Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2303 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחר שהיתה לי פאביה 2006 ידנית במשך שנים אני מחפש רכב חדש יותר גם כן לפחות ל4-5 שנים. הפאביה ז"ל לצערי.

התקציב עד 30 אלף שח (בתקווה כולל יישור קו) והרצון הוא להישאר בדרגת הסופר מיני הידניות. נסועה של 30-40 ק"מ ביום לזוג חצי עירוני חצי עיר + כלבה גדולה ובעתיד אולי ילד. מידי כמה שבועות נסיעות של 200 ק"מ לצפון.

אשמח להמלצות\הערות למה שחשבתי עד עכשיו. חשובה בעיקר אמינות, צריכת דלק וקצת מקום שאין ברכבי מיני.

אני נוטה לכיוון הריו או היונדאי. כמובן פרטיות ולא ליסינג\השכרה בלי הרבה ידיים. תודה.

1. קיה ריו ידנית 2014 - בטופ כרגע בבחירה

2. יונדאי I20 2014 ידנית - בטופ כרגע בבחירה

3. סוויפט 2013-2014 ידנית - המחירים בשמיים לצערי.

4. פאביה 2013-2014 ידנית - לא בטופ בגלל שהמחירים גבוהים יחסית לשאר.

5. פיאסטה 2014 ידנית - קצת מפחד מהאמינות והשם.

6. 208 שנת 2014 ידנית - מאוד מפחד מאמינות (טיימינג וממיר קטליטי + אמינות של רכב צרפתי).

7. קליאו ידנית 2013-2014 - שוב בעיית הרכב הצרפתי והמזגן הבעייתי בארץ שלנו.

8. ספייס סטאר אוטומטית אבל אני לא מוצא משהו נורמלי ולא שחוט

פורסם

אישית הייתי מתמקד בקליאו עקב איבזור טוב ומנוע זריז יחסית.

מה שכן, מאחור היא פחות מרווחת והריו למשל עדיפה משמעותי בתחום הזה.

הריו והקליאו פחות נוחות בעיר.

לסוויפט תא מטען קטן מה יכול להיות בעייתי עם עגלה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

קליאו נשמעת אחלה אבל הבעיה היא בעיקר כל מה שאומרים על המזגן (ואני סובל מחום בקיץ...) וקצת פחד השם "צרפתית".

אני לא נוהג פרוע ולא מחפש להיות הראשון שיוצא מהרמזור. הנסיעות בעיר זה בעיקר לחצות ערים כדי להגיע לעבודה\לימודים ופחות הסתובבויות.

ושוב תודה.

פורסם

אין הבדל באמינות בין הקליאו הידנית לבין הפאביה שאותה אתה לא פוסל מטעמי אמינות.

לא אתווכח שהסוויפט והקוריאניות יהיו כנראה יותר אמינות בממוצע ופחות רגישות לאחזקה לקויה אבל הקליאו הידנית כשלעצמה היא רכב אמין ללא מחלות או בעיות מיוחדות.

בקשר למזגן זה נכון הוא לא מאוד חזק אבל לפחות מבחינתי אחרי מתיחת הפנים הוא בסדר גמור, זה משהו שתצטרך לבדוק בעצמך.

אם מה שחשוב לך זה רכב אמין ויעיל ואתה לא מחפש משהו מעבר אז לך על אחת מהאופציות האסייתיות שהצעת ברשימה.

פורסם

לגבי ה208, הממיר הקטליטי אמור להיות כבר מוחלף במסגרת האחריות, ניתן לראות את זה בהיסטוריית טיפולים,

לגבי טיימינג, סע לגבע ותחליף אותה איך שאתה קונה במידה ולא בוצע לפניך, זה מה שאני עשיתי, בהיסטוריה לא היתה החלפה, לכן אני החלפתי איך שקניתי, הרכב היה יד ראשונה ועבר 100K ק"מ, לפי היסטוריית הרכב היה גם החלפת דוושה(גם תקלה ידועה שטופלה בשנים הראשונות שלו), מעבר לזה מדובר ברכב נהדר, אתה יכול למצוא בתקציב הזה גם 2015 שכולל גם עדכונים, כמו פנסי LED (רק ACTIVE), אצלי בינתיים הרכב עושה 16 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת.

אם אתה לא חושב שתחיה טוב עם זה שהרכב צרפתי, אז עזוב, לא חסר מספיק אופציות ידניות בשוק, לדעתי מומלץ לחפש את השמורות והמטופלות.

פורסם

הפיאסטה הידנית דווקא נחשבת למאוד אמינה ובלי מחלות ידועות. המחירון שלה נמוך ואטרקטיבי בעד 2 בגלל הבעיות שהיו לאחותה הרובוטית.

המלצתי אליך היא לא להינעל על דגם אחד ספציפי אלא לחפש כמה במקביל, ולבסוף לקחת את האחת שאתה מוצא במצב הכי שמור ומטופל. ברכבי יד שניה יש משמעות גדולה לאופן בו נסעו וטיפלו ברכב לגבי רמת שהוא צפוי להראות.

פורסם

אני דוקא הייתי מעדיף את הפיאסטה, בהנחה שיש פחד מובנה מתוצרת צרפת. בסה"כ מדובר ברכב פשוט ואמין ללא בעיות ידועות, כשהחסרונות העיקריים שלה הם מנוע קצת חלש (לא משהו ייחודי בקבוצה) ומעט צפיפות, לפחות יחסית לריו. מצד שני היא די נוחה ודי מתנהגת.

יש פה איזה שרשור תחזוקה של פיאסטה איפשהו, אפשר לחפש.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...