Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי כולם,

מדובר בקקטוס ידני עם מנוע טרבו-בנזין. טבעת הABS האחורית-ימנית נשחקת בגלל מגע עם הנאבה.

הוחלפו תוף, מיסב וטבעת ABS(מקורית) והוחלפו התופים בין שני הצדדים(swap),ז"א אומרת שהתוף המקורי הועבר מצד שמאל לימין והתוף החדש הורכב בצד שמאל. מכיוון שהיה חסר באמפ סטופ (גומי שיושב על הסרן ומתפקד בזמן סגירת מתלה מלאה) נוסף אחד חדש מקורי.

נראה שבשני הצדדים יש שחיקה של טבעת הABS מול החלק הפנימי של הנאבה.

הרכב נוסע הרבה בדרכים מעוקלות ועומסים גבוהים על המתלים הם עניין שבשגרה. לדעתי יש קשר בין השחיקה של טבעות הABS לבין העומסים על הסרן מכיוון שבמשך כמעט 1000 ק"מ של נסיעה בכבישים ישרים בעיקר לא הייתה בעיה ובתקופה שבה הרכב החל לנסוע לכבישים מפותלים התחילה התקלה. מה דעכתם?

אבחון התקלה נעשה באמצעות DIAGBOX, התוכנה הראתה שהחיישן לא מקבל קריאת מהירות. כאמור, תחילה בגלגל ימין אחורי ובהמשך גם בגלגל שמאל אחורי.

אודה לכם על סיוע בכיוון לסיבה שיכולה לגרום לכזה דבר.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בס"ד

האם בצעו סגירת ברגים ואומים עם מד מומנט?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

בס"ד

אם סוגרים באמצעות אימפקט או לחץ אוויר בהחלט אפשר לגרום לעיוות.

סגירה באמצעות שני אלה, אתה יכול להגיע לפעמים לפי שתיים מהכח הרצוי.

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם
בס"ד

אם סוגרים באמצעות אימפקט או לחץ אוויר בהחלט אפשר לגרום לעיוות.

סגירה באמצעות שני אלה, אתה יכול להגיע לפעמים לפי שתיים מהכח הרצוי.

נשמע הגיוני, עיוות קטן זה כל מה שצריך כדי לגרום לשיוף הטבעת מאחר ועד כמה שאפשר לראות, נראה שהמרווח בין הטבעת לנאבה די קטן כשזה סגור.

אנסה לטרוק מחדש, תודה.

פורסם
לא מבין את התלונה. החליפו חלקים חדשים ומקוריים והתקלה התרחשה שוב?

כן. המכונאי חושב שמדובר בסרן עקום מה שלא סביר. והמגיב הקודם נתן כיוון חדש שיכול להיות נכון. מקווה לעדכן בקרוב

Sent from my iPhone using Tapatalk

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

טוב מעדכן, 

ניסיון אחרון. 2 מיסבים, 2 תופים ו2 טבעת abs הוחלפו בחדשות. הטבעת הודבקו לתוף וסגירת ברגים ללא פטיש אוויר.

תחושה שלי שהשיוף של הטבעת נגרם בעת סיבוב חד.

פורסם (נערך)
בתאריך 12.4.2020 בשעה 15:22, danniel כתב:

חלקים מקוריים? 

מיסב וטבעת מקוריים. תוף חליפי. 
מעדכן כי התקלה חזרה שוב. 

מוסך אחד שהתייעצתי איתו בנושא מציע שהסרן עקום או הציר גלגל עקום. מוזר בעיני שכן כשאין סיבובים חדים בדרך ניתן לעבור יותר מ1000 קמ והתקלה המדוברת לא חוזרת. לעומת זאת בכביש מפותל (ועם עומס יחסית גבוה על הרכב) התקלה חוזרת מיד. 

די אובד עצות שכן אני לא מוצא מידע על מקרה דומה (למעט מקרה אחד שיש חופש במיסב גלגל) ולהחליף סרן לא בטוח שיפתור את הבעיה כי אני לא מצליח להבין מה קורה שם ומה המקור.

בסיטרואן c3 נראה בדיאגרמה שיש שייבה (washer) בין המיסב לציר בעוד בקקטוס אין. מזכיר את הc3 כי ממה שאני מבין חלקי הבלם תוף האחורי דומים אם לא זהים בחלק מהמקרים.

קישור לדיאגרמה של c3: 

דיאגרמת c3 מספר 5 בדיאגרמה

דרך אגב בקקטוס אין סירקליפ אחרי המיסב. 

עריכה אחרונה על ידי DamboDD
פורסם

לדעתי יש בעיה באמת במכלול הציר האחורי.

לאו דווקא עקום (ואת זה ניתן לבדוק במכון פרונטים), אלא אולי עיוות או פגם אחר, שגורם למיסב לא לשבת במקום ולקבל חופש אחרי כמה  סיבובים חדשים ועומס צירי גבוה. 

האם באמת נבדקו זויות המתלים במכון פרונט? אם לא, תתחיל בזה לפני שתחליף חלקים שוב. 

פורסם

כמה ק"מ יש לרכב ?
האם אתה יד ראשונה  ?
מה מעמיסים עליו בשוטף ?

האם הרכב מונמך\מוגבה\משופר ?

האם הרכב מקורי לחלוטין ? (ג'אנטים וכד')
האם עבר תאונה כלשהיא ?

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
כמה ק"מ יש לרכב ?
האם אתה יד ראשונה  ?
מה מעמיסים עליו בשוטף ?
האם הרכב מונמך\מוגבה\משופר ?
האם הרכב מקורי לחלוטין ? (ג'אנטים וכד')
האם עבר תאונה כלשהיא ?

130 אלף קמ
לא יד ראשונה
בשוטף לא מועמס הרבה מעבר לעשרה קילו בתא המטען. יש סימני העמסה ברכב, איך זה יכול להשפיע?
רכב מקורי לחלוטין כולל ג׳נטים
לא עבר תאונה עד כמה שידוע לי ולא נראים סימנים לכך.

Sent from my iPhone using Tapatalk
פורסם

תודה,

10 ק"ג זה לא משקל כשמדברים על העמסה, אני מדבר על 200-300 קג ויותר.

כשאתה מדבר על סימני העמסה ברכב - אתה מתכוון לזה שבעבר נראה שהוא הועמס ?

יש לרכב תפוח גרירה ?

האם לפני שקנית את הרכב, בהיסטוריה שלו, יש איזשהו איזכור על הנושא הזה ? (שחיקת טבעות\בעיה כלשהיא באיזור זה).

האם שחיקת הצמיגים נורמלית (בכל ארבעת הפינות) ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...