Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פילטרים , K&N וקישקושים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מכניס את ה- 600F לטיפול גדול אוטוטו :(

אני ממש מתלבט האם יש ערך מוסף לפילטר שמן + אוויר של K&N או

שמא פשוט להסתפק באלו שהמוסך מספק ????

האם השימוש בפילטרים האלו הוא עד כדי כך " אוי אוי אוי " חבל"ז

או שבאופנוע כמו שלי ( גרוטאה עם רישיון לכביש ) אני לא ארגיש הבדל ???

מי שלא רוכב , יותר טוב שלא ידבר

פורסם
אני מכניס את ה- 600F לטיפול גדול אוטוטו :(

אני ממש מתלבט האם יש ערך מוסף לפילטר שמן + אוויר של K&N או

שמא פשוט להסתפק באלו שהמוסך מספק ????

האם השימוש בפילטרים האלו הוא עד כדי כך " אוי אוי אוי " חבל"ז

או שבאופנוע כמו שלי ( גרוטאה עם רישיון לכביש ) אני לא ארגיש הבדל ???

פילטר שמן של K&N זה חדש לי - אתה בטוח ? אני יודע על פילטר שמן של SCOTTS שאמור לשפר ביצועי הפילטר ,היינו לפלטר יותר טוב אבל לא ביצועי אופנוע (כ"ס).

באשר לפילטר אוויר - לפעמים זה נושא בעייתי במיוחד באופנוע זקן. לא בגלל הטכנולוגיה אלה בגלל שהקרבורטורים בד"כ כבר חצי שחוקים + דורשים ניקוי ופילטר אוויר פתוח עלול להפוך את התערובת לענייה יותר משמע תגובת המצערת שלך עלולה להיות בעייתית מאד (לי זה קרה באופנוע הקודם עם UNI FILTER ועם החזרה לפילטר מקורי הבעיה נפתרה) ובנוסף לנזק למנוע בטווח ארוך.

כמו כן תלוי מאד באופנוע - ב- ZX לדוגמא לפי מס' מקורות אינטרנט אין יתרון ל K&N מפני שהמקורי מספיק טוב.

Machines need love too - Terminator I

פורסם
פילטר שמן של K&N זה חדש לי - אתה בטוח ? אני יודע על פילטר שמן של SCOTTS שאמור לשפר ביצועי הפילטר ,היינו לפלטר יותר טוב אבל לא ביצועי אופנוע (כ"ס).

באשר לפילטר אוויר - לפעמים זה נושא בעייתי במיוחד באופנוע זקן. לא בגלל הטכנולוגיה אלה בגלל שהקרבורטורים בד"כ כבר חצי שחוקים + דורשים ניקוי ופילטר אוויר פתוח עלול להפוך את התערובת לענייה יותר משמע תגובת המצערת שלך עלולה להיות בעייתית מאד (לי זה קרה באופנוע הקודם עם UNI FILTER ועם החזרה לפילטר מקורי הבעיה נפתרה) ובנוסף לנזק למנוע בטווח ארוך.

כמו כן תלוי מאד באופנוע - ב- ZX לדוגמא לפי מס' מקורות אינטרנט אין יתרון ל K&N מפני שהמקורי מספיק טוב.

פילטר שמן של K&N לא חדשים בשוק, לגבי יתרון בשימוש בהם :roll: לא יודע, בטוח שלא תרגיש בזה

לגבי הפילטר אוויר שלהם, בטוח שתרגיש, רק שלרוב ידרוש כיונן קרבורטורים או אפילו החלפת JET

יוסיף איזה סוס או שתיים, נזק לטווח ארוך מעולם לא הוכח בשימוש נכון.

כולם פה רוכבים על ZX?:shock:

פורסם
פילטר שמן של K&N לא חדשים בשוק, לגבי יתרון בשימוש בהם :roll: לא יודע, בטוח שלא תרגיש בזה

לגבי הפילטר אוויר שלהם, בטוח שתרגיש, רק שלרוב ידרוש כיונן קרבורטורים או אפילו החלפת JET

יוסיף איזה סוס או שתיים, נזק לטווח ארוך מעולם לא הוכח בשימוש נכון.

אתה באמת מאמין שאת ה- 600F הקשיש שלו הוא עכשיו ישים על דיינו (במינימום 400 ש"ח לריצה) כדי לוודא שהתערובת נכונה ?

זה יעלה לו 1000 ש"ח מינימום ...

כמו שכתבתי - אם הכל היה לפני כן בסדר כנראה שהפילטר הפתוח לא יגרום נזק.

