Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול נקיתי רכב עבודה של חבר שהיה במצב זוועה. מעולם לא חשתי כזאת חוסר נוחות לשבת ברכב מרוב הלכלוך והריח...

המושבים היו הדבר הכי נוראי, מלאים בכתמים ופשוט מוזנחים. נשפך עליהם לא מעט נוזלים כאלה ואחרים ולא מעט שמן.

עם APC של מגווירס בדילול 1:4 + סנו אוקסיג'ן + אקונומיקה (וסליחה אבל לא הייתה ברירה), רוב הלכלוך ירד אבל נשארו לא מעט כתמים נשארו.

כמו שתארו בתמונות המצב השתפר מאוד, אבל יש לכם רעיון איך להיפטר ממה שנשאר? אלו כתמים של שנים.

WhatsApp Image 2020-04-26 at 18.37.22.jpeg

WhatsApp Image 2020-04-26 at 18.37.41.jpeg

פורסם

תמונות בלתי ניתנות לצפייה. קשה להבין איך אפשר לשבת ברכב ברמת לכלוך כזו. כל פעם אני מופתע מחדש.

לשאלתך, על מנת להסיר את כל הלכלוך מריפודים חייבים שואב רטוב על מנת להוציא את שאריות הלכלוך/ שומנים שעדיין קיימים על הריפודים. כלומר, תהליך הניקוי ממיס את את השומנים אך הם עדיין נמצאים שם רק מרוחים 

אגב, APC היה יכול להספיק במינון יותר גבוה במקום כל עירוב החומרים שיוצרים ריאקציה מסוכנת לנשימה 

פורסם
לפני 6 שעות, yogev20 כתב:

תמונות בלתי ניתנות לצפייה. קשה להבין איך אפשר לשבת ברכב ברמת לכלוך כזו. כל פעם אני מופתע מחדש.

לשאלתך, על מנת להסיר את כל הלכלוך מריפודים חייבים שואב רטוב על מנת להוציא את שאריות הלכלוך/ שומנים שעדיין קיימים על הריפודים. כלומר, תהליך הניקוי ממיס את את השומנים אך הם עדיין נמצאים שם רק מרוחים 

אגב, APC היה יכול להספיק במינון יותר גבוה במקום כל עירוב החומרים שיוצרים ריאקציה מסוכנת לנשימה 

לא ערבבתי בין כל הדברים, עברתי מאחד לשני לראות אם הכתמים הקשים יעלמו.

אתה בטוח שמה שחסר זה שואב ולא אולי שימוש בחומר חזק יותר? זה כתמים שאלוהים יודע כמה זמן הם שם וכמה חזק הם נתפסו בבד.

פורסם

צריך להבין מה קורה בניקוי ריפודים כולל שטיחים. ראשית כל רצוי להשתמש בחומרים ידידותיים

אתה שהות ברכב די זמן לפעמים שעות, בחלל סגור,  ריחות של אקונומיקה זה הדבר האחרון שהייתה רוצה להריח ברכב.

דבר שני, חומרי ניקוי ביתיים הם יותר ידידותיים ויסירו את הכתמים הקשים ביותר. לא הולך, תעבור לחומר יותר אגרסיבי כגון APC בדילול מתאים לפי קושי הכתמים/לכלוך/אוכל/שומנים וכד'. רצוי לערבב את חומרי הניקוי עם מעט מים חמים לא קרים ככה אני מנקה תמיד, בדרך כלל עם מעט נוזל כביסה או סבון כלים, או מוצרים לניקוי כללי שיש בבית. אחרי הניקוי נשאר ריח שנעים  לשהות ברכב.

פעולת הניקוי ממיסה את הלכלוך (כמובן שפשוף עם מברשת עדינה) הבעיה זה השומנים שלכאורה הוסרו, אך בפועל הם עדיין קיימים מעל הריפוד רק עברו לשטח אחר. כאן נכנס לתפקיד (משמעותי) שואב אבק רטוב ששואב את שאריות השומנים כדי שלא יישארו מעל הריפודים. הערך הנוסף זה שאיבת הנוזלים למינימום כדי לא ליצור ריח של עובש לאחר שהרכב סגור. כמובן שעדיף להשאיר חלונות מעט פתוחות (ליצור חממה) כדי לייבש לחלוטין את הנוזלים.

פורסם

תודה על המענה.

לשמחתי אין ריח של אקונומיקה או ריח רחיף בכלל וגם מצב הריח השתפר פלאים לעומת מה שהיה, אבל אקח את זה לתשומת ליבי בפעם הבאה.

האם יש לך המלצה לשואב כזה?

או אולי בעל מקצוע שיכול לעשות עבודה טובה?

פורסם

יש שואבי אבק זולים של חברת גולד ליין, עושים עבודה מדהימה למחירם

חוץ מרעש של טרקטור גוסס. גם לחברת "קרשר" יש מוצרים טובים. החיסרון זה מקור חשמל זמין, ומקום אחסנה

אחרת הייתי רוכש מזמן אחד רק עבור הרכב.

אם זה ניקיון חד פעמי, הייתי מחפש שואבי אבק בתחנות דלק ( הגדולים) מגיע לשם אחרי ניקיון יסודי של השטיחים

שם מטבעות במכונה ושואב את כל הלכלוך/מים הנותרים. אישית יש לי מוסך שיש לו שואב רטוב שאני משלם לו כמה גרושים 

ומנקה אצלו יסודי, חד פעמי, לרכבים חדשים ( יד שנייה ) שרכשתי. (  לאחר מכן  רק מתחזק)

• תוכן חדש...