Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי מה שאני הבנתי השופטים דיברו בינהם ברוסית (לא שיש לי משהו נגד) אבל זו תחרות וזכותם של כולם להבין על מה הם מדברים..

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מסכים בהחלט איתך תומאס, הם כאילו נתנו את ההרגשה שהתחרות זה משהו פרטי ולא עניין הכלל שלא אמור ולא צריך לעניין את היתר. זה לא בסדר ולא תקני בעליל.

פורסם

כן.. אפילו אם יהיו שופטים רוסים גם בתחרות השנה אני מקווה שידברו בשפה שכולם יבינו (עברית, אנגלית) ואני חוזר ואומר שאין לי שומדבר נגד השיפוט שלהם..

ד"א אני מתחרה השנה מקווה לראות חלק מכם

פורסם
לפי דעתי, התפיסה כאן מוטעית מלכתחילה, תחרויות של איכות סאונד צריכות להיות מבוססות נטו על סאונד ללא התחשבות בגורמים אחרים, כל עוד יש לך אוטו שנוסע והתקנת בו מכלול של רמקולים, מגבר והד יוניט (אפילו סאב לא הכי קשור ולא תורם ישירות לאיכות הסאונד אבל שיהיה), זה אמור להספיק לא משנה איזה רכב הבאת ואצל מי התקנת.

ליאור

התפיסה נקבעה על פי האיגוד וכבר בעצם עניתי על הדברים שכתבת בהודעה הקודמת שלי. איזה רכב ואיפה התקנת ממש לא משפיע.

לגבי העברית, יכול להיות שיש בזה משהו.

פורסם
לפי דעתי, התפיסה כאן מוטעית מלכתחילה, תחרויות של איכות סאונד צריכות להיות מבוססות נטו על סאונד ללא התחשבות בגורמים אחרים, כל עוד יש לך אוטו שנוסע והתקנת בו מכלול של רמקולים, מגבר והד יוניט (אפילו סאב לא הכי קשור ולא תורם ישירות לאיכות הסאונד אבל שיהיה), זה אמור להספיק לא משנה איזה רכב הבאת ואצל מי התקנת.

ליאור

לגבי מה שרשמת בהתחלה אני מסכים. אכן לדעתי , במיוחד בארץ צריכה להיות קטגוריה שהיא איכות סאונד נטו.

אבל למה אתה חושב שסאב הוא לא הכי קשור ?

"איכות " של מוזיקה נקבעת לא רק לפי כמה "טוב" שומעים תדבר מסוים אלה כמה טוב שומעים את כל התדרים ביחד. אם אתה רוצה להגיע לרמה גבוה או אפילו סבירה , אתה חייב סאב שמסוגל להפיק את התדרים הנמוכים ביותר. בלי התדרים האלו התמונה לא מושלמת .

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

לסיכום טוב לדעת רוסית:lol: אני אישית לא הולך להיתחרות ולא כלום ממש לא איכפת לי מה אנשים חושבים העיקר שאני ורק אני מרוצה מהשמיעה ברכב ולהגיד דוגרי טפו טפו טפו אני ממש מרוצה ומגיעה לי קרעתי את התחת שלי בשביל זה:wink:

פורסם

טוב הטופיק הזה נסע כבר לכוון אחר לגמרי:)

בכל אופן..

לגבי האקוסטיקת רכב - יש רכבים שמראש האקוסטיקה יותר טובה (ויוקרתית) בהם, אלמרה היא לא אחת מהם.

לגבי שיפוט בתחרויות - כאחד שבא מתחום הסאונד, אני מציע לקחת שופטים מוותיקי הסאונד בארץ. אוזן מתפתחת עם השנים ויש כאן לא מעל וותיקים שהיו עוד עושים עריכות בטייפ סלילים עם האוזניים המקצועיות ביותר בארץ.

אם זה מעניין מישהו, אפשר לשאול אולי את ראובן מנשרוף/www.act.co.il אני לא בטוח שהוא ירצה לשפוט אבל הוא בהחלט מהספצים ביותר והוא גם תמיד אבל תמיד שמח לעזור (זה מה שגומר לו את הזמן, האמת). אני בטוח שאף אחד כאן שלא בא מתחום הסאונד לא יודע מה זה באמת סאונד איכותי ברמה אובייקטיבית (בלי להשמיץ כמובן) כי רגש לסאונד זה דבר שמתפתח ולא נולדים איתו (אני אומר את זה בצורה אובייקטיבית לחלוטין). בנאדם שעובד באולפן כל החיים שלו יהיה הרבה יותר רגיש לסאונד איכותי. בכל אופן ראובן מקושר לכל ותיקי הסאונד וכל הספצים בארץ.

