Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי, מאחר ובלובינסקי גוררים רגליים ועולים לי על העצבים, החלטתי לנסות לברר כאן.

יש כמה דברים שלא הגיוניים לי ואשמח את לשמוע דעתכם אם זה תקין/הגיוני , כי לדעתי לא.

1. ברכב קיים כפתור לביטול בקרת היציבות (ESP), אממה, גם כשלוחצים על הכפתור ומבטלים את המערכת היא חוזרת לעבוד לאחר כ10 שניות,משהו שקצת סותר את ההיגיון של קיום כפתור כזה.

מלובינסקי טרם קיבלתי תשובה מדוע ואיך מונעים מזה לקרות...

2.בכל רכב שנהגתי בו בעת שימוש במגביל מהירות, לחיצה של דוושת הגז עד סוף המהלך מבטלת את פעולת המערכת, לא כך ב208, שם אני נדרש לבטל ידנית את הפעולה בכפתור שממוקם בשלט מאחורי ההגה.

גם כאן, למרות שמדובר במשהו בטיחותי ודיי מסוכן (לדעתי), לא נתקבלה תשובה.

3. כמו ברוב הרכבים מהשנים האחרונות קיים קירור לתא כפפות,עד כאן הכל טוב ויפה, רק ששמתי לב שהקירור הוא קבוע, כלומר, ללא ווסת.

משיטוט באינטרנט, כן אמור להיות ווסט מס 11 בקישור המצורף,פה דווקא כן קיבלתי תשובה מלובינסקי, לטענתם חלק מהרכבים בסדרה 208 מגיעים עם, וחלק בלי, עליי נפל רכב בלי :lol:.

כשביקשתי לראות על מה מבוססת התשובה שלהם, כי לפי קוד הדגם צריך להיות, נענתי בשלילה.

https://www.catcar.info/peugeot/?lang=en&l=c3Q9PTgwfHxzdHM9PXsiMTAiOiJNb2RlbCIsIjIwIjoiMjA4IiwiNDAiOiJCb2R5OiB3aXRob3V0IHBhcmFtZXRlcnMgXC8gRW5naW5lOiAxLjYgSERpIDk1IEZBUCAoRFY2RkQpIiwiNTAiOiJlcXVpcG1lbnQiLCI3MCI6Imdsb3ZlYm94IiwiODAiOiJHTE9WRSBCT1ggLSBHTE9WRSBCT1ggTE9DSyJ9fHxjb2RlPT0xUElBfHxib2R5PT18fGVuZ2luZT09QjBGS0V8fGNhdF9pZD09RkNUMDIwMHx8c3ViR3JwX2lkPT1GQ1QwMjE0fHxyZWZkb2NzPT1BOUY4ODJCMDVBfHxyZWZkb2M9PUE5Rjg4MkIwNUF8fHN1YkdycE5hbWU9PUdMT1ZFIEJPWCAtIEdMT1ZFIEJPWCBMT0NLfHxzdXBwbGllcj09

פורסם

אין לי מושג מה אתה רוצה, ככה הם תכננו את האוטו, ככה הוא עובד, אין כל תקלה בדרך שבו הוא עובד. לובינסקי לא עונים לך כי בטח עייפת אותם, אם הדברים מפריעים לך, תמכור את האוטו, או תלמד להסתדר.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

פורסם

לגבי 2, זה בהחלט נשמע כמו תקלה.

נסעתי ברכבים רבים של הקונצרן מהשנים האחרונות עם מגביל מהירות, תמיד לחיצה החלטית על הדוושה משהה את פעולת מגביל המהירות עד שהמהירות חוזרת מתחת לסף שלו.

יום טוב גם לך

פורסם

לגבי 2,

אם זאת אותה מערכת שיש ב108, תלחץ את הדוושה עד הסוף כאשר הרכב לא מונע- אתה אמור להרגיש התנגדות קלה בסוף המהלך ולאחריו מגביל המהירות ינותק.

פורסם

לגבי 1, אצלי (ברלינגו 2016) אפשר לבטל בקרת יציבות רק מתחת למהירות 50 קמ"ש. אם היא הייתה מבוטלת, במהירות 50 קמ"ש הנורה בכפתור כבית והבקרה חוזרת לעבוד.

מעל 50 קמ"ש הכפתור לא פעיל.

