Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2440 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי אז ככה, אחרי התלבטויות החלטתי ללכת על 3008. עשיתי לפני מספר שבועות נסיעת מבחן על דגם הדיזל 130 כ"ס ואתמול עשיתי על גרסת הבנזין 1.2 ליטר.

אני מאוד מאוד חצוי, מצד אחד הנסועה שלי היא די משמעותית וצפויה להיות כ-30 אלפי ק"מ בשנה, לא התרשמתי לרעה מהרעש של מנוע הדיזל, אך כמובן שהבנזין נמרץ יותר ומאיץ יותר מהר מעמידה וזה כמובן מועדף.

הבעיה שלי עם דגם הבנזין 1.2 ליטר היא הרעידות הקלות שיש בתחילת הנסיעה ביציאה מעמידה, על פי נציג פיג'ו וממה שקראתי ברשת הדבר מאפיין מנועי 3 צילינדר( ולכן לטענתו זה לא קיים בדגם 1.6 בנזין), אולם בפולו של אשתי, בעלת מנוע 1.2 טורבו, לא נחשפתי לבעיה כזו. מניסיונכם, סביר לחשוש שהתופעה הזו תחריף בעתיד? למשל כשהמנוע יהיה קצת יותר עייף לאחר שנתיים שלוש? כמו כן, עד כמה הדבר הפריע לכם(אם בכלל) בתחילת השימוש לעומת לאחר תקופה מסוימת, אני מניח שזה ממש בר הרגל אבל קצת הופתעתי לרעה מהרעידות האלו...

עניין שני שיש לי איתו בעיה היא הבחירה בבנזין מול סולר על סמך הנסועה - בהתבסס על החישוב שעשיתי, מדובר בהוצאות נוספות של כ-2500 ש"ח בשנה עבור דלק בדגם הבנזין(חישבתי לפי 20 ק"מ לליטר בסולר לעומת 16 בבנזין), ההבדל הזה לא מרגש אותי במיוחד ואני מוכן לספוג אותו, במיוחד שעלויות הטיפול השנתיות טיפה יותר יקרות בסולר, מה שמצמצם את הפער עוד יותר...עד כמה יהיה בעייתי למכור רכב בנזין לאחר 3-4 שנים עם 120 אלפי ק"מ? זו באמת נסועה שעלולה לתקוע אותי חזק לדעתכם? עד כמה קצר אורך החיים של מנוע הבנזין בעקבות הטורבו? האם זה שיקול ששווה לי לקחת אותו כרגע לטובת שלב המכירה?

בחנתי את צריכת הדלק של גרסת 1.6 ליטר בנזין וגיליתי שהבינעירוני זהה לגרסת 1.2 ליטר, הנסיעה שלי בעיקרה בינעירונית, האם לדעתכם באמת סביר שאצליח להשיג צריכה דומה בשני הדגמים? האם יש סיכוי לבלאי מוגבר של מנוע 1.2 המשמש בעיקר לבינעירוני לעומת מנוע גדול יותר שיתאמץ פחות, או שזה סתם רעיון דבילי שיש לי בראש?

אני מאוד מבולבל כרגע ומתלבט כרגע בין שני דגמי הבנזין ודגם הסולר, אשמח לכל תובנה מעניינת שתוכלו לחלוק איתי.

אגב, עברתי על השרשורים הקודמים בדבר ה3008, לא זכור לי שמצאתי אזכור לרעידות.

המון תודה

פורסם

יש רעידות במנוע פיור טק, במנוע tsi הרעידות לא מורגשת. כאשר הרכב מזדקן הרעידות יתחזקו. רכוש דיזל בלב שלם. הוא חסכוני יותר חזק יותר, ומתאים יותר לרכב. ולדעתי, ישמור על הערך טוב יותר

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

פורסם

לפי כל מה שאתה מתאר, הכל מוביל להעדיף חד משמעית את הדיזל.

תתחדש.

לגבי צריכת דלק, נתונים אמיתיים יותר יהיו 12-13 ק"מ לליטר בבנזין מול 16-17 בדיזל.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
יש רעידות במנוע פיור טק, במנוע tsi הרעידות לא מורגשת. כאשר הרכב מזדקן הרעידות יתחזקו. רכוש דיזל בלב שלם. הוא חסכוני יותר חזק יותר, ומתאים יותר לרכב. ולדעתי, ישמור על הערך טוב יותר

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

לפי יד 2, אי אפשר למצוא 3008 בנזין זול, כולם יקרים ושומרים על הערך, לעומת זאת המחיר של הדיזל די קורס, ויש מלא בזול.

תחפש ביד 2 3008 מ2017 דיזל ובנזין לשם השוואה ותראה בעצמך.

פורסם

דיזל.

במשולב אתה תצליח לגרד ב 3008 כ 1:16, מניסיון של 2 חברים שיש להם את ה 1.6HDI.

מחוץ לעיר אני מאמין שאתה משיג יותר מ 1:16.

הבנזין 1.6T עם תיבת 6 הילוכים בנהיגה רגועה מחוץ לעיר יכול לגרד 15-16 ק"מ לליטר (כמו ב C4 פיקאסו 1.6T), אני מאמין שה 1.2T עם תיבה של 8 הילוכים יצליח לגרד את אותו הנתון פחות או יותר.

לפי יד 2, אי אפשר למצוא 3008 בנזין זול, כולם יקרים ושומרים על הערך, לעומת זאת המחיר של הדיזל די קורס, ויש מלא בזול.

תחפש ביד 2 3008 מ2017 דיזל ובנזין לשם השוואה ותראה בעצמך.

המחירון של הדיזל - ברזל.

