Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1593 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני כשעה, מיץ פטל כתב:

מפחיד הציוד על הגג וצורת הקשירה - זה יכול בבלימת חירום להפוך למטען משוגר.

לא יודע איך הגעת למסקנה הזאת. ההסתברות שאתה נהג משאית פלטה מנוסה היא לא גבוהה, אך בהחלט תיתכן. אם אכן אתה נהג משאית פלטה מנוסה אז הייתי מציע לך לשקול ברצינות החלפת קריירה. (*** פלטה-משאית שכל מטען חייב לקשור עליה). 

ולענייננו: כל פריט על הגג מונח על מזרנים וקשור בנפרד במיתרים דקים בקשר נהגים נמתח. הארגז קשור באיקס וגם מעוגן לכנף הקדמית. זה שהכל יושב על המזרנים זה נותן טיפה חופש לקשירה ואז היא לא מתרופפת.

על כל זה יש את הרשת רק למקרה חרום באמת, בכדי שהיא תשאיר את כל החבילה יחד בבלימת חרום או הסטת הגה חזקה. 

*** כותב שורות אלו מחזיק ברישיון 04 מזה 25 שנה וגם נהג על סמי טריילר פלטה ופול טריילר פלטה בו חייב לקשור כל דבר. כמו כן קשרתי נגמש"ים, רק"מ צבאי, טנקים, מנועי טנקים וכמעט כל דבר שזז. מקווה שזה יניח את דעתך ברמת הבטיחות למטען...(;-

עריכה אחרונה על ידי ST12345
  • אהבתי 2
  • מעניין 1

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תגובות 180
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 56 דקות, ST12345 כתב:

כותב שורות אלו מחזיק ברישיון 04 מזה 25 שנה

כבר אין דרגות רישיון במספרים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

תודה על העדכון. רישיון למוביל טנקים. בגיל 17 הוצאתי רישיון ג', בגיל 19 מעל 15 ובגיל 20  וקצת רישיון סמי. במילואים עברתי הכשרה למובילי טנקים.  מצידי תקרא לרישיון איך שבא לך...(;-

בכל זאת לקח לי להעמיס ולקשור יותר משעתיים אז התגובה של מיץ פטל קצת עודדה אותי לפתוח. בדרך כלל אני פחות יהיר (טיפה פחות). 

פורסם

חחח, נראה לי שהיום זה C+E

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
בתאריך 2.8.2020 בשעה 19:07, ST12345 כתב:

לא יודע איך הגעת למסקנה הזאת. ההסתברות שאתה נהג משאית פלטה מנוסה היא לא גבוהה, אך בהחלט תיתכן. אם אכן אתה נהג משאית פלטה מנוסה אז הייתי מציע לך לשקול ברצינות החלפת קריירה. (*** פלטה-משאית שכל מטען חייב לקשור עליה). 

ולענייננו: כל פריט על הגג מונח על מזרנים וקשור בנפרד במיתרים דקים בקשר נהגים נמתח. הארגז קשור באיקס וגם מעוגן לכנף הקדמית. זה שהכל יושב על המזרנים זה נותן טיפה חופש לקשירה ואז היא לא מתרופפת.

על כל זה יש את הרשת רק למקרה חרום באמת, בכדי שהיא תשאיר את כל החבילה יחד בבלימת חרום או הסטת הגה חזקה. 

*** כותב שורות אלו מחזיק ברישיון 04 מזה 25 שנה וגם נהג על סמי טריילר פלטה ופול טריילר פלטה בו חייב לקשור כל דבר. כמו כן קשרתי נגמש"ים, רק"מ צבאי, טנקים, מנועי טנקים וכמעט כל דבר שזז. מקווה שזה יניח את דעתך ברמת הבטיחות למטען...(;-

אני באמת מחזיק רק רשיון סטנדארטי ואין לי תואר מתקדם בקשירה - ועדיין לא שכנעת אותי.

הסתמכות על מזרון שנותן "קונטרה" טוב למצבים רגילים, טוב כל עוד לא קורה דבר חריג. לעומת זאת ה"קונטרה" הזו היא מרווח תנועה שבמכה לא משמעותית תתורגם לחופש בקשירה ולסכנה שאחד הפריטים ישוגר לעבר מטרה אומללה. אבל אולי הרשת תציל את המצב... נו שויין.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם

@ST12345

חוזר על השאלה שלי מקודם:

בתאריך 2.8.2020 בשעה 18:21, m3x7r3m3 כתב:

יש לך מוטות רוחב - למה לך צ'ימיגג מקורי?

היתרון הכי משמעותי של הצ'ימיגג המקורי (וזה שבגללו שווה תוספת הפרמיה) זה הווים שנכנסים בין גומיית הדלת לשלדה.

