Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

רציתי לדעת מה פירוש ואיך מתבטא כל אחד מהמונחים הבאים

טווח תדרים (מה הטווח לשמיעה באיכות? )

יחס אות לרעש

RCA

נצילות

ומהו ה-rms הרצוי לשמיעה באיכות בווליום גבוה?

תודה מראש

פורסם

אני אנסה לענות על חלק..לא זוכר את כולם..

טווח תדרים- שווח התדרים שאוזן אנושית שומעת היא 20H עד 20000H , רמקולים מתוכננים לעבוד בתחום הזה: מ80 הרץ ומטה מחשיבים את זה רמקול באס מ80 עד 1000 נדימה לי זה המידי וכל הצלילים הגבוהי זה טוויטרים וכ"ו.

יחס אות לרעש- ניראה לי היחס בין האות הנכנס לרעש שנוצר, צריך שהרעש לא יהיה גדול מאות הכניסה.

RCA- יציאה למגבר מהרדיו דיסק.

נצילות - ככל אחוז הצילות גבוהה ככה שהמקול\רדיו דיסק\מגבר יעבדו בתחום תדרים יותר גדול ויגבירו בצורה שווה

וRMS? עד שהאוזניים שלך יתפוצצו, אני מכיר מערכות 1000RMS ומעלה, אם אתה מסוגל לעמוד בזה.., בדרך כלל 200 עד 600 זה תחום בסדר

כן, יש לי זבל סיני באוטו ואני גאה בזה

פורסם
אני אנסה לענות על חלק..לא זוכר את כולם..

טווח תדרים- שווח התדרים שאוזן אנושית שומעת היא 20H עד 20000H , רמקולים מתוכננים לעבוד בתחום הזה: מ80 הרץ ומטה מחשיבים את זה רמקול באס מ80 עד 1000 נדימה לי זה המידי וכל הצלילים הגבוהי זה טוויטרים וכ"ו.

יחס אות לרעש- ניראה לי היחס בין האות הנכנס לרעש שנוצר, צריך שהרעש לא יהיה גדול מאות הכניסה.

RCA- יציאה למגבר מהרדיו דיסק.

נצילות - ככל אחוז הצילות גבוהה ככה שהמקול\רדיו דיסק\מגבר יעבדו בתחום תדרים יותר גדול ויגבירו בצורה שווה

וRMS? עד שהאוזניים שלך יתפוצצו, אני מכיר מערכות 1000RMS ומעלה, אם אתה מסוגל לעמוד בזה.., בדרך כלל 200 עד 600 זה תחום בסדר

אם אתה תצליח לעמוד ב600 RMS בווליום גבוה אני צנצנת. ואני לא מדבר על סאב.

עוד משהו לגבי טווח התדרים - המגמה היא הפרדה. חשוב להפריד את הרמקולים ולתת לכל רמקול תפקיד, כלומר שהטוויטר יהיה אחראי על הגבוהות המיד על הבינוני והסאב על הנמוכים. ככל שתנסה לדחוס יותר תדרים לרמקול בודד כך הרמקול יצטרך לעמוד ביותר צלילים שעליו להפיק.

כלומר - תיקח שיר מסוים ונגיד שבשניה אחת שומעים גיטרה חשמלית צווחת, תופים וזמר. אם תפצל את זה לשלושה רמקולים אז כל צליל יושמע בנפרד ויגיע אליך לאוזן כמפוצל ואז הוא "יורכב" חזרה. עכשיו דמיין לעצמך שרמקול אחד צריך להפיק את שלושת הצלילים הללו ביחד, מובן מאליו שהוא ישמע פחות טוב משלושה רמקולים (באיכות זהה..).

כמובן שזה יקר יותר ולצורך הזה הגיעו הרמקולים הבודדים שהם בעצם כמה רמקולים, כל ה3WAY וה4WAY למיניהם...

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

זו לא הסיבה לכך שיש מספר אלמנטים שונים.

אם היה רמקול אחד שיכול להפיק את כל התדרים בצורה טובה זה היה אידיאלי. אבל מכיוון שלא כך הדבר ישנה חלוקה למספר אלמנטים שונים. זה לא בגלל שיש עליו עומס להפיק את כל התדרים אלא זה בגלל שלמשל סאב 10" לא יוכל להפיק תדרים גבוהים בצורה טובה (הממברנה גם צריכה לזוז במהירות של עד 20 אלף פעם בשניה וזה לא אפשרי בממברנה כזו גדולה) וטוויטר מצד שני לא יכול לדחוף מספיק אוויר בשביל ליצור תדרים נמוכים.

פורסם
זו לא הסיבה לכך שיש מספר אלמנטים שונים.

אם היה רמקול אחד שיכול להפיק את כל התדרים בצורה טובה זה היה אידיאלי. אבל מכיוון שלא כך הדבר ישנה חלוקה למספר אלמנטים שונים. זה לא בגלל שיש עליו עומס להפיק את כל התדרים אלא זה בגלל שלמשל סאב 10" לא יוכל להפיק תדרים גבוהים בצורה טובה (הממברנה גם צריכה לזוז במהירות של עד 20 אלף פעם בשניה וזה לא אפשרי בממברנה כזו גדולה) וטוויטר מצד שני לא יכול לדחוף מספיק אוויר בשביל ליצור תדרים נמוכים.

לא ציינתי שומדבר על עומס.

פשוט ציינתי שזה קשה מאד להפיק איכות טובה ועדיין לתת את כל הצלילים, ובגלל זה ההפרדה.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

• תוכן חדש...