אם הקרבורטורים גם ככה שחוקים (ואחרי 15 שנה על הכביש ללא החלפה הם בד"כ יהיו שחוקים) עלולות להיווצר בעיות של FUELING.

תעשה את הבדיקה הבאה תכנס ל- www.2wf.com ותבדוק ב- SECTION שנקרא CYLCLE DR כמה מתוך השאלות הן על בעיות שהתפתחו במע' הדלק בשימוש בפילטרים תחליפיים מע' פליטה פתוחות וכו' - כשהכל מכוון כמו שצריך אין שום נזק ושום בעיה. הבעיות מתחילות להיווצר כאשר משנים מע' קיימת ולא מבצעים כיוון כמו שצריך (וזה עולה הרבה כסף יותר מהחלק עצמו והאופנוע הופף להיות לא סדרתי וגןם על זה צריך לתת את הדעת).

מה שבסך הכל ציינתי זה שללא כיוונים מתאימים עם הכל עובד כמו שצריך עדיף לא להתעסק עם זה - במיוחד בכלים ישנים וציינתי גם את זה.

במע' הזרקה לדוגמא ישנם מצבים בו המערכת היא יותר טולרנטית (חיישן חמצן וכו').

פורסם
אתה באמת מאמין שאת ה- 600F הקשיש שלו הוא עכשיו ישים על דיינו (במינימום 400 ש"ח לריצה) כדי לוודא שהתערובת נכונה ?

זה יעלה לו 1000 ש"ח מינימום ...

כמו שכתבתי - אם הכל היה לפני כן בסדר כנראה שהפילטר הפתוח לא יגרום נזק.

אם הקרבורטורים גם ככה שחוקים (ואחרי 15 שנה על הכביש ללא החלפה הם בד"כ יהיו שחוקים) עלולות להיווצר בעיות של FUELING.

תעשה את הבדיקה הבאה תכנס ל- www.2wf.com ותבדוק ב- SECTION שנקרא CYLCLE DR כמה מתוך השאלות הן על בעיות שהתפתחו במע' הדלק בשימוש בפילטרים תחליפיים מע' פליטה פתוחות וכו' - כשהכל מכוון כמו שצריך אין שום נזק ושום בעיה. הבעיות מתחילות להיווצר כאשר משנים מע' קיימת ולא מבצעים כיוון כמו שצריך (וזה עולה הרבה כסף יותר מהחלק עצמו והאופנוע הופף להיות לא סדרתי וגןם על זה צריך לתת את הדעת).

מה שבסך הכל ציינתי זה שללא כיוונים מתאימים עם הכל עובד כמו שצריך עדיף לא להתעסק עם זה - במיוחד בכלים ישנים וציינתי גם את זה.

במע' הזרקה לדוגמא ישנם מצבים בו המערכת היא יותר טולרנטית (חיישן חמצן וכו').

אתה YONATTAN או jonathan ?

מה אני כתבתי ? :roll: לא אותו דבר ? רק פחות היסטרי ?

אין שום צורך בדינו לכיוון בסיסי, ולגבי בעיות במערכת הדלק, כיוון בסיסי יפטור אותם.

פורסם

הבעיות אצלי הופיעו באופנוע הקודם (GS 97 לפני כ- 5 שנים) עם פילטר UNI FILTER (השפעתו על היחס דלק אוויר פחותה בהרבה לעומת K&N). זה לא שהפילטר היה דפוק פשוט הוא פשוט הציף בעיה אחרת ועד שהיבחנו מה הבעיה שנוצרה ....

ב- ZX לא היו בעיות כאלה אבל גם לא ניסיתי ,השיפור היחידי הוא צינורות פלדה שזורה.

פורסם
אתה YONATTAN או jonathan ?

מה אני כתבתי ? :roll: לא אותו דבר ? רק פחות היסטרי ?

אין שום צורך בדינו לכיוון בסיסי, ולגבי בעיות במערכת הדלק, כיוון בסיסי יפטור אותם.

FIRE BLADE יקר - אם התמונה עם ה- SUPER MOTO היא שלך אז ח"ח על הביצוע אם לא - אז ח"ח על הצילום (תגיד זה ממתי משווקים R929 בצבעים של KTM ? - או אולי זה RC8 עם פיצול אישיות).

בקשר להיסטריה - אני מאמין בניתינת כל העובדות ואז אדם יכול לבצע החלטה מושכלת להכנס או לוותר על ההרפתקה (רחמות זה 600F ,הבן אדם כנראה לא מליין).

שיפורים זה נחמד אבל צריך לדעת שהרבה פעמים ועם רמה הנוכחית של מכונאות אופנועים בארץ הרבה פעמים מדובר בעסק יקר.

