Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2367 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אל תשקיע שקל בזכרונות במהירות מעל 3200MHZ. אתה יכול להסתפק בכיף גם בזכרונות 2133 - 2666.

מהירות DDR זה קשקוש בלבוש מארץ הבולשיט. זכרונות מהירים נותנים אולי 1-2 אחוז שיפור במבחני ביצועים סינטטיים.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

ה 2 שקל שלי:

1.נכון לשנת 20 ישנם מעט מאוד משחקים שמנצלים יכולת עיבוד של יותר מ 4 ליבות במקביל

משמע שיש לשים את הדגש על כרטיס המסך יותר מעל המעבד

ההבדל בפועל במשחקים בין מעבד 12 ל 6 ליבות עם אותו תדר שולי ביותר.

2.משחקים מושפעים בעיקר מביצועי ליבה בודדת משמע מומלץ לבצע אוברקלוק או לרכוש מעבד בתדר בסיס גבוהה

היכולת של אינטל לבצע אוברקלוק טובה משל AMD ברוב המקרים ולכן במשחקים INTEL עדיין מובילה בממוצע ב PURE GAMING

בכל שאר הדברים AMD מובילה כי היא עדיפה בביצועי ריבוי ליבות בעיקר משום שהיא מציגה 2 תהליכונים

לליבה פיזית כשאינטל מציעה תהליכון אחד ,היא גם מציעה זיכרון מטמון מכובד יותר.

AMD מציעה גם CPU USAGE הרבה יותר טוב במשחקים מה שמאפשר לשאר תהליכים אחרים

לעבוד ברקע כאשר אינטל נושקת לשימוש מקסימלי ביכולות המעבד.

3.נכון לשנת 20 המשחק הכי תובעני Red Dead Redemption 2 מנצל קצת פחות מ 8 GB זיכרון במקסימום

כך שאין צורך באמת ביותר מ 16GB זיכרון.

4.שימוש בזיכרונות בתדר גבוהה עם CL נמוך יביא שיפור מקסימלי של עד 3 אחוז בתנאים מסויימים

כמו גם עבודה בקוואד צאנל על דואל צנל ,לא שווה להשקיע כאן הרבה כסף.

5.דרישות המערכת מבחינת הספק עם הרכיבים הנ"ל הם בחישוב גס 575W אמיתיים.

הייתי הולך על ספק 850W רק במידה ואתה בוחר בקירור מים - והייתי ממליץ לך להשקיע בקירור כזה.

דעתי בנושא:

תכנון המחשב הראשוני בתחילת השרשור שהציע פותש במחיר המלא הוא פחות או יותר המקסימום

האפשרי ל PURE GAMING וזה תכנון מעולה.

בנוגע ל VFM

השיפור הגדול ביותר במחשב למשחקים הוא כרטיס המסך ושם דווקא בחרתה את החוליה החלשה

המעבד הוא ה "גודזילה VFM" של המעבדים אבל אתה לא בונה מחשב לעריכת וידאו אלא למשחקים

שים דגש על כרטיס המסך ,נסה לצמצם עלויות ברכיבים אחרים.

ה"גודזילה VFM" של כרטיסי המסך הוא ה RTX2080 SUPER

שילוב של כרטיס המסך הזה למשל עם רייזן 3600 ייתן לך ביצועים ממוצעים עדיפים

ביותר מ 20FPS ב 1080P על ultra settings מאשר שילוב של R3900X + 5700XT.

נ.ב- אף אחד לא שאל אבל הייתי סקרן לדעת מה הסטאפ

במחשב הקיים אצלך היום.

עריכה אחרונה על ידי AUDIO KING
פורסם

כל המפרט שלו זה לדחוף למארז את החלקים הכי יקרים בלי לבדוק יחס מחיר - תמורה.

בגדול אפשר להוזיל את המחשב הזה ב-30% ללא פגיעה בביצועים במשחקים.

פורסם (נערך)

זו הסיבה שהצאתי לבסס על 3600 + 5700XT + קירור איכותי לצורך חווית השימוש השקטה, בנוסף לא רואה סיבה להשקיע בלוח מעבר לTUF X570 PLUS שנימצא מספיק אפילו ל3950X.

מבחינת זיכרונות תזמין פעמיים את הזיכרון שהבאתי בהזמנות ניפרדות ותחסוך גם מיסים.

Ryzen 5 3600

קירור D15 או קירור המים של ARCTIC החדשה

לוח ASUS TUF X570 PLUS WIFI

זיכרון 4X8GB 3200 MHZ

https://www.amazon.com/dp/B07MNJTHF1

כרטיס מסך 5700XT NITRO +RGB

ספק 700~850 בכ500 שקל ומארז בהתאם לטעם.

זה יתן לך אחלה VFM.

עריכה: הכרטיס כבר לא במלאי, אז שינמכתי לדגם PULSE שגם הוא מעולה, ללא ספק ומארז אתה עומד על 1K לפני מיסים.

pc.JPG

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם (נערך)
אל תשקיע שקל בזכרונות במהירות מעל 3200MHZ. אתה יכול להסתפק בכיף גם בזכרונות 2133 - 2666.

מהירות DDR זה קשקוש בלבוש מארץ הבולשיט. זכרונות מהירים נותנים אולי 1-2 אחוז שיפור במבחני ביצועים סינטטיים.

