Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דירה קיימת, קומת קרקע, בבניין רביעייה משנות ה-60 ברמת גן. קיים הסכם חלוקה בין כל ארבעת הדיירים (גינה / גג) ועם הבניין ליד גם כן.

לא נמצאה תוכנית קונסטרוקציה, רק תוכניות אדריכלית אחת שנעשתה כאשר בעל הדירה הקודם קודם שיפץ, ואחת נוספת כאשר בעל הדירה מעל שיפץ. קישור להורדה:

https://drive.google.com/drive/folders/1OfN0z7DQifKMeB6RIdmsPAbi0R_64BdD?usp=sharing

ניתן לראות שנעשתה הרחבה בפועל, וזו נעשתה לשתי הדירות בקומה התחתונה והעליונה.

כמו כן, הבעלים האחרון שיפץ והזיז קיר בסלון עם העמוד התומך שלו (בתמונה בירוק), והקים אחד חדש במרחק של כמטר ממנו (בכחול).

באדום - הקיר שאני רוצה להוריד.

דירה.PNG

ראיתי את הדירה והיא מצאה חן בעיני אשתי ואנוכי. עניין הויטרינה הקטנה מורידה ערך רב מהדירה לטעמי, ואני רוצה לדעת אם ניתן להרחיב הויטרינה לרוחב כל הסלון.

האם קונסטרוקטור יאשר לי שינוי כזה?

אם כן, לאיזה עלות שיפוץ לצפות?

תודה מראש!

פורסם

*אני אדריכל, לא קונסטרוקטור!

1. הפתח שאתה רוצה הוא בדיוק בקו עמודים. כנראה שיש לך עמוד בדרך אל האושר.

2. הכל אפשרי. ניתן לשתול את העמוד הממשיך על קורת פלדה שתמוקם בין שני העמודים הבאים בשורה/תחוזק לקורה קיימת בתקרה, לפי מה שהקונס' יראה בשטח.

3. זה לא יהיה זול. קשה להעריך לפני שרואים בעין מול מה אנחנו מתמודדים שם. באצבע מול הרוח הייתי אומר 70-90K ש"ח כולל אלומיניום,חיזוקים,תיקוני טיח בחוץ ושכר קונסטרוקטור.

4. (שהוא בעיקר לצורך הדיסקליימר) עבודה כזו דורשת רישוי. רישוי לדברים קטנים בעיריית רמת גן ידוע בהיסטוריה כאחת מהשיטות האכזריות של האינקוויזיציה הספרדית לגרום לעורכי בקשה להודות שהם צפרדעים.

5. אם וכאשר יבשיל למשהו מעשי, ותרצה קונסטרוקטור מעולה, אדם חביב, ואלוף בפתרון של בעיות, כאלה ובבניינים ישנים כאלה- פנה בפרטי.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

אוכל לחיות עם עמוד באמצע.

אני רואה שעובי העמודים ככה"נ 20 ס"מ, אך האם ניתן לדעת מה רוחבם ומיקומם לאורך הקיר?

לפי התוכנית או לפי כללי זיהוי בשטח?

תודה

פורסם (נערך)

הכל בגדר הערכה ראשונית ללא תחליף לבדיקה בשטח.

בכללי צבע אדום זה קיר בלוקים, לפי מיקום העמודים באזור התחתון נראה שהיה זיז או קומת עמודים בק"ק, תנסה לראות או לשאול את השכנים אם סגרו את האזור הזה.

נראה שהקיר שלך בנייה חדשה.

האם השכן הזיז גם את העמוד עם הקיר?

במידה ויש עמוד צריך לבדוק גם את הביסוס, ברגע שמורידים עמוד ומעבירים את העומסים שלו לעמודים אחרים, העומס עליהם גדל, אפילו אם תחזק אותם העומס על הביסוס יגדל, בקומה התחתונה העומס גדול יותר, ובעיות אצלך יכולים לגרור בעיות לכל הקומות למעלה, מן הסתם לכל דבר יש מחיר.