מה שנמכר בזול = מכוניות עם ק"מ גבוהה (זה הכלל לא רק בדיזל...גם בבנזין)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
עד כמה יהיה בעייתי למכור רכב בנזין לאחר 3-4 שנים עם 120 אלפי ק"מ? זו באמת נסועה שעלולה לתקוע אותי חזק לדעתכם?

אני לא מתיימר להיות מומחה לשוק יד שניה, ויתכן שיש קונים לרכב כזה, אבל לדעתי יהיה מאוד לא קל למכור אותו לפי הנתונים שמסרת.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
דיזל.

במשולב אתה תצליח לגרד ב 3008 כ 1:16, מניסיון של 2 חברים שיש להם את ה 1.6HDI.

מחוץ לעיר אני מאמין שאתה משיג יותר מ 1:16.

הבנזין 1.6T עם תיבת 6 הילוכים בנהיגה רגועה מחוץ לעיר יכול לגרד 15-16 ק"מ לליטר (כמו ב C4 פיקאסו 1.6T), אני מאמין שה 1.2T עם תיבה של 8 הילוכים יצליח לגרד את אותו הנתון פחות או יותר.

איציק

אפשר הסבר למה להעדיף את הדיזל בהנחה ו2500 ש"ח בשנה לא מאוד מטרידים אותי? מה לגבי אורך החיים של מנועי הבנזין?

סליחה שאני קרציה, אני מנסה להבין עד כמה לא אטרקטיבי יהיה רכב בנזין עם 120 אלף ק"מ לאחר 4 שנים..

פורסם

יהיה יותר קשה למכור רכב בנזין עם 120K מאשר רכב דיזל עם 120K.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הדיזל יתן לך את הגמישות והחיסכון בדלק בעיר, וגם מחוץ לעיר. הדיזל נחשב למנוע יותר עמיד, במיוחד אם תשים אותו ליד מנוע בנזין בנפח קטן יותר.

רכב בן 4 עם 120K זה לא אטרקטיבי. תהיה בטוח שלצידו ביד-2 יהיו מכוניות בנות 4 עם 60K ק"מ ואולי גם פחות.

בדיזלים הקילומטראז' הגבוה הוא יותר "נסלח", כי אנשים "יודעים" שהדיזלים נרכשים מלכתחילה בשביל לכסות כמות קילומטרים גדולה בכל שנה. כן, יהיה יותר קל למכור דיזל עם 120K מאשר בנזין עם 120K מאותו המודל.

אני עדיין חושב שעם הדיזל החדש 1.5 ותיבת הילוכים עם 8 יחסי העברה, תצליח לגרד מחוץ לעיר בנסיעה רגועה כמה קילומטרים *יותר* ביחס לבנזין (בוא נגיד שאם הבנזין יעשה לך 1:15-14, הדיזל יעשה את ה 1:18-1:20). ברוך במבחן הברלינגו גירד 16.5 ק"מ לליטר בנסיעה דיי נמרצת (מבחן) ולא רק מחוץ לעיר, כך ש 1:18 זו לא מילה גסה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה רבה לכם על התגובות המהירות והמועילות!!

עכשיו רק נשאר לראות אם נותר במלאי הצבע והדגם המבוקשים, נקווה שמרפי לא יקום על רגל שמאל מחר בבוקר;)

פורסם

לא יודע עד כמה זה יעזור לך, אבל היה לי לאון ידני 1.2 110 כ"ס, בדקתי פעם אחת עם המחשב דרך (אז לא בטוח ב100%, אבל זה לא רחוק מ להיות כמעט אמיתית), חזרתי יומיים ברצף בעבודה בלילה על כביש מהיר (ראש העין - בת ים), בלי פקקים בלי כלום, פעם אחד נסעתי רגיל, יצא 1:17 ככה, משהו כזה, בפכם השניה שמתי קרוז קונטרול עד 105 (מהירות אמיתי 95-97) , יצא 1:22.

מזג דלוק ב 2 הנסיעות.

אם אני משווה ל כל פעם שתדלקתי ובדקתי ידנית כמה יוצא לי, אז בנסיעה רגילה 1:16 ועם קרוז קונטרול 1:21, במחשב תמיד היה נותן לי 1 יותר מ החישוב שלי.

זה גם משהו שאפשר לקחת בחשבון.

לגבי המכירה של הרכב, שוק יד 2 ממש קשה, יכול להיות שייקח לך יומיים, יכול להיות שייקח לך חודשיים.

לא משנה איזה רכב :-(

Enviado desde mi SM-G975F mediante Tapatalk

פורסם (נערך)

ואתה מניח שעוד 4 שנים הרכב יהיה צח כשלג ללא דפיקה או תאונה. הרבה הנחות עשית...

לנסועה שלך תפור דיזל . אחרי 120 אלף ק"מ המנוע רק מתחיל להפתח. הוא בנוי להרבה יותר.

אין הבדל בעלות הטיפולים לעומת בנזין .

אל תקנה בלחץ רכב כי חסר כרגע. יש ל 3008 בעיות מלאי . הביקוש גבוה. או שתמתין או שתעבור ליצרן אחר , אולי אצלו יש דיזל במלאי ובצבע הדרוש.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

עם נסועה כמו שלך הייתי לוקח דיזל.

ה1.2 וה1.6 בנזין צורכות דלק באותה המידה,בתנאים מסויימים ה1.6 אפילו צורך פחות.

1.2 מנוע אמין מאד,אני נוסע באחד עם 300000ק"מ והמנוע חזק ושקט.

קח בחשבון שבדיזל יש לך הוצאה נוספת של האוראה,לא משמעותי מאד אבל קיים.

אם חשובה לך המכירה תמיד תקח את רמת הגימור הגבוהה.

• תוכן חדש...