ממש לא נכון, הבדלים משמעותיים במחשבי HIGH END הן מנסיון אישי ומבדיקות כלליות ברשת, הבדל מאוד גדול של 10% בין 2133-3200.

סתם להשוואה, משחק The witcher 3 היה רץ אצלי על 50-80FPS במסך ultrawide, לאחר הפסקת חשמל המשחק ירד לאיזור ה 40+-.

מסתבר שפרופיל ה XMP השתנה והחזיר את הזכרונות ל 2133, שהחזרתי אותם חזרה ל 3000 הביצועים חזרו למה שהיה לפני כן.

הבדל משמעותי מאוד

וסתם סרטון להשוואה

נ.ב ההפרש זניח במחיר

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

פורסם

ברייזן תדר הזיכרון קשור לתדר הINFINITY FABRIC ולכן הוא משפיע, זיכרונות 3200 CL16 ומעלה זה הVFM.

בנוסף אפשר לשחק עם התיזמונים בעזרת הDRAM Calculator for Ryzen לשיפור נוסף.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

בכאלה דברים אני כבר לא מכיר, אבל הפתיעו אותי הביצועים (לרעה) כשהפרופיל XMP השתנה, לא הבנתי איך זה ייתכן כי המערכת חזקה, ולאחר מכן בביוס ראיתי את המהירות על 2133, שיניתי ל 3000 חזרה והופ שיפור יפה..

Opel Adam S 2017

פורסם

כי הLATENCY עולה ממש וזה פוגע בביצועי המשחקים מאוד, זה היתרון שיש לאינטל ולכן ביצועי המשחקים טובים יותר, אבל שעושים אופטימיזציה בAMD הזה ההבדל מצטמצם מאוד לרמה של אחוזים בודדים לרוב.

פורסם (נערך)
בכאלה דברים אני כבר לא מכיר, אבל הפתיעו אותי הביצועים (לרעה) כשהפרופיל XMP השתנה, לא הבנתי איך זה ייתכן כי המערכת חזקה, ולאחר מכן בביוס ראיתי את המהירות על 2133, שיניתי ל 3000 חזרה והופ שיפור יפה..

זה קשור לעובדה שהזכרונות סטו מהפרופיל שלהם ולא למהירות עצמה.

אני רכשתי זכרונות 2400 ואחרי שסיימתי להרכיב את המחשב ולבצע התקנות הרגשתי איטיות במשחקים. אחרי שחפרתי בביוס ראיתי שפרופיל XPM לא מוגדר. הפעלתי את הפרופיל והמשחקים התחילו לטוס.

בכל אופן מקריאת מבחני השוואה ברשת בנוגע למהירויות של זכרונות הבנתי שמדובר בהבדלים מינוריים לחלוטין. ממש לא שווה את התוספת ועוד יותר לא שווה בעיות יציבות תיאורטיות.

פורסם (נערך)
ממש לא נכון, הבדלים משמעותיים במחשבי HIGH END הן מנסיון אישי ומבדיקות כלליות ברשת, הבדל מאוד גדול של 10% בין

א. הם בדקו את המשחקים ב-1080P. אם הם היו בודקים את זכרונות במשחקים ב-4K או אפילו 1440P הם לא היו רואים שום הבדל.

ב. ישנם משחקים אשר מגיבים טוב לזכרונות מהירים וישנם משחקים שזה לא מזיז להם.

פורסם

כל עוד רוכשים זיכרונות 2993 ומעלה לרייזן עם תיזומונים נורמאלים אין בעיה, מה גם שהמחירים בינתיים בריצפה(בקרוב עליה).

היזכונות היו באחלה מבצע שניגמר לצערי- יצאו פחות מ500 שקל ל32GB 3200MHZ CL16.

ושוב, החשיבות בRYZEN 3000 גדולה יותר מאשר באינטל כי הinfinity fabric קשור לתדר הזיכרון.

פורסם
א. הם בדקו את המשחקים ב-1080P. אם הם היו בודקים את זכרונות במשחקים ב-4K או אפילו 1440P הם לא היו רואים שום הבדל.

ב. ישנם משחקים אשר מגיבים טוב לזכרונות מהירים וישנם משחקים שזה לא מזיז להם.

הכוונה שלי היא למעבדי רייזן - שים לב שהם נועדו לעבוד עם זכרונות בתדר גבוה בכללי, אם אתה שם להם זכרון איטי יחסית אתה תגביל אותם במעין צוואר בקבוק קטן, ההפרש בלקנות זכרונות מהירים יותר הוא קטן של כמה עשרות שקלים, לדעתי יהיה חבל על זה כי לשדרג בעתיד אתה תצטרך סט חדש שיעלה כמה מאות יפים של שקלים בשביל כמות לא רעה של FPS, אם כבר הוצאת 400 שח על זכרונות לפחות תדאג שהם יהיו 3000 ומעלה הם נמכרים באותם מחירים של ה 2133/2400 , לי עלה פחות מ 400 שח לסט של 16GB 3000mhz של GEIL ואפילו קיבלתי RGB :p

אגב ההשפעות כמו שאמרת הם לרוב 1080 / 1440P

ב 4K נראה שזה כבר הכרטיס מסך והמעבד שמגבילים

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...