Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2533 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5559504,00.html

מדינת היי-טק, מדינת סייבר.

מצד שני אנחנו כל כך מפגרים טכנולוגית בכל מה שקשור לתחבורה ציבורית, זה די מדהים.

דבר שברוב העולם הוא סטנדרטי ורק פה..נזכרים לעשות פיילוט אם יעבוד או לא.

פרנקופיל מושבע!

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הפיגור אינו התחב"צ אלא חברות האשראי. מנפיקות כרטיסים חסרי NFC ותקן ה-EMV לא נקלט, עם כל מיני תירוצים. תשלום בכרטיס האשראי ובטלפון מקובל בכל העולם, אבל אצלנו יש פיגור בהטמעת הטכנולוגיה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הפיגור הוא גם בתחב"צ, גם במשרד התחבורה, גם במערכת האשראי, וגם בתקשורת בין כל המרכזים.

בכל מדינה מתוקנת ניתן לרכוש פאס כלשהו עם NFC שטוענים -אליו- כסף והחיוב ממנו נעשה בשער הכניסה ובשער היציאה.

רק אצלנו צריך ללכת עם הרב קו המהולל למכונה, לבחור נסיעה ספציפית, לשלם עליה באמצעות כרטיס נוסף, ואז להעביר את כרטיס ה NFC בשער. הורס כל יתרון שאמור להיות לרו קו על כרטיסי נייר.

גם הסיפור הזה עם הואלידטורים, במידה ואי פעם נראה אותו יוצא לפועל- איך המערכת תדע כמה לגבות? האם נראה סוף סוף חיוב לפי שער כניסה-שער יציאה כמו כל מקום מתוקן בעולם?

פורסם

נכון חלקית. אתה יכול לקנות ערך צבור מהמחשב או הטלפון, ובאוטובוס אין עניין של כניסה-יציאה.

אבל אין ספק שבעניין הזה אנחנו בפיגור, וכל מיני חכמולוגים מעצימים אותו, כאילו כולם כאן מטומטמים ולא מסוגלים לבצע פעולות בסיסיות במכונות אוטומטיות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

תבינו מדינת הייטק בישראל זה אולי 200-300 אלף בני אדם. רוב האנשים בישראל הם לא טכנולוגיים להחריד גם צעירים חילונים. אנשים מתקשים לתפעל תוכנות וממשקים בענן. אנשים לא יודעים לעבוד עם ריבוי מסכים. אנשים מתקשים עם דברים אלמנטריים כמו חיבור כבלים. אנשים לא יודעים לעבוד עם מסמכים דיגיטליים.

בנוגע לתחבורה ציבורית למה לעזאזל אי אפשר להשתמש בטלפון סלולרי בתור רב-קו? למה אני חייב להחזיק כרטיס פלסטיק מטופש? מי הקמצן המגעיל במשרד התחבורה שהחליט על התקנת קוראי כרטיסים כל כך איומים שחצי מהזמן הם לא מצליחים לקרוא את הרב-קו כמו שצריך? בתור משתמש קבוע בתחבורה ציבורית זה כל כך מתסכל אותי.

אלא שנראה שבכל הקשור לתחבורה הציבורית בישראל, יד ימין לא מתואמת עם יד שמאל, שכן הפיילוט לנסיעה ברכבת באמצעות כרטיס אשראי לא יכלול אפשרות לנסיעה באוטובוס, אף שנוסעים רבים משתמשים כיום בשני אמצעי התחבורה דרך רב קו.

מנגד, האפליקציה המיועדת להחליף את הרב קו שעליה שוקד משרד התחבורה, לא תכלול בשלב זה את הרכבת.

אני לא מאמין... איזה פיגור...

חבורה של פקידים פרזיטים מוצצי דם עם קביעות ופנסיה תקציבית.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

כימאי - אתה חושב שבעניין הזה הישראלים שונים מהאחרים? שטויות. כולם יכולים ללמוד להפעיל את המכשירים האלה. אבל למישהו יש אינטרס כלכלי להשאר עם טכנולוגיות ישנות. אז זה מה שנשאר

חוץ מזה, הרב קו הוא טכנולוגיה ותיקה, החלה להכנס לשירות לפני כ-11 שנה, ולכן הנגלה הבאה של עדכונים תקח עוד כמה שנים. כך זה בכל העולם - לא מעדכנים טכנולוגיות כל שנה, זה יקר מאד. לדברים האלה יש מחזור חיים של 10-20 שנה.

פורסם

זה מה שאני תמיד אומר, העיקר מדינה מתקדמת שמייצרת פצצות אטום ומחרב*ת עובדי הייטק במשכורות טובות, מייצרים דברים שמצילים חיים סביב העולם אבל פאקינג להתקדם מבחינת תחב"צ וחבריו - שומו שמיים מדוע ולמה?

