Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2272 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תודה,

10 ק"ג זה לא משקל כשמדברים על העמסה, אני מדבר על 200-300 קג ויותר.
כשאתה מדבר על סימני העמסה ברכב - אתה מתכוון לזה שבעבר נראה שהוא הועמס ?
יש לרכב תפוח גרירה ?

האם לפני שקנית את הרכב, בהיסטוריה שלו, יש איזשהו איזכור על הנושא הזה ? (שחיקת טבעות\בעיה כלשהיא באיזור זה).

האם שחיקת הצמיגים נורמלית (בכל ארבעת הפינות) ?

איציק

אצלי הרכב לא הועמס במשקלים כאלה. יש סימני העמסה בפתח תא המטען ובקורות האחוריות. נראה שבעבר הוא אכן הועמס לגובה מאחור ואני יכול לשער שבגובה כזה המשקל לא היה נמוך. זה לא נראה סימני העמסה חד פעמיים.
אין לו תפוח גרירה ובהיסטוריה לא זכור לי אירוע כלשהו מהאיזור האחורי אבל שווה בדיקה מעמיקה. מה שכן היה מוזר לי, היה חסר באמפ סטופ על הסרן מצד ימין שהשלמתי אותו בחדש.
במשך 10 אלף קמ הצמיגים נשחקים באופן די שווה. הרכב נוסע ישר ומתנהג בצורה תקינה.

נניח והרכב הועמס בעומס יתר, יכול להיות שצירי הגלגלים או אפילו הסרן התעקמו בגלל זה?

תודה לך(:

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

השאלה החשובה שפספסת לענות עליך היא האם הצמיגים והג'נטים הם במידות המקוריות המותרות של הרכב.

לדוגמא, ג'נט עם OFFSET שונה יעמיס על המיסבי גלגל ויגרום לבלאי מהיר. 

פורסם

אני מנסה ביחד איתך לראות אולי זה קשור לאיזו טראומה מהעבר...

יש לך במקרה תמונות של התקלה (פיזית של הזרועות) לפני שפירקתם את הגלגל\תוף\מייסב ?

מעניין לראות מה בדיוק נשחק ונוגע אחד בשני, כי על פניו אני מצטרף לדעתו את דניאל - רק אם המייסב מפתח חופש, יכול להיווצר מצבו שבו הטבעת של ה ABS תיגע בחלק מסביב\מולה ותישחק.
תופעה מאוד מעניינת - ועוד יותר הזויה כשהיא מתרחשת בפרקי זמן כל כך קצרים. אין לך אפילו כמה עשרות אלפי קילומטרים בין פעם לפעם, זה מדהים.
לכאורה, אמור להיות שם משהו "ברור כשמש" שגורם לתופעה הזו - אבל נראה שגם פיזית מי שראהוטיפל באוטו לא הגיע לתובנה מה הגורם לבעיה.

כל תמונה מהחלקים שהורדתם מהרכב לרבות מצב הזרוע עצמה, יכולים אולי לעזור (לנו) לעזור לך.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אני מנסה ביחד איתך לראות אולי זה קשור לאיזו טראומה מהעבר...

יש לך במקרה תמונות של התקלה (פיזית של הזרועות) לפני שפירקתם את הגלגל\תוף\מייסב ?
מעניין לראות מה בדיוק נשחק ונוגע אחד בשני, כי על פניו אני מצטרף לדעתו את דניאל - רק אם המייסב מפתח חופש, יכול להיווצר מצבו שבו הטבעת של ה ABS תיגע בחלק מסביב\מולה ותישחק.
תופעה מאוד מעניינת - ועוד יותר הזויה כשהיא מתרחשת בפרקי זמן כל כך קצרים. אין לך אפילו כמה עשרות אלפי קילומטרים בין פעם לפעם, זה מדהים.
לכאורה, אמור להיות שם משהו "ברור כשמש" שגורם לתופעה הזו - אבל נראה שגם פיזית מי שראהוטיפל באוטו לא הגיע לתובנה מה הגורם לבעיה.

כל תמונה מהחלקים שהורדתם מהרכב לרבות מצב הזרוע עצמה, יכולים אולי לעזור (לנו) לעזור לך.

