Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב.

מעוניין לרכוש מחשב נייד לשימוש ביתי - גלישה ברשת, עבודה מהבית (לטובת מקום העבודה) שכוללת שליחת מיילים והכנת מסמכים / מצגות שונים.

איננו זקוקים ל"מחשב על" עם גרפיקה מעולה ביותר, אבל גם לא צב איטי.

גודל מסך - רצוי שיהיה דיי גדול (כמה שניתן למחשב נייד כמובן).

תקציב - כ-3000 ש"ח (ניתן להגדיל מעט באם יש מוצר שעבורו זה כדאי, לדעתכם). אם ניתן לרכוש פחות מזה - עוד יותר טוב.

מבקש לכן לדעת על אילו רכיבים במפרט המחשב לא להתפשר (גודל וסוג זיכרון, למשל) ?

אילו מותגים מומלצים בבקשה ?

האם ממליצים על אלה עם מסך טאצ' ?

(מתכוון לרכוש רק בארץ)

תודה.

alfa 156 2.5.

פורסם

17",  i5 ,זכרון לפחות 8gb, כונן קשיח 512SSD , מערכת הפעלה win 10, אחריות 3 שנים, לא צריך מסך מגע.  חפש בחנויות אייבורי, KSP, באג.

מותגים לנובו, דל, HP. אלה המומלצים.

רוצה לחסוך? בקש את אותו המפרט עם מסך 15.6"

אל תשכח שתצטרך לקנות אופיס בנפרד - או לבקש הצעה כוללת.

מיכה

• רעיון טוב! 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

אני לא אמליץ על מחשב, יש מומחים גדולים ממני.

אבל אל יש לך מקום ממליץ מאד לרכוש מסך טוב, לפחות "24 וכן מיוד פריפרי (עכבר, מקלדת וכו') איכותיים.

• מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בשביל השימושים שלך לא צריך 3,000 למחשב, מספיק כ-1,500~2,000 ש״ח. 

אפשר להסתפק גם ב i3 בתנאי שהוא מהדור האחרון (כלומר נניח 1005G1) עם מאיץ גרפי מובנה. נפח זיכרון RAM עדיף שיהיה 8GB, חשוב שיהיה כונן SSD ולא HDD בנפח שלדעתך יתאים לך (לא ממליץ על פחות מ-256GB), ואחריות של 3 שנים. ושים לב שאתה קונה מסך ברזולוציה של 1080p ולא פחות מזה, וכמו שכתבו למעלה אני גם לא אוהב את עניין המגע במסך.

בעיקרון הייתי מעדיף מחשב של ASUS (מניסיון טוב איתם), אבל סביר להניח שעם מפרט דומה מחשב כזה יהיה קצת יותר יקר מלנובו או HP. 
תחפש ב-KSP, סביר להניח שהם יהיו הכי זולים.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

אני לא אמליץ על מחשב, יש מומחים גדולים ממני.

אבל אל יש לך מקום ממליץ מאד לרכוש מסך טוב, לפחות "24 וכן מיוד פריפרי (עכבר, מקלדת וכו') איכותיים.

מחשב נייד עם צג 24'' - זה חדש לי.

(ונראה גם גדול בשביל מחשב נייד 😆)

alfa 156 2.5.

פורסם

אני מנחש שהכוונה היתה לחבר כעמדה קבועה ולא על הלפטופ עצמו...

אם עובדים שעות ארוכות עם המחשב ויש איזור עבודה עיקרי ומדי פעם מסתובבים בבית - זו עיצה טובה.

בגדול - לא משנה איזה מחשב נייד (ובטח שכאלו זולים ש אגרונומיה ואיכות המסך בהם זה הדבר הראשון שעף מהחלון) , עמדת עבודה שולחנית מסודרת לאיפה שיושבים רוב היום - יהיה שדרוג רציני

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

אני גם בעד להפנות חלק מהתקציב למסך חיצוני (גם 21 זה בסדר, 14, 15 או 17 של ניידים לעבודה קבועה מהבית, פחות), מקלדת ועכבר.

ואז הייתי מעדיף נייד 14.1" אם נכנס בתקציב ולא 15.6".

אם המחשב לא מגיע עם רישיון למערכת הפעלה - אל דאגה, באיביי אפשר לקנות רישיון בכמה דולרים.