Opel Adam S 2017

פורסם
תבינו מדינת הייטק בישראל זה אולי 200-300 אלף בני אדם. רוב האנשים בישראל הם לא טכנולוגיים להחריד גם צעירים חילונים. אנשים מתקשים לתפעל תוכנות וממשקים בענן. אנשים לא יודעים לעבוד עם ריבוי מסכים. אנשים מתקשים עם דברים אלמנטריים כמו חיבור כבלים. אנשים לא יודעים לעבוד עם מסמכים דיגיטליים.

בנוגע לתחבורה ציבורית למה לעזאזל אי אפשר להשתמש בטלפון סלולרי בתור רב-קו? למה אני חייב להחזיק כרטיס פלסטיק מטופש? מי הקמצן המגעיל במשרד התחבורה שהחליט על התקנת קוראי כרטיסים כל כך איומים שחצי מהזמן הם לא מצליחים לקרוא את הרב-קו כמו שצריך? בתור משתמש קבוע בתחבורה ציבורית זה כל כך מתסכל אותי

אלא שנראה שבכל הקשור לתחבורה הציבורית בישראל, יד ימין לא מתואמת עם יד שמאל, שכן הפיילוט לנסיעה ברכבת באמצעות כרטיס אשראי לא יכלול אפשרות לנסיעה באוטובוס, אף שנוסעים רבים משתמשים כיום בשני אמצעי התחבורה דרך רב קו.

מנגד, האפליקציה המיועדת להחליף את הרב קו שעליה שוקד משרד התחבורה, לא תכלול בשלב זה את הרכבת.

אני לא מאמין... איזה פיגור...

חבורה של פקידים פרזיטים מוצצי דם עם קביעות ופנסיה תקציבית.

חלק לא קטן באגף תח"צ במשרד התחברה מופעל במיקור חוץ ע"י ריבה יחזקאל וAMCG.

גם בלונדון המעבר לתשלום במגע לא היה מיידי ועדיין יש מקרים שעדיף לשלם באויסטר מאשר בדרך אחרת.

פורסם
הפיגור הוא גם בתחב"צ, גם במשרד התחבורה, גם במערכת האשראי, וגם בתקשורת בין כל המרכזים.

בכל מדינה מתוקנת ניתן לרכוש פאס כלשהו עם NFC שטוענים -אליו- כסף והחיוב ממנו נעשה בשער הכניסה ובשער היציאה.

רק אצלנו צריך ללכת עם הרב קו המהולל למכונה, לבחור נסיעה ספציפית, לשלם עליה באמצעות כרטיס נוסף, ואז להעביר את כרטיס ה NFC בשער. הורס כל יתרון שאמור להיות לרו קו על כרטיסי נייר.

גם הסיפור הזה עם הואלידטורים, במידה ואי פעם נראה אותו יוצא לפועל- איך המערכת תדע כמה לגבות? האם נראה סוף סוף חיוב לפי שער כניסה-שער יציאה כמו כל מקום מתוקן בעולם?

נראה שהם פשוט לא רוצים שישתמשו בתחבורה ציבורית.

הרי אם יש לך רכב, דרך "פנגו" ברכב שנכנסת לחניון וקיבלת פתק - אתה סורק את הקוד ונגמר הסיפור.

ברגע שעברת בשער היציאה של החניון - המערכת זיהתה את היציאה של הרכב שלך לפי המספר רכב - ואז היא יודעת כמה לחייב.

אוטומטי כמה לחלוטין (אני מניח שבעתיד אולי תהיה אופציה שאפילו לא תצטרך כרטיס, פשוט לבצע קישור ולחפש את מספר הרכב במאגר של פנגו ברכב שאתה נכנס לחניון - ואז להפעיל תשלום ולסגור חשבון ביציאה מבלי שום פיתקית אפילו).

בתחבורה ציבורית הם פשוט מחפשים טריק על טריק בשביל להוציא לך את הנשמה.

תעשו איזה חיבור חד פעמי בין כרטיס אלחוטי לאיזה כרטיס אשראי או טלפון סלולארי, ותגמלו את כולם מהייסורים האלו כבר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

קודם כל שחברות כרטיסי האשראי יספקו כרטיסים תואמים, אחרי זה תדברו על קישוור למערכות אחרות.

פורסם (נערך)
זה מה שאני תמיד אומר, העיקר מדינה מתקדמת שמייצרת פצצות אטום ומחרב*ת עובדי הייטק במשכורות טובות, מייצרים דברים שמצילים חיים סביב העולם אבל פאקינג להתקדם מבחינת תחב"צ וחבריו - שומו שמיים מדוע ולמה?

