Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק דע שלפיקאסו מראות פנים ייעודיות להשגחה על הילדים במושב האחורי, אם לי שלושה זאטוטים בגילאים שצוינו, די בזה כדי להמחיש עד כמה היצרן חשב על כל דבר שנוגע לרווחת אלו שמאחור. בשבילי זה מספיק, המרחב, הראות הנהדרת החוצה, המנועים החזקים שבהיצע, נוחות הנסיעה, כל אלו זה כבר בונוס.

פורסם (נערך)

כוונתי היתה שקארנס והוורסו הינן דומות ושתיהן פחות מפנקות ויותר צפופות מהצרפתיות (וילונות בחלונות, פתחי מיזוג לשורה 2)

השיטה לחגירת כאלה כסאות נעוצה במסילות. לוקחים כסא אמצעי קדימה ושני כסאות צדדיים מחליקים אחורה . הסלקל עדיף באמצע . יש חריגה מהכרית אבל לא נורא.

תנסו .

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

לא יעזור לא פיקאסו ולא סניק לשני מושבי הבטיחות האלה.

שני כיסאות תינוק האלה תופסים ביחד 104 ס"מ, כאשר רוחב של כל הרכבים בסגמנט 131-138 ס"מ מדלת לדלת. חוץ מילד רזה ללא בוסטר לא נכנס ביניהם שום דבר.

בסורנטו לפחות שני המושבים החיצוניים בשורה השניה רחבים מאוד, אפשר למקם ולחגור בשורה השניה שני כיסאות כאלה .

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

קדם כול תחליט איזה קטגוריה מעניינת אותך:

1. רכבי מנהלים (משפחתית גודל מלא כמו מאזדה 6)

2. ג׳יפונים (רכבים אופנתיים)

3. רכבים מכוערים אך יעילים (כלומר מיקרוואנים)

אני אישית את האופציה השלישית פוסל על הסף, אם אני משקיע סכום כזה אני רוצה להנות מהרכב וכיעור לא עושה לי את זה.

הסניק החדשה אמורה להיות נאה אז אולי זו אופציה..

יש גם את ה-5008 שאמורה הייתה להגיעה כבר לפני שנה לארץ אך מסרבת לעשות עליה.

בקטגוריה של רכבי מנהלים אני יכול לומר שמניסיון אישי הקאמרי מכילה בקלות שני כיסאות בטיחות גדולים (אך כנראה לא מפלצות כמו שלך) וסל-קל. בתחילת שנה הבאה אמורה להגיע הקאמרי החדשה שתהיה רכב מודרני הרבה יותר ועם אבזור בטיחות מלא.

באותה הקבוצה יש גם את ה-6 וסונטה, גם הן כנראה יצליחו לאכלס את המושבים אבל צריך לבדוק בפועל כי לסידור החגורות מרכיב עיקרי.

בקבוצה של הג׳יפונים ל-CX5, פיג׳ו 3008 וטיגואן לכולן מושב אחורי בדיוק באותו הרוחב (135 ס״מ בין הדלתות), כך שבהחלט יכולות לאכלס שלושה מושבים כתלות בסידור החגורות.

לטוסון גם מושב מרווח אך ללא מערכות בטיחות.

לספורטז׳ מושב צר סה״כ בסמטימטר אחד כך שהוא שווה ערך לאחרות ומגיע מאובזר ובעיקר עם מערכות בטיחות.

יש גם קודיאק שצר במושב האחורי כך שתאלץ להתפזר על כל שלושת השורות (פחות מומלץ לדעתי).

אם אתה מוכן להעלות קצת את התקציב אז הסורנטו מרווח משמעותית מכל השאר עם 140 ס״מ בין הדלתות, רק תמתין להגעת הדגם המעודכן אשר יכלול מערכות בטיחות מקוריות.

והכי חשוב, תשקיע עוד 2,000₪ ותקנה מושבים חדשים קצת יותר הגיוניים..

אגב, קח בחשבון שבתוך שנה תזדקק לעבור מסל-קל למושב בטיחות נוסף ואז באמת שתהיה לך בעיה, לכן תרכוש את מושבי הבטיחות הצרים ביותר שתוכל להשיג (אין לזה בהכרח קשר ישיר לבטיחות).

פורסם (נערך)

יש אתר קנדי דיי נחמד שמנסה בדיוק לענות על השאלה: איזה שלישיית כסאות תינוק יתאימו לרכב X .

מזדה Cx5 זו בחירה גרועה באופן כללי הם כותבים:

"The current generation Mazda CX-5 is unfortunately almost completely not a 3-across compatible vehicle due to the extremely narrow and oddly-designed center seat"

אבל הם כן מצאו שלושה כסאות שמאפשרים סידור כלשהוא: קרא כאן http://www.thecarcrashdetective.com/2015/06/3-across-installations-cx-5.html/

לכן: לפות"ש : אני גם מציע שתרד לשטח ותמדוד עם הכסאות כי 52 ס"מ זה הרוחב המירבי של הכסא. לא הרוחב של הבסיס, לכן לדעתי בהזחה חכמה של המושבים במסילות ברצפה (כמו שכתבתי למעלה) תוכל למצוא סידור שבהם ה"כתפיים" של הברטיקס לא יפריעו.

או שתחשוב באמת להחליף כסאות. להלן המלצות לכסאות החזקים והצרים מסוגם (באדיבות ה consumer report):

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

שמע הפתעת אותי, אתר גאוני!

האמת שדיי מעצבן שבזמן שמאריכים כל רכב למידות לימוזינה לצורך מרווח ברכיים שלא ממש נחוץ, משאירים את הרכבים באותו הרוחב כך שלמי שיש צורך בשלושה כיסאות בטיחות זו משימה מאוד קשה..

