Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

תעלומה בתנור אפיה


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה למבינים בתנורי אפיה.

אמל"ק- התנור מקפיץ פחת .מצאתי את גוף החימום הבעייתי אבל נוצרה בעיה אחרת 1f641.png:(

אז ככה יש לי תנור דו תאי בנוי של דלונגי. כל פעם שמפעילים אותו למעלה מ10 דקות הפחת קופץ. היום החלטתי לתקן זאת לאחר ניסוי ותעייה הגעתי למסקנה שהגוף העליון מקצר וניתוק אישש זאת.

 

אך עכשיו צצה בעיה חדשה. גם אם כל המחוונים על 0 מנורת החיווי של התנור פועלת (במצב תקין זה אומר שאחד הגופים עובד ) .

 

מה שמוזר הוא שאם אני שם את התנור על מצב כלשהו (גריל טורבו וכ'ו) כשהמעלות על 0 הנורה נכבית אלא אם כן אני מכוון את המעלות (מצב תקין) לחילופין אם אני משחק עם מחוון המעלות גם כשהתנור על מצב 0 (לא גריל לא גוף עליון תחתון וכ'ו) גם הנורה נכבית.

 

כל התופעה פוסקת אם אני פיזית מנתק את הטורבו . והשאלה למה? והאם יכול להיות שהוא גם הלך בצרוף מקרים משונה בדיוק שפתחתי את התנור.

 

הטרמוסטט נבדק (הוחלף באחד זהה ) והתופעה עדיין קיימת.

פורסם

בס"ד

 

לפי הבנתי, גוף החימום לא מקצר, כי אם כן, או המאמ"ת של התנור היה קופץ או הראשי ובטח לא אחרי 10 דקות, מה שכן נראה לי, זה שקיימת זליגת זרם כלשהי, או מגוף החימום או מרכיב אחר.

 

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

לא מכיר את התנור ואת מעגלי הבקרה שלו אבל יתכן שניתוק גוף חימום יוצר תקלה במעגלי הבקרה והחיווי המתבטאת בהדלקת הנורית.

אז הייתי מתחיל מחיבור מחדש באופן זמני של גוף החימום הזולג רק כדי לוודא אם אכן ניתוקו גורם לנורית להידלק.

ללא קשר, יתכן מצב תיאורטי שבו הזליגה בגוף החימום קרובה מאד לאחד הקצוות ואז היפוך ההזנה לגוף החימום תמנע את קפיצת ממסר הפחת. כמובן שלא בטוח אבל שווה לבדוק. מה שעליך לעשות זה להפוך (להצליב) בין תיילי ההזנה המגיעים לקצות גוף החימום. אם הנזק לגוף החימום אכן כפי שתיארתי והוא לא ימשיך להתפשט, תוכל לסחוט מגוף החימום שנים של שרות נוסף.

 

יוסי

פורסם
לפי הבנתי, גוף החימום לא מקצר, כי אם כן, או המאמ"ת של התנור היה קופץ או הראשי ובטח לא אחרי 10 דקות, מה שכן נראה לי, זה שקיימת זליגת זרם כלשהי, או מגוף החימום או מרכיב אחר.Sent from my SM-G950F using Tapatalk

 

איפה כתוב שמקצר פירושו קצר עם עכבת נמוכה מספיק להקפצת המאמ"ת? קצר חלקי המספיק להקפצת הפחת לא נקרא קצר?

 

יוסי

פורסם
איפה כתוב שמקצר פירושו קצר עם עכבת נמוכה מספיק להקפצת המאמ"ת? קצר חלקי המספיק להקפצת הפחת לא נקרא קצר?

 

יוסי

בס"ד

 

למה שהפחת יקפוץ ולא המאמ"ת של התנור?, הרי מדובר בשקע כח, עם חיבור ישיר בין הלוח לתנור(בכל אופן במצב תקין).

 

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

קודם כל תודה על ההתייחסות. באורח פלא שהתייאשתי וסגרתי את התנור התקלה עם הנורית נעלמה. בדקתי את הגוף חימום עם מולטי מטר והוא נתן התנגדות כמו כל הגופים הנוספים. מה שכן מקריאה באינטרנט הבנתי שכנראה נפרץ הבידוד שלו במקום מסוים מה שגורם זליגה והקפצת פחת- שזה אומר שחייב להחליף אותו.

 

יש משמעות לגוף חימום מקורי? או שהכל אותו דבר (התנור דלונגי יקר יחסית לתנורים בנויים אחרים ובא לי לשמור על התוצאות המעולות שלו עד כה)

פורסם
בדקתי את הגוף חימום עם מולטי מטר והוא נתן התנגדות כמו כל הגופים הנוספים. מה שכן מקריאה באינטרנט הבנתי שכנראה נפרץ הבידוד שלו במקום מסוים מה שגורם זליגה והקפצת פחת- שזה אומר שחייב להחליף אותו.

 

מולטי מטר לא בנוי למדידת כושר בידוד. תחת מתח רשת התנהגות הבידוד עשויה להיות שונה (כמו במקרה שלך) ולכן אין לבדיקה שבצעת משמעות רבה.

המלצתי לך להצליב את תיילי ההזנה לגוף החימום בו איתרת זליגה. יש מקרים בהם זה עשוי לעזור, כתלות במיקום נקודת הזליגה בגוף החימום. לפני שנים סחטתי כך שנתיים של שימוש נוסף מגוף חימום של מכונת כביסה.

בכל מקרה שווה לנסות.

 

יוסי

פורסם

עדכון -החלפתי גוף חימום והבעיה נותרה על כנה. נראה לי שבורר המצבים מזייף שוקל אם להזמין טכנאי או להמשיך בניסוי וטעיה.....

×
×
  • תוכן חדש...