Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אשמח לשמוע את דעתכם ולקבל יעוץ מאנשים שבמבינים בעניין.

קניתי לפני מספר חודשיים סיאט איבזה סטייל שנת 2015 מנוע 1.0.

הבעלים הקודם טיפל רק בצ'מפיון ועכשיו הגיע הזמן לעשות טיפול 60K, הלכתי אתמול לקבל מצ'מפיון הצעת מחיר בשביל לבדוק מה כולל הטיפול ומה העלות.

את האמת קצת נדהמתי מהעלות אני לא רגיל למחירים כאלו ועוד ברכב שכולה שווה 48K...

אז ככה שישבתי עם הנציג מכירות לא עבד לו המחשב והוא לא יכל להדפיס לי הצעת מחיר מסודרת ומפורטת בכתב אלא אמר לי בעל פה את כל החלקים שמחליפים ואת העלות,

לפי דבריו צריך להחליף: שמן מנוע, מסנן שמן, פקק ריקון, פילטר אוויר, פילטר מזגן, פלגים, נוזל בלמים ורצועה חיצונית.

העלות: 2,700 ש"ח לפני הנחה והוא חזר כמה פעמיים על זה שהוא ידאג שאני יבוא לטיפול אני יקבל הנחה.

הכל מקורי חוץ מפילטר אוויר ופילטר מזגן.

לפני מה שאני קורא באינטרנט עלות לטיפול כזה באתר "אוטו" היא 1700 ש"ח במוסך יבואן ו-800 ש"ח בממוצע..

האם יכול להיות שהוא התבלבל בגלל לא ראה את המחירים מול המחשב?

האם המחיר הגיוני ובאמת צריך להחליף את כל החלקים שהוא ציין?

ושאלה אחרונה האם מניסונכם כדאי באמת ללכת למוסך יבואן באוטו שהוא יחיסת חדש (60 אלף קילומטר).. אני בנתיים בגישה שאם האוטו היה עובר 150 אלף פלוס אז לא הייתי מהסס והולך למוסך הכי זול שהייתי מוצא אבל קיניתי רכב יחסית חדש אני חושב שאולי כדאי להשקיע בו.. יש משו בדבריי או שזה שטויות?

תודה רבה לעוזרים

פורסם

המחיר נשמע הגיוני לטיפול 60, לא נמוך, לא זול, אבל הגיוני.

בקרסו על טיפול 60 בקליאו, ההצעה הייתה סביב ה 2,500 שקל במורשה.

אצלך כנראה מה שמייקר את הסיפור זה הרצועה ואולי גם הפלאגים.

מזכיר שהרכב שלך 4 שנים על הכביש וכבר לא באחריות יצרן, ולכן לא קריטי לטפל במוסך מורשה יבואן.

אפשר "להשקיע" גם במוסך שאינו מורשה יבואן, כמו לעשות את אותו הטיפול במוסך רון בתל אביב (מומחה לדגם הזה ומומלץ פה בפורום).

המחיר בו יהיה, כנראה זול יותר, לא בהרבה, אבל זול יותר. צריך לבדוק איתו טלפונית או להגיע אליו.

ואין טעם להסתמך על "מחירונים" שמפוזרים באינטרנט שמתיימרים לתת מחיר לטיפול. שווים כקליפת השום.

פורסם

טיפלתי ברכב שלי במוסך המרכזי של צ'מפיון עד ליום בו נגמרה האחריות. מאז עברתי לרון ואני לא מסתכל לאחור.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אלו הם המחירים במוסכים מורשה יבואן. לא לחינם הוא אמר לך שהוא ידאג שתקבל הנחה, כי יש להם מהיכן להוריד. ככה זה כשיש הרבה בשר על העצם. הייתי מציע לך לרכוש את החלקים לבד וללכת למוסך כללי (אחרי שתברר את מחיר העבודה). כך גם תהיה בטוח באיכות של השמן/חלקים ששמו לך וגם יהיה יותר זול.(אגב ישנם דברים שזה ממש קל ופשוט לעשות לבד, כמו החלפת פילטר אויר ופילטר מזגן - יותר פשוט מלהחליף נורה בפנס).

פורסם

אני מציע לך להתסכל בספר רכב בדיוק מה צריך לעשות בטיפול 60k כדי שאף אחד לא יחרטט אותך.