הפער האדיר בין המגזר הפרטי לציבורי.

מצד אחד אנשים משכילים, יצירתיים וחרוצים שיוזמים ומזיזים דברים. מצד שני המון עובדי מדינה שרק מחכים לשניצל ב-12 בצהריים ועדר של אמהות שרק מחכות לחתוך הביתה ב-15:00.

תעשו איזה חיבור חד פעמי בין כרטיס אלחוטי לאיזה כרטיס אשראי או טלפון סלולארי, ותגמלו את כולם מהייסורים האלו כבר.

איציק

אין טריק.

פשוט מדובר במחלקות על גבי מחלקות בתוך ארגונים ממשלתיים ענקיים שלא מתקשרות אחת עם השנייה ומלאות בעובדים בינוניים במקרה הטוב שאין להם שום מוטיבציה להשתפר כי מצד אחד אף אחד לא יכול לפטר אותם ומצד שני השכר שלהם נגזר מוותק, הסכמים קיבוציים וכל מיני השתלמויות פיקטיביות.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
נראה שהם פשוט לא רוצים שישתמשו בתחבורה ציבורית.

הרי אם יש לך רכב, דרך "פנגו" ברכב שנכנסת לחניון וקיבלת פתק - אתה סורק את הקוד ונגמר הסיפור.

ברגע שעברת בשער היציאה של החניון - המערכת זיהתה את היציאה של הרכב שלך לפי המספר רכב - ואז היא יודעת כמה לחייב.

אוטומטי כמה לחלוטין (אני מניח שבעתיד אולי תהיה אופציה שאפילו לא תצטרך כרטיס, פשוט לבצע קישור ולחפש את מספר הרכב במאגר של פנגו ברכב שאתה נכנס לחניון - ואז להפעיל תשלום ולסגור חשבון ביציאה מבלי שום פיתקית אפילו).

איציק

ההבדל מאוד פשוט השער מקוון ומחובר למערכת של פנגו, המסוף באוטובוס לא.

אז כל הדברים האלה לא רלוונטים.

במטרו בוינה אין כרטיס חכם ויש מתקפים ידניים לכרטיס נייר.

פורסם

הרו קו אינו שיא השכלול, אבל הוא רחוק מלהיות מפגר, גם בקנה מידה של מדינות מערביות מפותחות.

בשנה שעברה הייתי בטורונטו. תמורת נסיעה בתחתית שילמתי במזומן בסכום המדוייק שהוטל לתוך קופסה. יכולתי להטיל לתוכה גם אסימונים ייעודיים שאותם רכשתי בכרטיס אשראי - המינימום היה 3 יחידות, והרכישה בוצעה אצל קופאי. לעומת זאת, בוונקובר התשלום באוטובוס היה על ידי כרטיס אשראי קונטקטלס - אישור העסקה ב-SMS הגיע לפני ה"דינג" ממכשיר התיקוף, מה שמראה שהמערכת מקושרת למערכת הסליקה העולמית של מאסטרקארד. גם ברחבי אירופה נתקלתי בכל מיני מוזרויות, כולל של כרטיסים "חכמים". למשל - בליסבון לא יכולתי לטעון "חופשי יומי" על כרטיס שבו נותרו 10 אירוסנט "ערך צבור", נאלצתי לרכוש כרטיס נוסף תמורת כמה עשרות סנטים. והכרטיס המתאים לאוטובוס לא התאים לרכבת הפרברית. הסתובבתי עם איזה חצי תריסר כרטיסים, ובכל שימוש הייתי צריך לבדוק איזה הוא המתאים (החזית נראית זהה, והחברה הרלוונטית צויינה רק מאחור באותיות טל ומטר).

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש לי חבר שהיה עכשיו במוסקבה, מדווח על שימוש נרחב בשעון האנדרואיד שלו כאמצעי תשלום ללא מגע. האשראי שלו מקושר ל- Google pay וכך הוא משלם שם במסעדות וחנויות בעזרת השעון החכם. הוא עושה את זה בהתלהבות בזמן שנותני השירות מדווחים שזה מראה נפוץ.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

זה דווקא נושא מעניין מבחינת אשראי, במיוחד במזרח אירופה.

ככל שמדינה נכנסה לתחום האשראי מאוחר יותר, כך היא יותר מתקדמת היום בפתרונות שהיא מספקת ללקוחות (ככלל אצבע).

אני חושב שחלק מזה זה בגלל כל מערכות הלגאסי שקיימות במדינות בהן אשראי נכנס מוקדם, ושצריכות לתחזק או להחליף אותן לפני שמפתחים פתרונות חדשים...

Sent from my iPhone using Tapatalk

• תוכן חדש...