Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2305 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובכן יש התלבטות גדולה- כרגע הוא נוהג על מאזדה 3 ספיריט 2007 (שעלתה על הכביש בדצ' 2006 וחגגה בר מצווה לא מזמן).

ברכב המחליף יירכש בערך עוד חודש-חודש וחצי אבל כמובן,שהוא רישת אותי ואני חופר היטב בלוחות.

הוא נוסע כ 6000-7000 ק"מ בשנה (חצי ממה שאני נוסע) ויש לו דרישות מפה ועד הירח יחסית למשומשת בתקציב לא כזה גדול.

הוא מתעקש על יונדאי  I35 כמחליפה והסברתי לו,שזו ירידה משמעותית ברמה- מבחינת איכות נסיעה,רכב פחות זריז,ביצועים פחות טובים ושבתקציב שלו (60,000) קשה למצוא את רמת האבזור הגבוהה ואם כן,הוא יצטרך לרדת בשנתון לעומת מה שחשב (2014-15 זה מה שהוא רוצה אבל רובן ברמת אבזור ליסינגית מדגם אינספייר)

הדרישות שלו- משפחתית, מעט יותר מרווחת מאחור מה 3 הישנה,זריזה ומבחינת אבזור-גג חשמלי נפתח,מגרת אחסון גדולה (תכף נגיע לזה) ואם יש חימום במושבים אז בכלל פאנאן.

הצעתי לו,שיבדוק רכב כמו שלי (סיוויק 2013 ובתקציב שלו אולי אפילו 2014 תכנס) והוא מתבאס מגודל המגירת אחסון (שאלתי אותו ברצינות,אתה לא מעמיס שם את כל הבית,מה נסגר אבל,הוא עקשן).

הצעתי לו שאבוא במהלך חול המועד שיבוא עלינו לטובה למרות הקורונה ושנעשה סיבוב יחד ויבדוק בכל זאת,אם הרכב הזה מתאים לו (כבר היה לנו אחד באוטו סנטר,שברח לנו מהידיים כי הוא התעקש שלא רוצה עסקה מיידית).

בנוסף,אמרתי לו שכדי שלא יחוש ירידה בביצועים,אם הסיוויק לא בשבילו שישקול מאזדה 6 פרימיום/הונדה אקורד והוא אמר שהוא מפחד מתחזוקה יקרה מידי.

הצעתי גם אוונסיס או B4 אבל אלו יהיו פחות עדיפות מבחינתו מהיכרות שלי איתו.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)

מכיר את העיקשות של חלק לא קטן מהמבוגרים, חלקם גדלו על "פרייבט עם 2 כוח" 😊

מאזדה פרימיום עשוייה להיות בחירה מצויינת לכל בוגר מאזדה 3.  תסביר לו שתחזוקת ה6 זהה ל 3 שיש לו. 

וקצת "עיברית תיקנית", אמנם מדובר במבוגר אבל כבר לא רוכב על סוס או חמור, ברכב הוא נוהג, לכן הוא נוהג במאזדה 3 (ולא יושב עליה, אלא בתוכה) 😉

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
לפני 2 שעות, zaf כתב:

מכיר את העיקשות של חלק לא קטן מהמבוגרים, חלקם גדלו על "פרייבט עם 2 כוח" 😊

מאזדה פרימיום עשוייה להיות בחירה מצויינת לכל בוגר מאזדה 3.  תסביר לו שתחזוקת ה6 זהה ל 3 שיש לו. 

וקצת "עיברית תיקנית", אמנם מדובר במבוגר אבל כבר לא רוכב על סוס או חמור, ברכב הוא נוהג, לכן הוא נוהג במאזדה 3 (ולא יושב עליה, אלא בתוכה) 😉

לא כתבתי "יושב" ,קראת הכל ? 