תנסה לראות אם אפשר להוריד את הטיח מהקיר.

ניתן להזמין בדיקות ללא הרס.

תסתכל בחתך א' ניתן לראות בנייה חדשה, בצד ימין גג חדש, והעומסים על האזור שאתה רוצה להוריד קטנים יחסית, על פניו ניתן עם קורה בחלק התחתון מצד ימין שמאל, לאחר בדיקה להוריד את העמוד.

**בסתירה למה שרשמתי קודם מכיוון שמדובר על שטח קטן יחסית של גג בודד.

**הערכה ראשונית לא מעבר.

עריכה אחרונה על ידי none77
פורסם (נערך)

בקו שחור מקווקוו ומילוי צהוב - זה קו הבניין הישן.

מה שמופיע באדום (למטה) זו באמת בנייה "חדשה" (עד כמה ש-20 שנה יכול להיות חדש..), אך אני לא בטוח שלא נוצקו עמודים לאורכו, שכן על בסיס הרחבה זו נבנתה גם קומה מעל וגג.

העמוד המסומן בפלוס הירוק הוסר, ובמקום הקיר הירוק נבנה הקיר הכחול. העמוד המקביל לו מימין הושאר במקומו. יתכן וחוזק - אבדוק זאת).

לא שמתי לב כי בוצע איזשהו חיזוק לאורך הקיר הכחול.

היום אני מבקר שם שוב, יש איזה בדיקות שאפשר לבצע "בעין"/במישוש?

אם אתם חושבים שתמונות יעזרו - אצלם.

מצרף תמונה של התוכנית של השכן. נראה שאצלו לא קיים העמוד שהוסר בקומה הקרקע.

תוכנית שכן.PNG

עריכה אחרונה על ידי Ziv
פורסם (נערך)

למרות האמור מעלי

אל תסתמך על בקשה מצ'וקמקת להיתר ששורטטה ונצבעה ידנית כדי לקבוע מיקום קונסטרוקציה. גם לא לצורך הערכה ראשונית.

למרבה הצער, אין למשורטט שם שום קשר שהוא עם המציאות.

את תוואי הקונסטרוקציה, בעל מקצוע מנוסה "רואה" לפי מערך קירות בתכנית. גם לזה יש להתייחס בערבון מאד מוגבל.

רוחב העמודים ככה"נ 40 ס"מ לפחות ולא 20. גם את זה אני אומר מנסיון של 25 שנה בבניינים בני 2-3 קומות בגילאים הללו. אל תהמר על זה בכסף, בבקשה.

אם אתה יכול לחיות עם עמוד בין שני חלקי הויטרינה, אתה מוזיל אתת ההערכה הראשונית שלי בקצת יותר מחצי. (האפקט מבחינת אוורור ואפשרות חיבור חוץ/פנים אינו אותו אפקט).

יש כאלה שעושים עצמם כאילו הם יכולים לקבוע מיקום קונס' ע"י הקשה על הקירות. זה אמין כמו הקשה על אבטיח כדי לקבוע אם הוא מתוק.

עם זאת, בבניינים שנבנו בצורה מחו**ת ללא שטרבות, אפשר לראות סדקים נימיים בין העמודים למילואה :-P

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם (נערך)

לאחר בדיקה נוספת הנחת הבסיס היא לא להוריד את העמוד.

בחתך א' בתוכנית הישנה מוסיפים גג קטן יחסית, בתוכנית החדשה ניתן לראות שגם השכן הרחיב, בנוסף גג חדש, עומסים גדולים יותר ואתה כבר לא משפיעה רק עליך.

בכל מקרה בשביל לצאת משלב הספקולציות צריך לבדוק מה קיים בפועל, אולי יש קורה עולה בקצה הגג ללא עמודים, מעריך שכן יש עמוד.

עריכה אחרונה על ידי none77
  • תוכן חדש...