Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2807 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

לפני שבוע קניתי רכב.

הבדיקה היחידה שעשיתי זה שנסעתי ברכב. נורה המנוע לא הופיעה כשבדקתי את הרכב, הסתבר לי אחר כך ממוסכניקים אחרים שהוא איפס את הנורה לפני שבדקתי את הרכב.

לפני שקניתי שאלתי את המוכר האם יש בעיות כלשהן שאני אמור לדעת עליהן והוא אמר שלא.

מיד לאחר העברת הבעלות, נסעתי עם הרכב הביתה וראיתי שנורת המנוע דולקת (בצבע כתום).

לאחר שזה קרה התקשרתי למוכר והוא אמר שזה לא היה לו לפני כן, לאחר מכן התקשרתי למוסך שלו והמוסך אמר שהבעיה הייתה כבר לפני כן.

בנוסף, המוכר פרסם את הרכב כיד ראשונה, בגלל שממש האמנתי לו אפילו לא בדקתי את הטפסים, לאחר הרכישה גיליתי שהרכב הוא יד שנייה.

יש לי צילומי מסך של המודעה ביד 2, יש לי הקלטות שיחה וצילומי מסך מההתכתבות עם המוכר.

האם יש לי אפשרות לתבוע אותו על כך? ביטול עסקה?

תודה רבה,

פורסם

בשיחה מוקלטת מודיע לו שמבטל את העסקה ושיחזיר את הכסף, אם לא ניגש להתלונן על הונאה. בהתאם לתגובותו לוקח את הרכב למכון בדיקה על מנת לוודא שאין עוד עזים. על איזה רכב מדובר?

Sent from my MI 5s using Tapatalk

פורסם (נערך)

כשדיברנו על ביטול עסקה הוא אמר שהור כבר קנה רכב ואין לו את הכסף.

לקחתי את הרכב לבדיקה, הבעיה מסתורית, יש הרבה אפשרויות, יכול להיות שהנזק גבוה מאוד.

עריכה אחרונה על ידי toyota11111
פורסם

שילווה כסף מסבתא שלו, זו לא בעיה שלך. רוצה ברע ילך ברע. למה בדיקה? כי אולי הרכב שלך הורכב משני רכבים שעברו תאונה. אין לדעת מה יש מתחת לפח. ואם תרצה לתבוע נזקים, עדיף שיהיה לך דוח ממכון רישמי. אם תכנסו להליך משפטי ותבדוק את הרכב בעתיד, תמיד ניתן יהיה לטעון שנזקים נגרמו אחרי מכירת הרכב. תתחיל מזה שתוציא עבר ביטוחי לוודא שאין תאונות, לוודא את ההיסטוריה של הרכב במוסך+ תעוד על התקלה שלא תוקנה ונמחקה. אם שיקר לגבי היד והתקלה מרגיש לינשזה סוחר רכב במסווה של פרטי

פורסם

תצטרך להציק לו ואולי להפגש איתו פנים מול פנים, להסביר לו שאתה לא מוכן לקבל ככה את הרכב ושהוא יסדר את הבעיה הזאת. לפי מה שאתה כותב זה נראה שמכרו לך חתול בשק.

במידה ומסרב, כמובן אחרי שמיצית את כל הדרכים האפשריות, תגיש נגדו תביעה בצירוף כל ההתכתבויות, ההקלטות וצילומי המסך.

פורסם

אם יש תיעוד במוסך שהתקלה היתה קיימת קודם, והמוכר ידע על התקלה בעת המכירה, יש סיכוי סביר שפות"ש יזכה בתביעה נגדו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בגלל יד 1 או יד 2 אף שופט לא יפסוק ביטול עסקה, בעיקר אם יהיה מדובר בדיון שיתקיים עוד שנה מהיום.

לכל היותר השופט יפסוק לך את ההפרש בין שווי רכב יד 1 לשווי של יד 2 ..

בכלל לא רשמת מה היה מחיר המחירון ובכמה רכשת, יכול להיות שכבר קיבלת מחיר של יד 2 ולא של יד 1.

לגבי הנורה.... אכן מסתורי ובכלל לא ברור מה יש באוטו.

יכול להיות שנדלקה למוכר הנורה לפני שנה או לפני שנתיים.. הוא הלך למוסך בדקו , לא מצאו כלום.

אמרו לו שזה שום דבר ואיפסו את התקלה שלא חזרה כבר שנה או שנתיים.

