Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3002 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחי נסע עם הרכב לפחח שנחשב אמין בעינינו. עשה בדיקה לרכב והפחח קבע שאין משמעות בטיחותית אלא רק מסחרית.

במחיר מתאים כל רכב נוסע שווה קניה, אבל מה פחח מבין בבטיחות של רכב אחרי תאונה?

הוא לא מהנדס מומחה בתחום, הוא פחח...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

מדובר במישהו שנמצא בתחום כמה עשרות שנים. הוא יכול לראות איזה נזק נגרם לרכב, איך התיקון בוצע ולפי ניסיון העבר שלו להעריך אם מדובר בנזק שמסתכם בירידת ערך מסחרית או בנזק כבד יותר שמשפיע על הבטיחות של הרכב.

אסף

נ.ב. לפי הבדיקה שמצורפת פה הנזק לפלואנס נראה די רציני והוא גדול יותר מאשר הנזק שהיה ברכב שאחי קנה. אני הגבתי רק כדי להראות שקרסו טרייד אין כן מוכרים רכבים שהם אחרי תאונה אבל מצד שני הם כן מספרים מראש ולא מסתירים מידע.

עריכה אחרונה על ידי AssafO

פורסם

אם לפחחים היה מושג אמיתי על איך מתנהגת שלדה מודרנית בזמן תאונה ועל איל ה"תיקון" שלהם משפיע במקרה של תאונה חוזרת, אולי חלק מהם היו מפתחים מצפון ולא נוגעים ברכבים כאלו.

בורות היא ברכה.

פורסם
מדובר במישהו שנמצא בתחום כמה עשרות שנים. הוא יכול לראות איזה נזק נגרם לרכב, איך התיקון בוצע ולפי ניסיון העבר שלו להעריך אם מדובר בנזק שמסתכם בירידת ערך מסחרית או בנזק כבד יותר שמשפיע על הבטיחות של הרכב.

זה לא משנה כמה שנים הוא פחח, אין לו שום יכולת להעריך בטיחות, כי הוא לא למד והוסמך לזה.

פורסם
זה לא משנה כמה שנים הוא פחח, אין לו שום יכולת להעריך בטיחות, כי הוא לא למד והוסמך לזה.
אז האם הבוחן במכון בדיקה הוא מי שמוסמך ליעץ במצב כזה?

למי אתה היית פונה ליעוץ? כמה כאלה יש בארץ? יצא לך להיתקל אי פעם במישהו שניגש להתיעץ עם מהנדס טרם קניה?

צודק, הפחח לא מהנדס שיכול ליעץ לגבי חוזק מבני וכו. הוא כן יכול לתת חוות דעת לגבי טיב התיקון וגם יכול להסביר מה תוקן ואיזה נזק נגרם בתאונה.

פורסם
תודה לכולם על התגובות.

אלה תוצאות הבדיקה הקודמת שעשו לרכב הזה:

[ATTACH=CONFIG]503430[/ATTACH]

זה טרייד אין של קרסו.

לא סוכנות משנה.

עדיין המוכר טוען שאין שום בעיה בטיחותית.

בגלל שבכל מקרה אני מתכוון להחזיק אותו כמה שנים טובטת הוא טוען שבגלל שאין השפעה על הבטיחות זה מאוד כדאי.

פלואנס לא נדיר, אבל ק"מ כזה אי אפשר למצוא.

וכמובן שההנחה גדולה.

אל תתפתה לקנות את הזבל הזה.

הרי לא סתם יש עליו הנחה גדולה נכון?

ואל תתלהב מהק"מ. תמצא לך אוטו כזה שעבר גם 30K יותר אבל ללא תאונות קשות.

V5

פורסם

1. לדעתי כשיש ספק - אין ספק.

2. השוק שלנו ממילא סובל מעודף היצע של משומשות - לכן בד"כ אין בעיה למצוא משהו בלי פגיעה.