עם מוטות רוחב אתה לא צריך את הווים הללו, וקושר את התיק למוטות, מה שמאפשר לך תיקים הרבה יותר פשוטים וזולים

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
בתאריך 2.8.2020 בשעה 19:29, pl7410 כתב:

מחכה לשרשור טיפים על קשירת מכוניות ובכלל

משהו כזה?

cf9ce7_2491765.jpg

באמת צריך לקשור את הגיפ הוא יעוף בבלימת חרום 😉

• מעניין 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

זה נראה כמו מטריושקה של כלי רכב

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
בתאריך 6.8.2020 בשעה 14:49, m3x7r3m3 כתב:

@ST12345

חוזר על השאלה שלי מקודם:

סליחה אבל באמת לא הבנתי. אתה ממליץ לי על צ'ימיגג? ואם כן על איזה סוג? אחרי כל ההשקעה בקשירות ב 36 מעלות בבית ואז לקשור הכל חזרה ב 40 מעלות בכינרת, אכן הצ'ימיגג נשמע טוב.

סוג מסויים? גודל? דגם? תודה

בתאריך 6.8.2020 בשעה 14:27, מיץ פטל כתב:

אני באמת מחזיק רק רשיון סטנדארטי ואין לי תואר מתקדם בקשירה - ועדיין לא שכנעת אותי.

הסתמכות על מזרון שנותן "קונטרה" טוב למצבים רגילים, טוב כל עוד לא קורה דבר חריג. לעומת זאת ה"קונטרה" הזו היא מרווח תנועה שבמכה לא משמעותית תתורגם לחופש בקשירה ולסכנה שאחד הפריטים ישוגר לעבר מטרה אומללה. אבל אולי הרשת תציל את המצב... נו שויין.

אני באמת מנסה להסביר אבל לא בטוח שאני מסביר נכון. כשיש מזרנים על הגג זה מפחית משמעותית (עד מבטל) את בעיית החיכוך שזה הכי מסוכן. אם יש ארגז פלסטיק על גג מפח - הם לא חברים וכל תזוזה של הרכב הארגז ירצה לטייל. כשהארכז יושב על המזרון, לא רק שהחיכוך גבוה, אלא גם הנדנודים שגורמים להכי הרבה "שחרור של הקשירה" מתבטלים כמעט לחלוטין. תדמיין שאתה מחליק על הטוסיק על גבי דיקט, או שאתה מחליק על גבי מזרון. הכסאות מעל השולחן גם מופרדים בשכבה של כריות, שוב אפקט החיכוך.

ה"חופש" בקשירה הוא של בערך 2-3 ס"מ על כל המזרון (שזה 3 מזרנים בגובה 10 ס"מ כל אחד, אחד על השני, נעולים בתוך ציפה עבה +כלואים מתחת למוטות הרוחב והם נמחצים כמעט כליל ממתיחת הקשירה), תחשוב- מגובה 30 ס"מ, הם הפכו לבערך 4-5 ס"מ של ספוג דחוס, מה שלא באמת משאיר אות המטען חופשי אלא קשור ממש חזק עם טיפה חופש (דמיין בולם של רכב גרמני). או אולי דמיין לך איש מאוד כבד שיושב על ספה, ומגיע כמעט לדיקט מרוב שהוא כבד...וכל זה קשור למוטות הרוחב - וגובל בהם, כך שאין לזה לאן לזוז.

מקווה שזה קצת יותר ברור, יותר מזה אני כבר לוקח כסף...(:-

• מעניין 1

פורסם

במקום לקחת כסף אתה תמיד יכול להזמין להדגמה (על הבן אדם עצמו) לקשור למזרן על הגג של המפלץ ולתת עצירת חירום - אם ישאר חי - סימן שצדקת לא? 

• מצחיק 2

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)
לפני 37 דקות, ST12345 כתב:

סליחה אבל באמת לא הבנתי. אתה ממליץ לי על צ'ימיגג? ואם כן על איזה סוג? אחרי כל ההשקעה בקשירות ב 36 מעלות בבית ואז לקשור הכל חזרה ב 40 מעלות בכינרת, אכן הצ'ימיגג נשמע טוב.

סוג מסויים? גודל? דגם? תודה

דיברת על צ'ימיגג, צ'ימיגג זה מותג, אלה תיקים איכותיים מאוד, אין ספק, גם הריפוד לצד של הגג מצוין.

לי אישית יש 525 שלהם.

אבל הם מאוד יקרים, אני קניתי אותו ב-660 שקל.

היתרון הכי משמעותי שלהם, והסיבה למחיר הגבוה זה התופסנים שלהם - שמיועדים למי שאין לו גגון, עריסה, מוטות רוחב או מוטות אורך, כלומר סתם רכב פרייבט רגיל

שים לב לחלק המתכתי בקצה הרצועה.

_400-%D7%95%D7%95%D7%99%D7%9D%20(3).jpg?

עכשיו אתה לא באמת צריך את התופסנים האלה, יש לך מוטות אורך ומוטות רוחב, משמע סתם תיק עם רצועות קשירה אמור להספיק, חבר קנה כזה מסין באיזה 150 שקל.