מבחינתו שמכר לך הוא לא זכר את הנורה.. תתפלא יש בעלי רכב שלא זוכרים כלום,

יש לי חבר עם רכב חדש ... דנדש שיצא מהחברה .. אחרי חצי שנה נדלקה לו נורה

הוא לא הבין כלום .. נכנס למוסך והרכב יצא אחרי טיפול.

התחלתי לחפור לו שיבדוק מה זה ... הוא לא הבין בכלל על מה אני מדבר... רק אחרי שיחה למוסך

התברר זאת נורה לתיזכרות החלפת שמן/טיפול..

אז כרגע מהנתונים שאתה מציג , הצד השני יכול להציג תמונה הפוכה לגמרי.

לפני שאתה רץ לתביעה חסרים מלא פרטים:

1) בן כמה מוכר הרכב?

2) מה השנתון של הרכב? כמה זמן המוכר החזיק אותו?

3) מה המחירון (יד 1 ויד2) ? כמה שילמת?

4) מה זאת הנורה? איזה קודים יצאו למוסך?

5) מתי המוסך איפס את הנורה? האם היו טיפולים משמעותיים באיזור איפוס הנורה?

פורסם

העובדה שהמוכר אמר שהרכב יד ראשונה והוא יד שניה (וברור שהמוכר ידע זאת) אינה יכולה להיות עילה לביטול העסקה. תקלה חמורה (ידועה) במנוע, יכולה גם יכולה. ואם ביטול העסקה, לפחות תשלום עלות התיקון. העובדה שהמוכר שיקר תעמוד לרעתו בבית המשפט.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

החוק מבדיל בצורה מהותית בין מוכר פרטי למוכר מקצועי.

מוכר מקצועי מחוייב לטופס חוות דעת וחייב להציג לקונה את כל הפרטים על הרכב.

לעומתו מוכר פרטי לא חייב, נכון אסור לשקר, אסור לרמות...

אבל ... אם המוכר בן 67 .. והוא יגיד שהוא רכש את הרכב חדש לחלוטין והוא היד הראשונה

הוא בהחלט זוכר שלפני 4 שנים הוא קיבל רכב חדש לחלוטין עם אחריות ל 3 שנים וריח של רכב חדש.

והוא בכלל לא מבין למה כתוב 01 ברשיון ומה זה 0 ק"מ מליסינג.

לך תשכנע את השופט שהוא רימה אותך! הרי בבדיקה פשוטה של הרשיון ניתן לראות את היד של הרכב.

לגבי הנורה והתקלה במוסך.

א) לא ברור איזה תקלה זאת ומה המהות שלה, לכל צד בסיכסוך יש נטייה להגדיל ולעשות דרמות מכל דבר.

ב) מי מכר לו את הרכב? היד הרשומה או הבן, או האבא ? או הבעל ? כל אחד יכול להגיד שהוא מכר את הרכב

אבל מי שטיפל ברכב ונסע למוסך היה הבן/האבא ולכן מי שמכר לו את הרכב לא ידע בכלל על הנורה.

פורסם

אני אישית הייתי מתחיל בתחקור עבר הרכב. עבר ביטוחי, עבר מוסכי ובדיקה במכון מוסמך. מי יודע על מה עוד שיקר

פורסם (נערך)

מצטער לאכזב אותך- יש לך חלק גדול בסיפור ושופט לא יהסס להטיל עליך אשם תורם.

ולמה ? מי קונה רכב ללא בדיקה (לא יודע איזו שנה לא כתבת) ? ,אם חלילה הרכב ממושכן ? (זה עוד יכול לקרות,מעוקל או משועבד לא יכול להיות כי לא ניתן להעביר בעלות ממושכן ניתן גם ניתן).

אני כבר לא מדבר על בדיקת מסמכי הרכב,שהיא בדיקה ראשונית עוד לפני המחליטים בכלל לבדוק את הרכב במכון.

אם יש לך הוכחה מוקלטת/כתובה שהוא כיבה את מנורת התקלה זו רמאות לשמה כמו מס' הידיים אבל שוב- מספיק היה מבט ברשיונות ואם חיפשת רכב יד ראשונה והיית מגלה במסמכי הרכב שזה לא כך,לא היית מגיע אפילו לשלב הקנייה.

בכל זאת,מקווה בשבילך,שהתקלה לא רצינית- כל מכון להזרקות דלק יכול לאבחן מהי בדיוק- אין הכרח שיש בעיה במנוע- זו תקלה במע' ניהול מנוע (אולי זיהום/אולי בעית הצתה) ומשם תדע איך להמשיך.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...