אופיס גם קונה ככה, בד"כ משאיר לך עודף מ-10$ לאופיס העדכני ביותר.

אם אתה ממש מתנייד עם המקום עבודה שלך ברחבי הבית אז אין ברירה אלא נייד, ואז עדיף 15.6 או 17 (וזו התפשרות על המשקל של הנייד, אבל לא כזה נוח לעבודה קבועה להסתכל על מסך 14.1).

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3
  • אהבתי 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 6 שעות, חולגי כתב:

אם היתה כזו - הייתי רוכש מחשב נייח.

אם אתה הולך לעבוד שעות על מיילים ומצגות - כדאי לך לשקול את זה מחדש.

בכ״א - לעניינינו - אם זה המחשב העיקרי שלך ותעבוד איתו הרבה - אבל הדרישות הן קלות:

8 ג׳יגה זיכרון וSSD בהחלט יותר חשובים ממעבד חזק או כל דבר כזה.

מסך לעומת זאת ונוחות - אם לא תעבוד עם צג ומקלדת חיצוניים - דיי חשובים. זה איפה שהלפטופים הזולים לרוב נופלים באיכות שלהם. אין לי המלצה קונקרטית.

וותר על טאץ׳ - אין לזה שום שימוש אמיתי בwindows באמת. בטח לא בתקציב הזה ובלפטופ גדול (כמו שאתה צריך אם אין עמדת עבודה קבועה)

• רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

פיספסתי לגמרי את השאלה על הטאצ' - לוותר

• רעיון טוב! 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מצטרף בעניין מסך מגע, הוא מיותר ולא שימושי. את התקציב שמתפנה הקדש לשדרוג החומרה או האבזרים הפריפריים.

לגבי מסך חיצוני - סביר שהמחשב יישב רוב הזמן במקום אחד עיקרי, ושם סדר לך עמדת עבודה נוחה עם מסך, עכבר ומקלדת טובים וכל שאר האבזרים. כאשר תנדוד בבית השתמש במחשב נטו.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני דווקא מאלה שחושבים שמסך טאצ' זה כמעט חובה לשימושים שתיארת אבל מצד שני זה צריך לבוא עם מסך קטן ומחשב קומפקטי.

כאן אתה מחפש מסך גדול וזה קצת מעקר את הרעיון (אבל חייב להגיד שאף פעם לא בחנתי לפטופ עם מסך טאצ' בגודל מעל 14").

מעבד פחות חשוב, אבל כן הייתי מחפש אחד מהסדרות החוסכות בחשמל כדי שיהיה לך זמן סוללה גדול ככל האפשר (כן, קראתי שהייעוד הוא עבודה מהבית אבל הנוחות של לא להתעסק עם זמן הסוללה פשוט שווה את זה ואולי תגלה שאתה בכלל אוהב לעבוד על איזה ספסל בגינה הציבורית?).

בקיצור - מעבד חסכוני בחשמל, כונן SSD בגודל מעל 256 ג"ב, זכרון 8 ג"ב ומקלדת נוחה.

אל תכוון לסדרות הפשוטות של היצרנים, אם אפשר למצוא איזה THINKPAD או לכל הפחות DELL VOSTRO.

כמה המלצות שעלו לי בראש:

https://www.pc365.co.il/product-21783-Lenovo_ThinkPad_E15_20RD001FIV_יבואן_רשמי_במלאי?utm_source=zap&utm_medium=cpc&utm_campaign=zap

https://www.omc1.co.il/items/2929614

https://www.orpc.co.il/items/2950743

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

מי שראה את הראיון עם האסטרטנאוטית

ג'סיקה מאייר שלשום (בחסות קרן רמון) לא יכול לפספס שתחנת החלל הבינלאומית עמוסה בלפטופים רבים מסוג lenovo thinkpad .

לפני כמה שנים נאס"א חתמו הסכם עם HP לגבי Zbook אבל ה Thinkpad פשוט שורד שם כל כך טוב אז משאירים.

מותקן שם חלונות למעט מחשבים שמחוברים לבקרה ושליטה של החללית. שם רק לינוקס כמובן.

https://blogs.esa.int/tim-peake/files/2016/03/25868466171_bd3bdd3d6b_o.jpg

רמז. קנה קסדה.

• תוכן חדש...