איציק

cd285deb6239b0ab75a9423eb43b0eb6.jpg

אין תמונות של הלפני.
נהיגה בקו ישר יחסית של 1000 קמ הכל עובד טוב.
בנהיגה בכביש מפותל עם עומס גבוה, וספציפי בפניה מסויימת חדה שמאלה, מה שקורה לפי הסימני זה שהתוף משייף את הנאבה ממש מסביב לציר. רואים את העיגול שיוף בבירור בתמונה הראשונה. התוף עצמו משתייף גם כן והטבעת abs משתחררת מהתוף ופוגעת בחיישן abs שכרגע עדין מתפקד (בדיקה עם מחשב שיש קריאת מהירות מהחיישן).
ba0739e57e9be096d5a8a03545f39ac7.jpg

f40f96c9837f49afacb838dfb9b744d4.jpg

מוזר לי שהשיוף הוא עיגול מלא. אני משער שאם זה קורה בעומס צריכה להיות נקודת נגיעה אחת. מדובר בגלגל ימני לצורך העניין. בפניה שמאלה העומס עליו ז״א סוגר מתלה ז״א שנקודת שיוף צריכה להיות למעלה. יכול להיות שזה המצב אבל כשהטבעת נופלת היא משייפת הכל. או שאני מפספס משהו.
מזכיר שזה קרה שוב אחרי מיסב חדש וסגירה בלי פטיש אוויר עם מומנט של 180נ/מ. אום 36 ממ׳ אגב.

הסרן עצמו נראה ישר לפי העין וזה ברור לי שזה לא מדד. לא מבין איך יהיה חופש כשהמיסב חדש. f9082dc0de4ab738dcc68493cd63dab3.jpg
אולי תראו פה משהו מעניין.

השאלה החשובה שפספסת לענות עליך היא האם הצמיגים והג'נטים הם במידות המקוריות המותרות של הרכב.
לדוגמא, ג'נט עם OFFSET שונה יעמיס על המיסבי גלגל ויגרום לבלאי מהיר. 

מידת הצמיגים מקורית. גאנטים מקוריים גם כן.

תודה על הסיוע חברים, זה נראה על פניו כמשהו ישיר ופשוט אבל להבין את המקור של זה קצת מסבך אותי.

פורסם
לפני 20 דקות, DamboDD כתב:

אולי תראו פה משהו מעניין.

חיפוי פלסטיק של הסרן שבור, זאת אומרת כן היה משהו שם.  סימנתי בתמונה.

f9082dc0de4ab738dcc68493cd63dab3.jpg.09d29d2a73061a0d482c5dfddac811c0.jpg

פורסם

חיפוי פלסטיק של הסרן שבור, זאת אומרת כן היה משהו שם. 

תודה. יש את אותו דבר בצד השני. זה נראה מתכתי בתמונה

פורסם

d4b9e4ea6d8ae91a5b7a89888665e25d.jpg
הלוואי וזה היה שבר ככה הייתי מחליף סרן בלי לתת לזה עוד הרבה מחשבה.
תמונה מהאינטרנט של רכב חדש

פורסם

תודה על התמונות,

מה מצב המייסבים שבדקתם לאחר או לפני הפירוק ? תקינים ? אין רעשים אין כלום ?

ממש מוזר כל הסיפור הזה.
איך המייסב החדש יושב על התוף ? נכנס בלחץ ?
וכשמרכיבים על הזרוע ? נכנס בקלות (מידי) ? הדוק ? קשה ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
תודה על התמונות,

מה מצב המייסבים שבדקתם לאחר או לפני הפירוק ? תקינים ? אין רעשים אין כלום ?

ממש מוזר כל הסיפור הזה.
איך המייסב החדש יושב על התוף ? נכנס בלחץ ?
וכשמרכיבים על הזרוע ? נכנס בקלות (מידי) ? הדוק ? קשה ?

איציק

המיסב היה נראה בסדר, בלי נזילות או חופשים. לא רציתי להתעסק בלחיצה החוצה אז רכשתי חדש. לא היה רעשים או רעידות.
כן מוזר מאוד. המיסב החדש נכנס בלחץ. התוף מתיישב על הציר ונסגר עם האום-שייבה. נכנס חלק ויוצא חלק. קשה לי להצביע על משהו חריג כי הכל נראה בסדר ומתנהג בסדר בפירוק והרכבה.

פורסם
אמרת שיש גם שיוף על התוף בילום, יש לך תמונה של השיוף וגם תמונה של איזה חלק בציר הוא מתחכך בו? 

תוכל לראות את זה בתמונה הראשונה והשניה.
בראשונה רואים את הנאבה והציר. מסביב לציר רואים שיוף בבירור בצורת עיגול כסוף מסביב לציר. אם הפרטים עברו את הורדת האיכות של העלאת התמונה השניה, תוכל לראות שיוף מסביב למקום של המיסב בתוף בהיקף החיצוני של מרכז התוף.
טבעת הabs יושבת על מרכז התוף. משתייפת ונופלת בנסיעה בהינתן סיבוב חזק שמאלה.

• תוכן חדש...