שריטות ובקעים שנוצרו משימוש שוטף הם נראים כמו חדשים, אף פעם לא חודשו, אז מה היה שונה ברהיטים של פעם לרהיטים של היום?? 

פורסם

קח כל דבר שאני כותב בעירבון מוגבל, עד שאני לא נוגע ברהיט בידיים אלה ניחושים מושכלים...

את ההפרשה של הקצוות אפשר לתקן עם מילוי בחומר מילוי כלשהו (שפכטל לעץ), שיוף וכו'.

אם תצליח להפריד את החלקים בצדדים תוכל גם לנקות את שאריות הדבק ולהדביק מחדש, אבל זה לקחת סיכון (עלולים להישבר).

לא תוכל למנוע הפרדה בעתיד מפני שמבחינה הנדסית יש פה טעות בסיסית של הבנה איך עץ זז. העיר שייראה יפה (וזה יפה, אין ספק).

בנוגע לרהיטים של פעם - אי אפשר להכליל. מה שכן, וזה הכי על קצה המזלג, כל עוד אתה מקפיד על כמה עקרונות הנדסיים שמאפשרים לעץ לזוז במקומות שהוא צפוי לזוז - יחזיק כמה שצריך. אם זה מעניין אני יכול לצרף בהמשך תמונות של רהיט שכן עונה על העיקרון.

פורסם

מתעלק במטותא, 

יש ברשותנו שולחן אוכל בן 7 שנים. מסגרת עץ מלא היקפית ובפנים הפלטות עץ סנדביץ' עם חיפוי פורניר אלון מלמעלה. 

כרגע אנחנו מכסים אותו בניילון מכוער כדי להגן עליו. אשמח מאוד להעיף את הניילון לכל הרוחות וליישם על השולחן משהו שיגן עליו מנזקים. 

הבעיה העיקרית שממנה אני חושש זה שנוזלים יחדרו את הפורניר והוא יתחיל להתנפח. זה כבר קרה במקומות מסויימים, בעיקר איפה שיש "עיניים" בפורניר. 

מה כדאי לעשות? 

אעלה תמונות בהמשך. 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם (נערך)

ניתן לשייף קלות את הלכה הקיימת וליישם בעצמך לכה עמידה לבחירתך בכל עובי / מספר שכבות שתרצה. 

כל אחד יכול - הבעיה היא שבדיוק כמו צביעה עצמית של רכב, זה לא ייראה טוב ללא עבודה סיזיפית של יישום שכבות דקות, המתנה לייבוש, שיוף, המתנה להתקשות מלאה, "שלייף סבון" וכו וכו וכו.

למי שאין לו כוח לעבודה סיזיפית ולא אכפת ממראה קצת גמלוני ומרקם של קליפת תפוז - לכה על בסיס מים של יעקובי או מוצר מקביל תבצע את העבודה מבחינת הגנה, עם זמן המתנה מינימלי בין השכבות וייבוש מהיר בהשוואה ללכות על בסיס שמן / טרפנטין וכיו"ב.

רק בשביל להמחיש - 2 שכבות של לכה על בסיס מים שיושמו בעזרת מברשת (אפשר גם רולר) על שטח חלק חלק חלק חלק שעבדתי עליו שבועות - תפוזיות, גרגירי אבק ומה לא - אבל עמיד לנוזלים.

התמונה השנייה - אחרי ליטוש עדין של הלכה עם שמן מינרלי לסיכוך, אלף ואחת ניירות בין 600 ל-3000 (נפלאות עליאקספרס, לא עלה לי כלום כמעט) - נראה כמעט מקצועי :-).

חשוב לציין שאם חשובה לא רק עמידות לנוזלים אלא גם לחום - לכה על בסיס מים לא עומדת בזה, צריך כבר לכה פוליאריתנית או אחרת, על בסיס ממיס מינרלי. מסריח ויותר נוטה ללכוד אבק ויותר קשה לשיוף - אבל עמיד יותר.

20200407_011147.jpg

20200409_123935.jpg

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 2

• תוכן חדש...