ד"א הוא לא נעול וזו הבעיה שלו/שלנו כרגע וכמובן,שמבחינה תקציבית על אף היכולת הוא לא מוכן לחרוג מהתקציב משמעותית (אמר,שאם ימצא משהו שווה אז עוד 5-10K מקסימום מעבר אבל לא יותר ובטח אחרי ששמע את סיפורי הלוואות המימון שלי והיה בהלם מסכומי הריבית הגבוהים)

בהסטוריה שלו רכבים החל מסובארו ידנית ישנה ופיאט 127 משנות ה 80 ופיאט אונו ידניות ומ 1997 נהג על רכבים אוטומטיים- בלנו ,לאנטיס 1600,סיוויק 1600 (2005) עד שנקנתה המאזדה הזו בהמלצתי (ובאזהרה שלא יקנה את דגם הליסינג 1600-לפחות על זה אמר תודה רבה)

מעבר לכך,הוא לצערי לא מעוניין ב 3 ספיריט חדשה יותר על אף שהצעתי כי היא בהחלט נראתה לי המחליפה הטבעית- הוא רוצה קצת לגוון

ולכן כדי שלא ירד ברמה הצעתי לו את ה 6 שהיא קצת יותר פלפלית מה 3 לטעמי.

מחפש פה חבר פורום,שיאשר שתחזוקה של 6 פרימיום עם מנוע 2.5 לא יקרה משמעותית יחסית למאזדה 3 2000 (שנתונים 2013-14 נניח).

לגבי האקורד החשש בגדול שלו ממורשי הונדה- רק ראה אלו סכומים הייתי אמור לשלם על הטיפולים לולא ההטבה של אוטו סנטר שקיבלתי בדמות 3 טיפולים ביבואן וישר קיבל רגליים קרות.

מניח ש 2200 על טיפול 75K ו 2400 על טיפול 90K בסיוויק יעלו עוד 300-400 באקורד והאחזקה הזו יקרה לו מידי.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
לפני 3 שעות, colauti 9 כתב:

לא כתבתי "יושב" ,קראת הכל ? 

כן, כל מילה נוהג על = משמע יושב על , זו השריטה שלי כאחד שנשוי למורה ללשון עברית 🙂  אני מבין ומקבל בהבנה מלאה שעברית אינה שפת האם של לא מעטים מהכותבים, אבל לא יכולתי להתאפק 😊

ד"א הוא לא נעול וזו הבעיה שלו/שלנו כרגע וכמובן,שמבחינה תקציבית על אף היכולת הוא לא מוכן לחרוג מהתקציב משמעותית (אמר,שאם ימצא משהו שווה אז עוד 5-10K מקסימום מעבר אבל לא יותר ובטח אחרי ששמע את סיפורי הלוואות המימון שלי והיה בהלם מסכומי הריבית הגבוהים)

בהסטוריה שלו רכבים החל מסובארו ידנית ישנה ופיאט 127 משנות ה 80 ופיאט אונו ידניות ומ 1997 נהג ברכבים אוטומטיים- בלנו ,לאנטיס 1600,סיוויק 1600 (2005) עד שנקנתה המאזדה הזו בהמלצתי (ובאזהרה שלא יקנה את דגם הליסינג 1600-לפחות על זה אמר תודה רבה)

מעבר לכך,הוא לצערי לא מעוניין ב 3 ספיריט חדשה יותר על אף שהצעתי כי היא בהחלט נראתה לי המחליפה הטבעית- הוא רוצה קצת לגוון

ולכן כדי שלא ירד ברמה הצעתי לו את ה 6 שהיא קצת יותר פלפלית מה 3 לטעמי.  צודק, זוהי בהחלט עליה ושווה את ההשקעה בה. אין הבדל בעלויות חלפים בין מנוע אטמוספרי בנפח 2 או 2.5 ליטר . 

מחפש פה חבר פורום,שיאשר שתחזוקה של 6 פרימיום עם מנוע 2.5 לא יקרה משמעותית יחסית למאזדה 3 2000 (שנתונים 2013-14 נניח).

לגבי האקורד החשש בגדול שלו ממורשי הונדה- רק ראה אלו סכומים הייתי אמור לשלם על הטיפולים לולא ההטבה של אוטו סנטר שקיבלתי בדמות 3 טיפולים ביבואן וישר קיבל רגליים קרות.

מניח ש 2200 על טיפול 75K ו 2400 על טיפול 90K בסיוויק יעלו עוד 300-400 באקורד והאחזקה הזו יקרה לו מידי.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...