Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 דקות, shellcase כתב:

את המכונאי ששיקר לך בפנים תחליף, לא מגיע לו להתפרנס יותר אם הוא לא מוכן להחליף נוזל בלמים

תודה על העצות.

לגבי המכונאי: הוא לא אמר שלא מוכן אלא כששאלתי אם צריך ענה לא..

אם הייתי לוחץ עליו ומשלם לו מאמין שהיה מסכים.

בכל אופן בעזרת השם בטיפול הבא.

פורסם

תוודא שהוא לא מחליף לך נוזל רק בכוסית אלא מבצע ניקוז של הנוזל הישן גם בצינורות ועל הדרך מנקז אוויר.
מבטיח לך שהוא יתנגד ויגיד שזה מיותר ושזה מתערבב ועוד מליון ואחד סיפורים.
החלפתי נוזל בלם לא מזמן, בכוסית הוא נראה חדש - מהצינורות המובילים לגלגלים יצא משהו שמאד דומה למה שיש בבריכות של השפד"ן.

בתאריך 9.7.2020 בשעה 12:15, maor6600 כתב:

אציין שאחרי שהחלפתי רפידות בטיפול האחרון הנוזל עלה חזרה למקסימום..

זו מערכת סגורה, ככל שהרפידה נשחקת מפלס הנוזל ירד.
נוזל מחליפים פעם בשנתיים שלוש, החלפה בכוסית בלבד מבלי לנקז נוזל (ואוויר) מהצינורות היא טעות שמראה על זלזול מקצועי או חוסר הבנה מקצועית.

• רעיון טוב! 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 13 שעות, shellcase כתב:

תוודא שהוא לא מחליף לך נוזל רק בכוסית אלא מבצע ניקוז של הנוזל הישן גם בצינורות ועל הדרך מנקז אוויר.
מבטיח לך שהוא יתנגד ויגיד שזה מיותר ושזה מתערבב ועוד מליון ואחד סיפורים.
החלפתי נוזל בלם לא מזמן, בכוסית הוא נראה חדש - מהצינורות המובילים לגלגלים יצא משהו שמאד דומה למה שיש בבריכות של השפד"ן.

לגמרי.

בגדול - אם לוקח לו כמה דקות לעשות את זה - זה מה שהוא עשה.

לנקז נוזל בלמים אחרת זו עבודה קצת יותר ארוכה.

לדוגמא פלאש מלא אצלינו ומילוי RBF600 עולה בסדנא שאני מטפל בה 150$ (כולל הנוסל)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אתה מודע שבמחירים האלה שווה כבר לקנות משאבה ולעשות את זה לבד (זה יקח פחות זמן מהנסיעה לסדנא)?

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 1 שעה, shellcase כתב:

אתה מודע שבמחירים האלה שווה כבר לקנות משאבה ולעשות את זה לבד (זה יקח פחות זמן מהנסיעה לסדנא)?

הכל חוץ מהחלפת שמן ומסנן בערך כדאי לעשות לבד. (זה אשכרה עולה אותו הדבר אם אני עושה את זה או המוסך בגלל ההנחה שלהם על שמנים)

זה נכון לכמעט כל דבר ברכב.

אני מציין רק לפרופורציות שזו עבודה שלוקחת יותר מ5 דקות של להוציא את הנוזל מהעודפים.

במאמר מוסגר - אני מקבל על זה הנחה - והרבה דברים שלא לוקחים יותר מדי זמן אני עושה לבד או עם חבר שיש להם מוסך במשפחה (כולל ליפטים , מכונת איזון צמיגים roadforce ומכונת כיוון פרונט סופר מתקדמת סדר גודל של 150 אלף דולר וכל הכלים של סנאפ און שאתה יכול לדמיין)

בBRZ עשיתי בעצמי כחלק משדרוג מערכת הבלימה , במיאטה הייתי קצר בזמן לפני יום מסלול אז נתתי להם לעשות (לדעתי חייבו אותי סביב ה100 דולר כולל הנוזל שעלה כ30-40 דולר)

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

תכלס הלייבור בארה"ב יקר, לא?  עכשיו אני מבין למה כולם בקטע של DIY.
כמה עולה לך בקבוק 0.5 ל' RBF? פה זה סדר גודל של 75-80 שח.

עריכה אחרונה על ידי shellcase

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)
לפני 1 שעה, shellcase כתב:

תכלס הלייבור בארה"ב יקר, לא?

בול.

שעתון של רוב המקומות יהיה צפונה ל100 דולר (אם מצאת בפחות - אתה לא רוצה לטפל שם). ויכול להגיע גם לקרוב ל200.

לגבי הנוזל - RBF600 הוא סביב ה15-20 דולר לבקבוק.  זה גם בערך המחיר לate typ 200. אם התכוונת ל660 (אוברקיל מוחלט לכל רכב כביש וגם לרוב הרכבי מסלול) אז תוסיף 5 דולר.

לרוב קונה 2 ומשאיר את השני כמעט מלא (אבל עדיין נחוץ)

כולם גם בקטע של DIY כי אפשר וזה עניין תרבותי - הכלים והידע זמינים (המקביל לאוטו דיפו אפילו מאפשר לך להשאיל כלים - חלקם בחינם) והתקינה היא הגיונית (בא נגיד שאף אחד לא יכשיל אותך טסט על מערכת פליטה , קוילאוברים , פילטר פתוח ואין דבר כזה רישום מידת צמיגים. בודקים את המחשב והפליטה והכל - אם תקין - סע לשלום)

שמת מנוע 2J עם 1300 כ״ס בטויטה קורולה שלך ? היא עוברת בדיקת פליטה ומוכנות OBD2 (שזה החלק הטריקי ברכבים חדשים) - תהנה.

עריכה אחרונה על ידי Liviur

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...