Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נמצא כרגע במוסך השלושה בתל אביב.

טיפול ראשון לניסאן קשקאי מנוע 1.5 dci k9k עם מסנן חלקיקים.

הבאתי שמן בתקן rn720 c4  5w30

המוסך מתעקש לשים לי 0w20 בתקן c3

ואומרים שזה הוראה של קרסו

אפילו בספר רכב רשום 5w30

הם לא מוכנים לשים שום שמן אחר,ולא אאבד את האחריות

צריך עזרה

פורסם (נערך)

יש מקרים שהיצרן מעדכן את ההוראות עם הזמן בקשר לסוג השמן.

היבואן פועל לפי הוראות היצרן.

עריכה אחרונה על ידי trademark
פורסם

הדף לא בהכרח עדכני. בדף שאני קיבלתי היה כתוב RN 710 C3 כשכבר עברו ל-RN 720 C4 (הליקווי מולי האפור זה מה שאני שם אצלי קבוע). מה שעדכני זה מה שאמרו לך. למנועי יורו 6 זה השמן החדש. ה-ELF הזה הוא בדיוק מה שהתכוונתי אליו. אגב, אודה לך אם תעדכן כמה הם מתמחרים את השמן.

סליחה, בדף כתוב שחור על גבי לבן מנועי EURO 6 - שמן RN 17 FE!

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

טוב חברים,אני רוצה לסכם את היום הזה,ובאמת חבל שבשנת 2020 אני מקבל שירות בצורה כזאת.

בהתחלה מאוד הייתי מופתע מזה שהשמן שהבאתי לא היה "בתקן" ,מה שיותר מפליא הוא שהמוסך מבחינתו עושה מה שאומרים לו,והמחלקה הטכנית של קרסו לא מעוניינת לדבר עם הלקוח,או לפחות להסביר את פשר השינוי,,,מה ששמעתי זה : אדוני זה השמן שצריך ! ואם לא תשים את השמן הנ"ל ׁ(0W20) אין אחריות על המנוע ! סע לשלום !,,,אבל אנחנו מוכנים,לתת לך את השמן בחינם על חשבון קרסו,,,מפתיע.

לאחר שהסכמתי,ניגשנו לעבודה.

החלפת פילטר שמן,החלפת פילטר אוויר,והחלפת פילטר מזגן ,כולל עבודה כולל מע"מ 891 ש"ח

בקבלה רשום : 75 ש"ח לא כולל : בדיקת מפלס אוריאה והשלמה במידת הצורך,,,וואלה לא בדקו ולא השלימו,עמדתי ליד הליפט כל הזמן.

לקראת הסוף באתי למנהל ושאלתי אותו,ככה בתמימות,יש לך אולי אוריאה ? ,,לא ,אבל יש תחנת דלק ממול.

אז עם מה נשארנו ? עם שמן,שאלוהים יודע איך הוא יתפקד ומה יהיה עם המנוע,מיכל אוריאה ריק,,אבל היי,זה מוסך מורשה,ויש אחריות !

סעו לשלום

עריכה אחרונה על ידי yoni2sh
פורסם

מצאתי סרטון ביוטיוב 

מתברר שחברת טוטאל הצרפתית התחילה לייצר שמן 0W20 למנועי מאזדה סקי אקטיב איקס.

הסרטון ברוסית,אבל מאוד מעניין,ובגדול הוא אומר שבמוסכים התחילו להשתמש בשמן הזה ומוסיף בקריצה שהמוסכים המורשים אומרים להם להשתמש בשמן הזה ולא לשאול יותר מידי שאלות.

לפי מה שהוא מסביר,אם הבנתי נכון,ההמלצה היא להחליף כל 15K שמן במוסך,אבל לפי איך שהוא מסביר,אין סיכוי שהשמן יחזיק מעמד יותר מ 7K,

פורסם (נערך)

יש פה שתי סוגיות נפרדות. עניין השירות, והדיון בנושא שמן 0W-20 בכללי.

לגבי השירות, אובייקטיבית אני לא רואה בסיס לתלונה שלך. המוסך השתמש בשמן הנכון לפי הנחיית היצרן והמחלקה הטכנית של היבואן. למוסך לא אמור להיות שיקול דעת בנושאים אלה. כמו כן לגבי אוריאה: לא שמעתי שבמוסך ממלאים אוריאה בחינם. זה מוגדר למילוי עצמי, כמו דלק. אולי עשו לך טובה, במקום למכור לך ביוקר אוריאה "מקורית".

לגבי הסוגיה הטכנית: כאמור במנועי 1.5 dci יורו 6 עברו לשמן הנ"ל. אם אתה דואג לגבי מסנן החלקיקים - זה לא כתוב בדף כי זה מובן מאליו, יש בהגדרה מסנן חלקיקים מרמת יורו 4 ומעלה, כך שאין מה לציין את זה.  

לא רק רנו ומאזדה, יש עוד יצרנים שעברו לשימוש בצמיגות כזו. האם שמן בצמיגות כה נמוכה מתאים לאקלים שלנו? שאלה טובה. גם אני הרמתי גבה, לראיה השירשור שצירפתי לעיל. ימים יגידו, ואני מקווה שהם יודעים מה הם עושים.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

• תוכן חדש...