יכול להיות שאצלך זה אותו דבר, אתה מאיץ מעל 50 וראה את הנורה כבית?

פורסם

אני לא מבין איזה צורך יש לך בניתוק בקרת יציבות, זה טוב רק לרכבי שטח או רכבי ספורט על מסלול מרוצים, לרכב רגיל, בכביש ציבורי, מה הצורך שלך? אני חושב שבמקום להנות מאוטו חדש, אתה עסוק בלשגע לעצמך את השכל. ככה האוטו מתוכנן, וזהו. זה בסדר.

פורסם

זה פחות רלוונטי בארץ אבל לפעמים צריך לנתק בקרת יציבות בשביל להתקדם בשלג או בוץ עמוק (שיכול להיות אפילו בשביל גישה לבית שלך ולא בטיול שטח), אז הצמיגים צריכים לחפור בשלג או בבוץ כדי להגיע לקרקע, בקרת יציבות מונעת את זה.

פורסם
אין לי מושג מה אתה רוצה, ככה הם תכננו את האוטו, ככה הוא עובד, אין כל תקלה בדרך שבו הוא עובד. לובינסקי לא עונים לך כי בטח עייפת אותם, אם הדברים מפריעים לך, תמכור את האוטו, או תלמד להסתדר.

וואלה? דבר איתי כבשיא החום כמעט שליש מהתפוקה של המזגן יוצא לך על קירור תא כפפות ריק, וכשבשרטוטים של הרכב מופיע שסתום ,וכשאתה מציץ ברכבים אחרים מאותו השנתון/דגם בחלק יש ובחלק אין.

כפתור כיבוי בקרת יציבות נועד לכבות את המערכת, לא שתיכנס לפעולה מתי שמתחשק שלה, והשימושים שלי למה ואיך ממש לא עניינך.

אם זה מרגיע אותך, זה ממש לא נעשה בכביש ציבורי.

לגבי 2, זה בהחלט נשמע כמו תקלה.

נסעתי ברכבים רבים של הקונצרן מהשנים האחרונות עם מגביל מהירות, תמיד לחיצה החלטית על הדוושה משהה את פעולת מגביל המהירות עד שהמהירות חוזרת מתחת לסף שלו.

גם כשהדוושה נלחצה עד הסוף, אין ביטול, רק מהשלט של בקרת היציבות.

לגבי 1, אצלי (ברלינגו 2016) אפשר לבטל בקרת יציבות רק מתחת למהירות 50 קמ"ש. אם היא הייתה מבוטלת, במהירות 50 קמ"ש הנורה בכפתור כבית והבקרה חוזרת לעבוד.

מעל 50 קמ"ש הכפתור לא פעיל.

יכול להיות שאצלך זה אותו דבר, אתה מאיץ מעל 50 וראה את הנורה כבית?

גם בעמידה, לאחר כ10 שניות המערכת נדרכת שוב.

אני לא מבין איזה צורך יש לך בניתוק בקרת יציבות, זה טוב רק לרכבי שטח או רכבי ספורט על מסלול מרוצים, לרכב רגיל, בכביש ציבורי, מה הצורך שלך? אני חושב שבמקום להנות מאוטו חדש, אתה עסוק בלשגע לעצמך את השכל. ככה האוטו מתוכנן, וזהו. זה בסדר.

פורסם

אם כך "1" לא תקין. בקרת יציבות אחרי שבוטלה לא אמורה לחזור לפעלה אלא אם ביצעת כיבוי והתנעה של המנוע או נסעת במהירות מעל 50 קמ"ש.

פורסם
אם כך "1" לא תקין. בקרת יציבות אחרי שבוטלה לא אמורה לחזור לפעלה אלא אם ביצעת כיבוי והתנעה של המנוע או נסעת במהירות מעל 50 קמ"ש.

אוקי, המגביל מהירות עובד אצלך אותו הדבר?

פורסם

אתה לא מגזים שכל כוח של המגזן מגיע לתא הכפפות, הצינור שמזרים לשם אוויר, הוא קטן, ועובר קודם ביציאות המר

וואלה? דבר איתי כבשיא החום כמעט שליש מהתפוקה של המזגן יוצא לך על קירור תא כפפות ריק, וכשבשרטוטים של הרכב מופיע שסתום ,וכשאתה מציץ ברכבים אחרים מאותו השנתון/דגם בחלק יש ובחלק אין.

