Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2392 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי מאזדה לנטיס 2003 אוטומטית קילומטרז' 170,000. לפני כשנה לאחר טיפול הרכב התחיל לגמגם מכיוון שהייתה לו בעיה בסליל חוטי הצתה. לאחר החלפה של חוטי הצתה הרכב חזר לעבוד פיקס. לאחר כחצי שנה נדלקה לי מנורת מנוע ובמחשב התברר שזו תקלה של הממיר הקטליטי. במוסך המליצו לאפס ולבדוק אם חוזר. נסעתי עוד כחצי שנה ללא בעיה ובלי שהמנורה נדלקה. לאחרונה נדלקה לי שוב מנורה ובבדיקה הופיע– P0421 שקשור לממיר הקטליטי. אמרו לי שזה לא מסוכן או פוגע ברכב ואפשר להמשיך לסוע. הבנתי שאנשים נוסעים עם התקלה הזו כמה שנים ללא בעיה. אני נוסע כבר כמעט חודש וחצי שהמנורה דולקת ואין שום בעיה בנסיעה (הרכב נוסע ומגיב טוב, לא מגמגם וגם לא שמתי לב לשינוי כלשהו בתצרוכת הדלק). בקרוב יש לי טסט ויש לי חשש שאולי תהיה בעיה בבדיקת זיהום אוויר.

השאלות שלי:

1. האם תהיה בעיה בבדיקת מזהמים בטסט?
  2. במקרה שאני עושה בדיקת גזים והאוטו לא מזהם האם זה אומר שהממיר תקין?
  3. היכן ניתן לבדוק זיהום אוויר שלא במסגרת הטסט?
  4. האם זו יכולה להיות בעיה רק בחיישן? ולא בממיר עצמו?
  5. מה יכולה להיות עלות של תיקון כזה (במקרה של חיישן , ובמקרה של ממיר)? ואם צריך להחליף ממיר אפשר לשים לא מקורי?
  6. האם ניקוי קרבון למנוע יפתור את הבעיה?
  7. האם יכול להיות שהבעיה נגרמה עקב כך שהוחלפו חוטי הצתה או באותה תקופה? (החשד שלי מכיוון שנסעתי קצת עם הרכב למרות שגמגם , התחילה הבעיה בממיר שנמשכה למרות שלאחר החלפת חוטי הצתה הרכב נסע פיקס).

תודה רבה

אבי

פורסם

הרכב לא עובר מבחן רישוי שנתי (טסט) עם נורת מנוע דולקת.

במוסך טוב ניתן לבדוק את רנת זיהום האויר עם מכשיר 4/5 גזים

וכן עם מחשב/סורק איבחון את מקור הבעיה.

בברכה - רפי לין

פורסם

ממיר משופץ יעלה עד 1000 שקל כולל עבודה.

בגלל הפספוס הצתה של הסלילים/חוטים הממיר הלך.

ממליץ על רוני אגזוזים ברחובות, גם יאבחנו מה התקלה בדיוק.

פורסם

מהיכן אתה בארץ ?

כפי שכתבו לך שני קודמי יש לגשת למכון להזרקות דלק לאבחון (אם אתה מהמרכז,המלצה אחת כבר קיבלת) ושם יבדקו האם באמת מדובר בממיר.

אם אכן התקלה היא ממיר,אל תרכיב חלק מפירוק והעדף הרכבת חדש תחליפי.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

מכיוון שיש לך כבר טסט וחבל לזרוק כסף פעמיים על בדיקת זיהום האויר תכבה את נורת התקלה, תגיד מהיכן אתה ומישהו באיזורך עם סורק אוניברסאלי יכבה לך ותיגש לטסט אחרי נסיעה של לפחות חצי שעה שהממיר הקטליטי חם דיו. בטסט אם לא תעבור אז תדע שיש באמת בעיה שנחוצה תיקון ואז תתקן. אצל חמותי בלאנטיס כזו אותה נורה עם אותו קוד תקלה כבר המון זמן ועברה כבר 2 טסטים מאז ואני סהכ מכבה לה את הנורה. היא אפילו לא גבולית בזיהום אויר אלא עוברת חלק. אז קודם כבה הנורה וגש הטסט.

• תוכן חדש...