אגב המאזדה CX5 שבקישור היא הדגם הקודם, לנוכחי כתוב coming soon.

לא בדקתי אם מבנה המושב של החדש שונה מהותית מהדגם המוחלף אבל נראה לי שלא תהיה בעיה למקם שלושה מושבים, אבל אני בהחלט אבדוק זאת בפועל אם וכאשר אזמין את הרכב.

תודה על הלינק לאתר.

פורסם

והכי חשוב, תשקיע עוד 2,000₪ ותקנה מושבים חדשים קצת יותר הגיוניים..

המושבים שלו הגיוניים מאוד ומהטובים שיש, והבעיה לא ייחודית להם.

או שתחשוב באמת להחליף כסאות. להלן המלצות לכסאות החזקים והצרים מסוגם (באדיבות ה consumer report):

רשימה קצת מוזרה. למען האמת לא מעט מהמוזכרים ברשימה זו אינם צרים כלל (למשל Evenflo שעושים מושבים רחבים יחסית).

המושבים הצרים ביותר המוכרים לי (לאחר שנברתי בנושא ולמדתי כמה דברים חדשים) הם המושבים של Clek הנמכרים גם בארץ. ככל שידוע לי, אלה מושבים טובים מאוד, אך מאוד לא פשוטים להתעסקות, ומחירם אסטרונומי. רוחבם המקסימלי המוצהר 17 אינטש (43 ס"מ). לא הייתי מעז לקנות אפילו אחד כזה בטרם בדיקה "על רטוב" עם כל שלושת המושבים/סלקלים.

חזיר דיזל

פורסם

מושב ברוחב 52 ס״מ זה קצת מוגזם לטעמי.

זה סבבה שיש לך רק שני ילדים, אך כשמגיע השלישי אז אופס..

לי יש מושבים דיי גדולים ועדיין הם צרים בכמה ס״מ מהמושבים הנ״ל.

פורסם
המושבים שלו הגיוניים מאוד ומהטובים שיש, והבעיה לא ייחודית להם.

רשימה קצת מוזרה. למען האמת לא מעט מהמוזכרים ברשימה זו אינם צרים כלל (למשל Evenflo שעושים מושבים רחבים יחסית).

לevenflo יש גם דגמים צרים יחסית. יש לי 2 בוסטרים big kid עם סלקל של בריטקס ביניהם, יש יותר ממספיק מקום לחגירה נוחה. כנ"ל אם אני מעביר את הבוסטרים לשורה שלישית. הרכב גרנד סניק 3.

פורסם

כמו לכל חברת כסאות יש דגמים רחבים של evenflow ויש צרים. אין קשר לכוכבי הבטיחות. צריך לדעת מה לקנות או לחלופין להתשמש באמצעי מניעה.

פורסם
ירדתי לרכב ומדדתי את השורה השניה בטויוטה ורסו.

רוחב המושבים הוא46-40-46, רוחב מדלת לדלת 134 ס"מ.

לפי המפרט של הכיסאות שלך, הרוחב שלהם 52 ס"מ, וזה לא נכנס, גולש למושב הסמוך ואי אפשר לחגור אותם באף אחד מהמושבים.

למען האמת, אני לא יודע באיזה רכב אפשר למקם שני מושבים מפלצתיים כאלה, ושיישאר עוד מקום לסל קל.

אולי קיה סורנטו, שבה שני המושבים החיצוניים רחבים מאוד. אבל עדיין, לסלקל בין שני המושבים האלה יישאר כ 36 ס"מ, שזה לא מספיק, גם לא למבוגר.

לכן, אם לא מחליפים את הכיסאות המפלצתיים האלה למשהו יותר צר, אני חושש שתצטרכו להשתמש באחד המושבים בשורה השלישית, מה שיקטין את גודל הבגאז'.

קודם כל, תודה רבה על הבדיקה!

שנית, נכון לעכשיו הסל קל מקדימה נמצא והכיסאות מאחורה.

עם-זאת, הייתי מעדיף לשים גם את הסל קל מאחורה.

וקיימת אפשרות להחליף את הכיסאות בבוסטר. עם-זאת, אם קיימת אפשרות להשאיר את הכיסאות (מדובר בשריון מלא לילד לעומת הגבהה פשוטה) אז הייתי מעדיף רכב עם רוחב מספק.

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים.

נראה באמת שלא תהיה לי ברירה אלה להחליף לילד הגדול את כיסא הבטיחות בבוסטר.

ולחפש רכב רחב יחסי ובטיחותי.

הבנתי שיש היום הרבה מנגנוני בטיחות מתקדמים, אבל רוב המכוניות לא מגיעות איתן - לפחות לא ברמות "הכניסה" אלא רק בשדרוג.

אשמח להמלצות לגבי מכוניות שיש להן בסל השדרוג מנגנוני בטיחות מתקדמים.

פורסם

לא דיברתי על הגבהה פשוטה - יש בוסטרים עם משענת גב, מרופדים ועם אפשרות לחגור כמו כיסא בטיחות - רק ברוחב שיתאים למושב ברכב סטנדרטי. בוסטרים כאלה מתאימים לגילאי 3-5. הגבהה זה בשלב יותר מאוחר.

אני מבין אותך בנושא הבטיחות. אבל כאשר תצטרכו לנסוע 5 נוסעים, כדי להשאיר את הכיסאות הנוכחים, תצטרכו רכב 7 מקומות עם שני מקומות חיצוניים רחבים מאוד בשורה השניה, ושמישהו יהיה בשורה השלישית ( זה פחות בטיחותי מפני פגיעה מאחורה ולא נוח ).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...