זה למשל חיקוי של הצ'ימיגג, גם עם תופסנים, אבל ב-400 שקל:

https://www.htzone.co.il/item/49236/תיק-נשיאה-לגג-הרכב-425-ל-מבית-Rightline/

בטוח שיש גם יותר זולים.

מצד שני לצ'ימיגג יש ימבה רצועות, ככה שאתה גם יכול להדק את זה יופי, אבל גם למנוע תנועה בציר קדימה-אחורה (רצועה אחת בחלק הקדמי, אחת בחלק האחורי), וגם הצידה (2 רצועות בכל צד, קדימה ואחורה)

גם איכות הריצ'רצ'ים גבוהה בהרבה (ב-525 יש להם רוכסני YKK).

בקיצור אם זה בשביל לקחת דברים זניחים וקלים, ומצד שני יש לי מוטות אורך ורוחב, כנראה שלא הייתי קונה צ'ימיגג.

עניין שלך עם התקציב, אגב אם בא לך להתרשם מהצ'ימיגג ויוצא לך להיות במהלך שעות עבודה בראש העין, אני גר דיי קרוב ל- @lanosforce אז אתה מוזמן לראות בעצמך, אם תגיע עם ה-5008 אפילו אפשר לחבר אותו ולראות איך הוא נתפס ואיפה.

כלומר לעשות את כל זה לפני שתחליט על מוצר של חברה כזו או חברה אחרת.

אגב2 באופן דיי הזוי, עברה יותר משנה, ומ-660 שקל (כולל משלוח) שאני שילמתי (695 פחות 50 הנחה ועוד 15 משלוח) המחיר עכשיו 890 לפני משלוח

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תודה. אם אני בא לראש העין זה רק עם המדרגות שאקנה ואז לאנוס ירכיב (ואני מוכן לעזור לו, להביא לו כוס מים קרים אם יבקש, לעודד ...(:-  ).

מה שכן, פסי האורך ברכב - לא נראה לי שאפשר לקשור עליהם משהו, הם תושבות אבל לא חושב שאפשר להעביר משהו מתחת. מה שמשאיר אותי עם קשירה ב 45 מעלות ל 4 הפינות של מוטות הרוחב שזו לדעתי גם קשירה מאוד טובה כשלעצמה.

מבחינת תקציב - הייתי אומר בכדי לחיות עם עצמי בנחת, כל תיק שבאורך מטר וחצי שיכול לבלוע את הגזיבו המתקפל, עד אלף ש"ח (אגיד לאשתי שזה 400) יעבור בבית הבליעה.

משהו מומלץ?

• מצחיק 1

פורסם (נערך)

אתה עדיין יכול לקשור 6 למוטות רוחב, שתי פינות ואמצע.

אורך 150 ס"מ ומעלה מציב אותך רק עם הצ'ימיגג 800 (ואני לא מכיר מתחרים בגדלים הללו), זה יעלה עכשיו בערך 1150 שקל ומשלוח

https://ksp.co.il/?uin=61133

מצד שני, אם אתה מוכן להכניס את הגזיבו המתקפל באלכסון לפי פיתגורס ב-525 אלכסון ייתן לך 148 ס"מ (צלעות 117 ו-91 ס"מ) וזה עוד בלי להשתמש בגובה (שהוא 50 ס"מ מקסימום)

וזה כבר מוריד ל-890 שקל. עם שימוש בגובה יש לך עד 156 ס"מ)

הוא גם אטום למים וחזק במיוחד.

אם אתה לא מתכנן לנסוע בגשם אלא הכי הרבה בטפטוף, ואתה לא נוסע בשטח וכו', אתה יכול לקחת את ה-650 שעולה מחיר דומה, מקריב את האטימות למים וחלק מהחוזק לטובת יותר מקום.

פה כבר הגזיבו ייכנס באלכסון קל, כי האורך הוא 140 ס"מ.

אגב אפשר גם ללכת על ה-510 הזול ביותר, לפי משפט פיתגורס תוכל להכניס שם אובייקט בגודל עד 1.54 מטרים באלכסון לגובה).

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תודה. כשמשתמשים באלכסון זה הורס את כל סידור שאר החפצים וממש לא נוח. הרכב מבפנים בנקודה הכי רחבה שלו בשורה שניה הוא רק 140 מדלת לדלת כך שלא ניתן להניח את הגזיבו בפנים. בין 2 הכנפיים המרחק כרגע הוא 115 ס"מ כשהכנף הקדמית "קדימה מידי" לטעמי, ואני עוד מתכנן למשוך אותה אחורה כ 5 ס"מ להפחית את רעשי הרוח ביומיום. הכנף האחורית משוכה אחורה עד הסוף. זה משאיר לי 110 בין הכנפיים.

האם ניתן להתקין את הצ'ימיגג מעל הכנפיים? או שהוא חייב לשבת בינהן? כה הייתי הולך על ה 800 בנחת (ואומר לאשתי שעלה 550...חחח)

• תוכן חדש...