פורסם
FIRE BLADE יקר - אם התמונה עם ה- SUPER MOTO היא שלך אז ח"ח על הביצוע אם לא - אז ח"ח על הצילום (תגיד זה ממתי משווקים R929 בצבעים של KTM ? - או אולי זה RC8 עם פיצול אישיות).

בקשר להיסטריה - אני מאמין בניתינת כל העובדות ואז אדם יכול לבצע החלטה מושכלת להכנס או לוותר על ההרפתקה (רחמות זה 600F ,הבן אדם כנראה לא מליין).

שיפורים זה נחמד אבל צריך לדעת שהרבה פעמים ועם רמה הנוכחית של מכונאות אופנועים בארץ הרבה פעמים מדובר בעסק יקר.

אתה יודע, מחליפים אופנועים מידי פעם :-)

הרוכב זה אני, הצלם הפארש שלא צילם מספיק ולא לקח את זה יותר קרוב זה MEXMEX.

לגבי היסטריה, בארץ יש נטיה להכריז הכרזות שלא תמיד תואמות למצב בחו"ל, כנ"ל לגבי K&N.

חוץ מהKTM אני גם רוכב על ZX-9 עם K&N וJETTING תואם, ללא שום בעיות :-)

פורסם

לגבי היסטריה, בארץ יש נטיה להכריז הכרזות שלא תמיד תואמות למצב בחו"ל, כנ"ל לגבי K&N.

נו טוב אז אם גם אתה נגוע בחיידק ה- ZX אני בחברה טובה.

לגבי הצהרות/הכרזות ושאר מרעין בישין - דברתי מניסיוני האישי והכירותי את המוסכים בארץ - לצערי לא לטובה (וכתוצאה מגודל השוק גם ברור למה).

ברור שבחו"ל המצב שונה - ולפי הארמדה של כלים שיש לך לבחור מהם זה מצבך.

זאת לא היסטריה זאת מציאות ה- GS שלי לא היה היסטרי הוא פשוט היה עם סתימה קלה בקרבורטורים שעלתה על פני השטח רק עם ההחלפה ונעלמה עם החזרה למקור (מה לעשות סטודנט אין כסף לניקוי וזמן לפירוק).

פורסם
נו טוב אז אם גם אתה נגוע בחיידק ה- ZX אני בחברה טובה.

קשה לקרוא לזה חידק, מתגעגע ל929 אבל מה שנותנים לך תיקח:-)

לגבי הצהרות/הכרזות ושאר מרעין בישין - דברתי מניסיוני האישי והכירותי את המוסכים בארץ - לצערי לא לטובה (וכתוצאה מגודל השוק גם ברור למה).

ברור שבחו"ל המצב שונה - ולפי הארמדה של כלים שיש לך לבחור מהם זה מצבך.

זאת לא היסטריה זאת מציאות ה- GS שלי לא היה היסטרי הוא פשוט היה עם סתימה קלה בקרבורטורים שעלתה על פני השטח רק עם ההחלפה ונעלמה עם החזרה למקור (מה לעשות סטודנט אין כסף לניקוי וזמן לפירוק).

סטודנט, תלמד לעשות את הדברים לבד, כך לא תצטרך לסמוך על אף-אחד:wink:

ועדין לא ענית לי על מקור השם ? יהונתן/יונתן ?

פורסם
קשה לקרוא לזה חידק, מתגעגע ל929 אבל מה שנותנים לך תיקח:-)

סטודנט, תלמד לעשות את הדברים לבד, כך לא תצטרך לסמוך על אף-אחד:wink:

ועדין לא ענית לי על מקור השם ? יהונתן/יונתן ?

טוב זה לקח שנה - בסוף באמת פרקתי את הקרבורטורים איבדתי שני O-RING נסעתי (באוטובוס!!!) לעופר אבניר וניקיתי את הקרבורטורים (זה לקח כמובן פי 3 זמן ופי 4 עצבים מללכת למוסך - אבל הסיפוק ,אוי הסיפוק בללכלך את הידיים בדלק וטינופת ,פשוט תענוג.

מקור השם במורה בכיתה ד' ככה היא אייתה וככה זה נשאר (יונתן במקור).

לגבי ה- R929 - באמת התפלאתי ה- ZX הוא ממש ספורט תיור לעומתו (חשבתי שאתה אוהב את האתגר).

אגב - אולי תעזור לי אתה לגבי החלפת דיזות תסתכל על ה- THRED של דיזות בקרבורטור.

פורסם
אגב - אולי תעזור לי אתה לגבי החלפת דיזות תסתכל על ה- THRED של דיזות בקרבורטור.

קישור ?

• תוכן חדש...