כפתור כיבוי בקרת יציבות נועד לכבות את המערכת, לא שתיכנס לפעולה מתי שמתחשק שלה, והשימושים שלי למה ואיך ממש לא עניינך.

אם זה מרגיע אותך, זה ממש לא נעשה בכביש ציבורי.

גם כשהדוושה נלחצה עד הסוף, אין ביטול, רק מהשלט של בקרת היציבות.

גם בעמידה, לאחר כ10 שניות המערכת נדרכת שוב.

אתה לא מגזים שכל כוח של המגזן מגיע לתא הכפפות, הצינור שמזרים לשם אוויר, הוא קטן, ועובר קודם ביציאות המרכזיות של הרכב, מה שמגיע לתא כפפות זה השאריות, אתה יכול להרגע, בקשר לשימוש שלך, זה באמת לא ענייני, אבל בטח שנה הבאה תפתח עוד פעם תרד על זה שהיבואן חרא, ולא נותן לך שירות וממציא שאתה הרסת את הרכב, ואתה בכלל רק נסעת איתו למכולת... אתה מה שמעצבן בישראלים, לדעתי תמכור את הרכב, יש פה מישהו שמוכר יאריס ts, אוטו ספורט קיצוני, בול מתאים לך.

פורסם

גיא, תשמע, אני לא אוהב להעיר הערות מנהל על גבי הפורום אבל בכל זאת:

פותח השירשור שאל שאולות לגיטימיות, אתה במקום לענות לו מאשים אותו בכל מיני דברים לא קשורים ולא נוגעים לגופו של עניין, בבקשה תפסיק עם זה.

פה זה פורום טכני, תפקידינו כאן להבין האם הדברים שהוצגו הם תופעות תקינות או תקלות ואם מדובר בתקלות אז לנסות לפתור אותן. זהו. על התנהלות מול יבואן ורמת שביעות רצון מהרכב אפשר לדבר בפורום כללי.

פורסם
אתה לא מגזים שכל כוח של המגזן מגיע לתא הכפפות, הצינור שמזרים לשם אוויר, הוא קטן, ועובר קודם ביציאות המראתה לא מגזים שכל כוח של המגזן מגיע לתא הכפפות, הצינור שמזרים לשם אוויר, הוא קטן, ועובר קודם ביציאות המרכזיות של הרכב, מה שמגיע לתא כפפות זה השאריות, אתה יכול להרגע, בקשר לשימוש שלך, זה באמת לא ענייני, אבל בטח שנה הבאה תפתח עוד פעם תרד על זה שהיבואן חרא, ולא נותן לך שירות וממציא שאתה הרסת את הרכב, ואתה בכלל רק נסעת איתו למכולת... אתה מה שמעצבן בישראלים, לדעתי תמכור את הרכב, יש פה מישהו שמוכר יאריס ts, אוטו ספורט קיצוני, בול מתאים לך.

עפת על עצמך...

על הרכב אני מבסוט, על היבואן ברוב הפעמים כן (יש שירשור בכללי שאני מעדכן פעם בשנה +-).

פתחתי שרשור להתייעץ, וכן, הבריחה לתא כפפות מפריעה לי, בשבילך צרפתי תמונה, אם ככה זה יצא מהיצרן אני צנצנת חמוצים.

photo6008308546300652010.jpg

פורסם

2. לא השתמשתי מזמן, אך אם אני זוכר נכון, מגביל מהירות אכן מגביל את המהירות לגמרי. למרות שמצלצל מעט מוכר שקיק-דאון מבטל את הפעולה כמו בבקרת השיוט (או זמנית).

3. אם ממש מפריע, תאטום את זה עם איזה סרט חבלנים או שתקנה את החלק המקורי, בד"כ בגרסאות פשוטות יש שם מכסה קבוע, או בכלל לא, ובגרסאות מעט מפוארות יותר יש מכסה עם ווסת. גם נתקלתי ברכבים עם התקנות מקומיות שמורידים את המכסים שם כדי להעביר כבל USB או כל מיני דברים. בהרבה רכבים יש שם חורים כהכנה לדבר-מה, ללא צנרת למזגן (עדיין מרגישים אוויר חלש מהמיזוג).

ט.ל.ח

• תוכן חדש...