לבסוף, אם מישהו מעוניין לנסות את הMAXXBASS, אני רואה שזה לא מעניין אף אחד.

שיהיה לי את הכסף, אני בטוח שאלך על זה.

-נועם

פורסם

אני גם חושב שהיה משהו מכור באמה למה יש שמה עוד אנשים שבאו עם מערכות נותנות בראש כמו איה אביזרים ועוד כמה חבר'ה שהכרתי שמה איך שהגיעו השופטים למכוניות זרקו שתי משפטים ברוסית בום טאק מקום שני...

אני לא מתווכח עם השיפוט כי אני לא עברתי את ההכשרה שהם עברו אבל נראה לי קצת מוזר ש80% מהזוכים ההתקנות בוצעו בסאונד סטורם שבמקרה הוא רוסי וכל הזוכים רוסים ואני יסכם במשפט שרוסי חבר אמר לי אצלנו בארץ ישראל הרוסים זה כמו משפחה...

שוב אני לא מתווכח עם השיפוט כי לא עברתי את ההכשרה שלהם פשוט נתתי את הנקודות שהיו מוזרות בתוצאות.

שיהיה שבוע טוב...

hu: jvc kdlhx501 amplifier1: nakamichi pa1004 amplifier2: magnat pantera one sub:cerwin vega v-max front stage: xetec gravity 5.25

פורסם
לגבי האקוסטיקת רכב - יש רכבים שמראש האקוסטיקה יותר טובה (ויוקרתית) בהם, אלמרה היא לא אחת מהם.
מה זה אקוסטיקה יוקרתית וטובה? רכב זה כמו חדר פצפון, האקוסטיקה בו תמיד תהיה גרועה. ההבדל העיקרי שיש בין רכבים הוא בידוד מרעשי חוץ/רוח/מנוע וכו'.

זה שמישהו הוא טכנאי סאונד זה לא אומר שהוא גם יכול לשפוט אודיו לרכב בצורה טובה, אלו שני דברים שונים ובכל מקרה הוא גם יצטרך לעבור הכשרה של שופט אודיו לרכב. כמובן שיש בכך יתרונות כמו למשל בכך שהוא שומע הרבה כלים חיים והוא יכול לשפוט לדוגמא טונאליות בצורה טובה אך גם למי שהולך לקונצרטים, הופעות או מנגן בעצמו יש את היתרון הזה ואולי אפילו יותר.

מי יהיה שופט טוב יותר, טכנאי אולפן טוב או אדם שאוהב סאונד ושומע המון מערכות איכותיות שונות? לכל אחד יש יתרונות שונים.

יכל להיות לטכנאי יתרון גדול אם היו משתמשים בדיסק שהוא עצמו הפיק לצורך שיפוט, אז באמת אין אדם שיודע טוב ממנו כיצד זה צריך להשמע, אך לא כך הדבר.

יש כאן אנשים שיודעים מה הוא סאונד נכון וטוב, לחלקם יש גם ניסיון באולפן אבל זה לא אומר שיש להם יתרון על אלו שאין להם.

בכל אופן הקושי הגדול יותר הוא להגיע לסאונד טוב ברכב, רק לשפוט אותו זו משימה קלה יותר :)

מיכאל אתה סתם זורק רפש ללא שום הוכחות, זה מעשה ילדותי. איך אתה יודע שהמערכות "נותנות בראש"? אתה יודע לשפוט? שמעת את כל הרכבים והחלטת שהרכבים שלא זכו נשמעו טוב יותר? נמאס כבר מהדברים האלו, אין להם יסוד.

פורסם

שמעתי גם את השאר וכן אייל לפי דעתי הרכב של איה אביזרים נשמע יותר טוב מהגול אני לא יודע לפי מה הולך השיפוט בגלל זה אמרתי רק את הנקודות שהיו מוזרות ולא ביקרתי את השיפוט...

