Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני יספר בקצרה על הבעיה אשמח להתיעצות מחברי הפורום

ברשותי מציבושי אאוטלנדר 2016 מנוע 2200 טורבו דיזל

לרכב הוחלף מגדש טורבו חדש בחברה ב98,000 ק"מ . הרכב היום עומד על 99,400 ק"מ זאת אומרת ממש לפני סוף אחריות יצרן. לאחר החלפת הטורבו עקבתי לראות שאין נזילות ולצערי מצאתי איזשהי הזעה/רטיבות/נזילה לא יודע איך לקרוא לזה אני מצרף תמונות של הבעיה . חזרתי למוסך שהוחלף הטורבו והם טענו שזה שום דבר מה שלא נשמע לי הגיוני אולי מושכים אותי לסוף האחריות.

אשמח לחוות דעת מהמומחים פה מה אתם ממליצים לי לעשות

פורסם
שלום לכולם.

אני יספר בקצרה על הבעיה אשמח להתיעצות מחברי הפורום

ברשותי מציבושי אאוטלנדר 2016 מנוע 2200 טורבו דיזל

לרכב הוחלף מגדש טורבו חדש בחברה ב98,000 ק"מ . הרכב היום עומד על 99,400 ק"מ זאת אומרת ממש לפני סוף אחריות יצרן. לאחר החלפת הטורבו עקבתי לראות שאין נזילות ולצערי מצאתי איזשהי הזעה/רטיבות/נזילה לא יודע איך לקרוא לזה אני מצרף תמונות של הבעיה . חזרתי למוסך שהוחלף הטורבו והם טענו שזה שום דבר מה שלא נשמע לי הגיוני אולי מושכים אותי לסוף האחריות.

אשמח לחוות דעת מהמומחים פה מה אתם ממליצים לי לעשות

מצורף התמונות של צינור הטורבו ושל הנזילה

20181227_202048.jpg

20181227_204129.jpg

פורסם

כתבתי בשירשור אחר + שמן שמגיע דרך מערכת PCV (נשם מנוע):

אגב, מדוע טורבו תקין וחדש עדיין "זורק" כמות קטנה של שמן למערכת היניקה:

האטמים בציר הטורבו של הם אטמים "דינמיים" שעובדים דומה לטבעות הבוכנה - זאת אומרת הם לא מספקים אטימה של 100%.

האטמים האלו מפרידים את החלק המרכזי של הטורבו מבית השבלול החם של גזי פליטה ומבית השבלול הקר של מערכת היניקה.

במצבי עבודה מסויימים נוצר מצב של לחץ גבוה של גזי פליטה ובאותו זמן תת לחץ בצד היניקה.

עקב הפרש לחצים, חלק קטן של גזי הפליטה חודר מבית השבלול החם לבית השבלול הקר דרך החלק המרכזי. הגזים האלו מעבירים את אדי השמן שקיימים בחלק המרכזי לצד היניקה.

בגלל זה רואים הזעות קטנות של שמן בחיבורי צנרת היניקה וסימני שמן באינטרקולר.

ככל שהאטמים בטורבו נשחקים יותר, כך הוא מעביר יותר שמן לצד היניקה.

ממיר קטליטי או פילטר אוויר סתומים גורמים להפרש לחצים גדול יותר בין פליטה ליניקה ולהגדלת "זריקת שמן" דרך האטמים של הטורבו.

פורסם

מיכל איסוף שמן מונע רק את מה שמגיע דרך PCV. מה שמגיע דרך האטמים של הטורבו, ימשיך להגיע.

פורסם
שאלה: למה בכלל מגיע לשם שמן? מדובר על צינור כניסת האוויר, לא?

גם במוסך שחזרתי המוסכניק הסביר לי שזה צינור אוויר בכלל , זה מה שמוזר לי וכל העניין שזה טורבו חדש בגלל זה מבאס לראות שמן כל פעם אחרי נסיעה

פורסם

זה שהטורבו (גם חדש) מעיף מעט שמן דרך צינור יציאת אוויר - תקין. אבל לא אמורים לראות את השמן הזה נוזל דרך הבנד, הבנד לא סגור טוב.

או במילים פשוטות - בתוך הצינור הזה מותר שיהיו מעט סימני שמן, מחוץ לצינור - לא.

פורסם

אולי אפילו סגרו את הצינור הזה חזק מידי ואז יש בו קרעים קטנים.

יש לפרק את הצנור לבדיקה ואם הוא תקין לגמרי, לנקות את איזור הפלאנג' והאיזור בצינור שסוגר עליו, לסגור את הצינור בצורה ישרה ולחזק את החבק עם ידית מומנט לפי מידה!

פורסם
אולי אפילו סגרו את הצינור הזה חזק מידי ואז יש בו קרעים קטנים.

יש לפרק את הצנור לבדיקה ואם הוא תקין לגמרי, לנקות את איזור הפלאנג' והאיזור בצינור שסוגר עליו, לסגור את הצינור בצורה ישרה ולחזק את החבק עם ידית מומנט לפי מידה!

באמת נראה שסגרו יותר מדיי חזק וזה לא יושב בצורה טובה , שבוע הבא אחזור למוסך וידרוש שיפרקו ויבדקו .

תודה רבה לכל המגיבים והעוזרים :-D

• תוכן חדש...