Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6797 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

שמתי לב שבכמה פעמים שהשארתי את רכבי בטיפול באחד ממוסכי צ'מפיון מוטרוס בדרום, שמשתמשים בשמן של חברת סונול. אבל מה, הלקוח מחוייב בסכום של 120 ש"ח עבור שמן מקורי של VW.

האם ניתן לעשות משהו בנידון? למי לפנות?

איתמר.

(נב- למי שרוצה לראות במו עיניו שישלח לי ה"פ ואני ישלח לו את שם המוסך והוא מוזמן ללכת לשם בעצמו ולראות).

פורסם

הדבר נעשה בעוד כמה מקומות בארץ !!

ועוד בסוכניות ומוסכים מורשים!

חבריםש לי עובדים שם!

וזה מה שאם עושים!

קונים למשל שמן ש/ל פז או סונול ואת השמן המקורי לא נותנים ללקוח ובכלל לא קונים!

פורסם

מה זה שמן מקורי ? ממתי חברת פלוץ גגן מייצרת שמן ? כל חברה בארץ עובדת עם יצרן שמן אחר אשר השמנים שלו נבדקו במעבדות החברה ונמצאו מתאימים לשימוש בסוג הרכב הנ"ל במקרה של פלוץ זה סונול אחרים עובדים עם פז קסטרול איי-סי ומה שלא יהיה.....אין דבר כזה שמן מקורי....ובכל המורשים של אותו יצרן משתמשים באותו שמן בדיוק !!

פורסם

אצלי בטיפול הראשון מילאו שמן סינטטי מלא של דלקול

בטיפול השני סינטטי מלא של ARAL

בטיפול השלישי סינטטי מלא של LM

שלושת המוסכים היו מורשים (השני היה אף המוסך המרכזי)

למיטב ידיעתי הדבר המחייב היחיד הינו תקן היצרן.

פורסם

3 סוגים שונים: יש חלק (שמן, במקרה זה) המיובא מיצרן הרכב בחו"ל ע"י יבואן הרכב ומחירו בהתאם ויש את אותו חלק מנציג יצרן השמן, כאן בארץ. חוץ מזה, יש חלק "דומה" אבל לא זהה (במקרה דנן: שמן באותה צמיגות אבל לא אותו יצרן/תקן וכו'). אם המורשה מחייב אותך במחיר המקורי (כלומר - המיובא מיצרן הרכב) אז הוא חייב לשים אותו! אם הוא שם חליפי - אז הוא חייב לעדכן אותך ולקבל ממך אישור לכך ואתה חייב לראות ההבדל (שהוא לטובתך) בחיוב. אם הוא שם משהו דומה - כנ"ל והמחיר צריך להיות ברוב המקרים עוד יותר זול. אסור לו ליבואן או למורשה לשים חלק חליפי ולחייב במק"ט ובמחיר של המקורי - זוהי רמאות! במקרה שלך אתה יכול לפנות עם ההוכחות לטענתך לאיגוד המוסכים. בהזדמנות זו: האם יש למשהו ניסיון טוב עם איגוד זה? האם למישהו נפתרה פעם בעיה לאחר שפנה לאיגוד?

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם
3בהזדמנות זו: האם יש למשהו ניסיון טוב עם איגוד זה? האם למישהו נפתרה פעם בעיה לאחר שפנה לאיגוד?

כן, אני תבעתי מוסך מורשה של מאזדה, שילמו לי 2,000 ש''ח

ולגופו של ענין: כל מוסך מורשה יבואן הוא מוסך פרטי לכל דבר ובוחר לבד עם איזה שמנים ונוזלים לעבוד, לפי תקן יבואן / יצרן. לכל מוסך יש ספקים משלו ולא חייב שכולם יעבדו עם אותם שמנים.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
. אם המורשה מחייב אותך במחיר המקורי (כלומר - המיובא מיצרן הרכב) אז הוא חייב לשים אותו! [/color]

תבדוק כמה עולה ליטר שמן כמו זה ששמו לך ואז תקבע שרימו אותך. מאיפה אתה יודע שהם לא חייבו לפי המחיר הנכון?

מעבר לזה כל יבואני הרכב עובדים עם שמן מיבואן או יצרן מקומי לפי מפרט יצרן הרכב בדיוק כמו שישימו לך מים מזוקקים במצבר מבית מרקחת או משקית של פז ולא משקית של ורטא.

גם אויר בגלגלים זשמים לך מתוצרת מקומית ולא אויר תוצרת מישלין.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...