3. אני מעדיף לא לחושב על מקרה שחס וחלילה תהיה תאונה, ויסתבר שהפחח טעה בהערכתו...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

צבי, אני לא יודע להעריך מה מידת הסיכון במקרה של תאונה. קודם כל, מה הסיכון לתאונה רצינית, ו-2 כמה איזה סוג של תיקון משפיע על הרכב. מצד שני, אי אפשר לאמר שיש הרבה רכבים אחרים, כי מדובר ברכב חדש יותר יחסית, בחצי מחיר. כלומר, צריך להשוות את הרכב לאחר התאונה לרכבים אחרים בתקציב, שהם ישנים הרבה יותר.

אז האם הבוחן במכון בדיקה הוא מי שמוסמך ליעץ במצב כזה?

למי אתה היית פונה ליעוץ?

אני לא יודע מי מוסמך, אבל בטוח שהוא חייב להיות מהנדס. מה פחח יודע על שינויים בחוזק מבני בעקבות תאונה?

על איזה ידע הוא נשען?

בשורה התחתונה, אי אפשר לדעת באמת.

פורסם
צבי, אני לא יודע להעריך מה מידת הסיכון במקרה של תאונה. קודם כל, מה הסיכון לתאונה רצינית, ו-2 כמה איזה סוג של תיקון משפיע על הרכב. מצד שני, אי אפשר לאמר שיש הרבה רכבים אחרים, כי מדובר ברכב חדש יותר יחסית, בחצי מחיר. כלומר, צריך להשוות את הרכב לאחר התאונה לרכבים אחרים בתקציב, שהם ישנים הרבה יותר.

1. מכוניות מהדגם המדובר נמכרות בחצי מחיר גם אם נקיות לגמרי (עם עבר ליסינג וקילומטראז' יותר גבוה)

2. לא ניתן להעריך את בטיחותם של הנוסעים בערך כספי, ואישית לא הייתי מסיע את היקרים לי ברכב שבטיחותו מוטלת בספק גם אם הוא חדש בשנה שנתיים ואולי שלוש.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
1. לדעתי כשיש ספק - אין ספק.

2. השוק שלנו ממילא סובל מעודף היצע של משומשות - לכן בד"כ אין בעיה למצוא משהו בלי פגיעה.

3. אני מעדיף לא לחושב על מקרה שחס וחלילה תהיה תאונה, ויסתבר שהפחח טעה בהערכתו...

בו נשים את הדברים בפרופורציה של הבחירות שיש לנו במציאות.

במציאות אנחנו מתפשרים על בטיחות הרכב, במסגרת התקציב, ומתעדפים בהתאם. הרי אנחנו לא מתניידים במכוניות פאר סופר בטוחות, ולא מעדיפים כאלו משומשות על פני סופר מיני חדשה יותר, כי זה פחות כלכלי.

כלומר, בטיחות היא לא לפני הכל. היא עוד שיקול.

והיכולת שלנו להשוות בטיחות פאסיבית היא מאוד מוגבלת.

ואני חוזר לנקודה, האם רכב אחרי תאונה בעלות X בטוח פחות מרכב מקביל, באותה עלות? רכב שהוא ללא תאונות, אבל ישן יותר.

התשובה היא - לא יודע. זה תלוי בהרבה גורמים ספיציפיים (מה היתה התאונה, איזה רכב מדובר וכו'). אפשר להניח, אני מניח, במידת סבירות גבוהה, שרכב שעבר ריתוך של השלדה בנקודה משמעותית, הוא לא בטוח. אבל רכב כזה (שוב מניח), לא אמור לעלות שוב לכביש ונמחק כטוטאל לוס.

בנוסף, מי שהרכב שלו עבר תאונה עם משמעות גבוהה, אתה ממליץ לו ישר למכור את הרכב, ואפילו לעבור לאוטובוס, כי הרכב לא בטוח יותר?

לא.

אז האם כדאי לקנות רכב אחרי תאונה?

תלוי איזו תאונה, תלוי בתקציב ותלוי באלטרנטיבות.

• תוכן חדש...