הדגשתי את זה שלא עברתי הכשרה מסויימת רק העלתי את הנקודות שהיו מוזרות בעיניי כדי לראות אולי מישהו יתן על זה מענה אם התשובה שלך זה המענה אז תסלח לי אייל את בית ספר כשלימדו איך לענות כנראה פיספסת...

דברים בלי ייסוד?

אמרתי עובדות שבעיניי פשוט היו מוזרות אם דבריי לא היו ברורים אז אני מקווה שבהודעה הזאת הם הובהרו...

ועכשיו לנושא התר'ד כשהייתי בהרצאה באוטופרט אריאל פוקו שפעם כתב פה אמר שלפולסוואגן יש מעצב אקוסטיקה או משהו כזה לא זוכר כבר מה ולדוגמא גולף זה אוטו יותר אקוסטי ממכוניות אחרות...

זה נכון או שטויות?

hu: jvc kdlhx501 amplifier1: nakamichi pa1004 amplifier2: magnat pantera one sub:cerwin vega v-max front stage: xetec gravity 5.25

פורסם
אני גם חושב שהיה משהו מכור באמה
אתה צודק, לא ביקרת בכלל את השיפוט :roll:

לפני שאתה שולח אנשים לבית ספר בדוק את עצמך ידידי.

אני לא ממשיך בדיון הזה בשל שתי סיבות:

1. אתה סותר את עצמך.

2. אתה לא בקיא ברזי השיפוט ולכן לא יכול להתלונן עליו.

לכל חברת רכב יש מהנדסי אקוסטיקה שאחראים על הפחתת רעשי דרך, רוח, מנוע וכו' הם לא עובדים על כך שתהיה למערכת הסטריאו שלך הענות טובה יותר.

פורסם
נראה לי קצת מוזר ש80% מהזוכים ההתקנות בוצעו בסאונד סטורם שבמקרה הוא רוסי שיהיה שבוע טוב...
חשבת אולי שההתקנות שמבוצעות בסאונד סטורם הם פשוט טובות ולכן הם זכו ??

לא נראה לי מוזר בכלל , שההתקנות שיצאו מסאונד סטורם תפסו מקומות גבוהים. יש לזה את כל הסיבות ההגיוניות - מתקין מוכשר מאוד , ציוד איכותי ביותר וניסיון רב יחסית לארץ בהתקנת מערכות ברמה הזאת.

עצם העובדה שהמתקין הוא גם שופט עוזרת לו לדעת להתקין מערכת בצורה טובה מבחינת החוקים . אין בזה שום דבר פסול. אין שום סיבה שהרכבים האלו לא יזכו במקומות הראשונים .

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אני חושב שאתם צריכים ת'רד שונה למה שמתרחש פה......

היה פה מישהו נחמד שהציע לקבל טיפה דגש של באס מהרמקולים בבמה הקידמית....אני חושב שהיינו צריכים אולי טיפה להתעניין ולראות את יש משהו בדבר....

אגב ראיתי שהחברה הזו עברה איזה שהיא בדיקה של אחד המגזינים(קאר אודיו .אני חושב..)והיו תוצאות לא רעות...זה נראה לי כמו המשחזר באס של "אודיו קונטרול"..שווה בדיקה לא.?

B.M.W 1802 1976

PUNTO GT 1996

פורסם
חשבת אולי שההתקנות שמבוצעות בסאונד סטורם הם פשוט טובות ולכן הם זכו ??

לא נראה לי מוזר בכלל , שההתקנות שיצאו מסאונד סטורם תפסו מקומות גבוהים. יש לזה את כל הסיבות ההגיוניות - מתקין מוכשר מאוד , ציוד איכותי ביותר וניסיון רב יחסית לארץ בהתקנת מערכות ברמה הזאת.

עצם העובדה שהמתקין הוא גם שופט עוזרת לו לדעת להתקין מערכת בצורה טובה מבחינת החוקים . אין בזה שום דבר פסול. אין שום סיבה שהרכבים האלו לא יזכו במקומות הראשונים .

אני הבנתי שהשופטים היו המתקינים של סאונדסטורם בכבודם ובעצמם.. שפטו רכבים שהם עבדו עלייהם.

ד"א העבודות שלהם מאוד יפות ומושקעות אבל יש עוד מתקינים ברמה שלהם פחות או יותר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...