מחזק את המגיב מעלי שכדאי לקנות חלפים לבד.

ככה זה יצא יותר זול וגם יתן לך בטחון מה שמים לך ברכב.

חוקית המוסך אמור לאפשר לך להביא חלקים ולחייב אותך עבור עבודה בלבד.

אם אתה מהמרכז שלח לי בפרטי ואני אפנה אותך למקום שאפשר להביא את כל החלקים.

פורסם

כמובן, לא לשכוח שכשמוסך מספק גם את החלפים וגם את העבודה, אם משהו לא תקין, יש לך למי לפנות.

כשאתה מביא את החלפים לבד, אם צריך לרוץ בין ספקים כדי להוכיח שהחלף היה תקול או שהעבודה דפקה את החלק, זה אחריות שלך.

עבור חלק מהאנשים פה זה מתאים עבור חלק לא.

פורסם

טיפול 60,000 ק"מ לסיאט איביזה 1.0 2016 במוסך קליל חדרה (מוסך יבואן)

החלפת שמן, פילטר שמן, מצתים, רצועת אביזרים, פילטר אוויר, פילטר מזגן – 1687 ₪

לשלוח צילום קבלה ?

יאיר

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

פורסם
כמובן, לא לשכוח שכשמוסך מספק גם את החלפים וגם את העבודה, אם משהו לא תקין, יש לך למי לפנות.

כשאתה מביא את החלפים לבד, אם צריך לרוץ בין ספקים כדי להוכיח שהחלף היה תקול או שהעבודה דפקה את החלק, זה אחריות שלך.

עבור חלק מהאנשים פה זה מתאים עבור חלק לא.

מה יהיה לא תקין?!

השמן קסטרול שהוא קונה? או הפילטר שמן המקורי שהוא קונה? או שבעצם הפילטר אוויר המקורי שהוא יקנה?

כל החלקים שהוזכרו פה אפשר לקנות בלב שלם ולהביא למוסך.

פורסם
טיפול 60,000 ק"מ לסיאט איביזה 1.0 2016 במוסך קליל חדרה (מוסך יבואן)

החלפת שמן, פילטר שמן, מצתים, רצועת אביזרים, פילטר אוויר, פילטר מזגן – 1687 ₪

לשלוח צילום קבלה ?

יאיר

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

השאלה האם החלפים מקורים ומי הייצרן של השמן.

פילטר מזגן מקורי עם פחם פעיל עשוי לעלות גם יותר מ-200 שקלים ופילטר סיני 40 שקלים.

איזה כייף לי :)

פורסם

אם יש קבלה והחלקים מקוריים או תחליפיים שהמוסך משתמש בהם בעצמו לרכב המדובר, אז יש אחריות של המוסך גם על החלקים וגם על העבודה ולא צריך לחפש למי לפנות. זהו החוק. לא תמיד פילטר מזגן מקורי עולה 200 שקל. לפעמים עלותו כמה עשרות שקלים.

פורסם
אם יש קבלה והחלקים מקוריים או תחליפיים שהמוסך משתמש בהם בעצמו לרכב המדובר, אז יש אחריות של המוסך גם על החלקים וגם על העבודה ולא צריך לחפש למי לפנות. זהו החוק. לא תמיד פילטר מזגן מקורי עולה 200 שקל. לפעמים עלותו כמה עשרות שקלים.

זה שיש אחריות על המוצר זה לא אומר שהמוצר טוב לרכב שלך.

(אז מה אם הם ייתנו לי 3 חודשי אחריות על פילטר אוויר סיני שעובר דרכו הכל..)

או לחילופין שאין מוצר טוב ממנו באותה עלות או נמוכה ממנו ללא אחריות המוסך.

מה תעדיף שישימו ברכב שלך? פילטר שמן חליפי עם אחריות, או פילטר שמן מקורי ללא אחריות?

פורסם

תקשיב לי ידידי, זה שהרכב מטופל במוסך מורשה לא באמת אומר שהרכב טופל טוב.

עצה לשי לך למוסך רון , האיביזה שלי מטופלת רק אצלו ואני מרוצה

תאמין לי אני ראיתי רכבים שהגיעו לרון ובעיניים שלי ראיתי, שהיו מטופלים במוסך מורשה, וראיתי שרון מוציא לבחור שם חלקים מזויפים מהרכב מה שצמפיון שמו לו

• תוכן חדש...