Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרבה חברות לא נותנות בכלל את האופציה למקורי מהיצרן ודוחפות מובילאיי, ראיתי שהרבה כועסים על זה. אפשר הסבר למה?

בנוסף, אם כן יש אופציה למערכות מקוריות (תיקון סטייה, זיהוי הולכי רגל ועוד) אבל המחיר הרבה יותר יקר זה עדיף?

פורסם

כי רובנו לא רוצים שיפרקו לנו חצי רכב, יפרקו פלסטיקה ויתעסקו עם מערכת החשמל.

אני מעדיף גם מערכת מקורית לא רק מהטעמים האלו אלא גם מטעמי מראה וגם חלקן מתערבות בנהיגה (בלימה אוטומטית, בקרת שיוט אדפטיבית וכו') מה שמובילאיי לא עושה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

גם אם אני מניח שההתקנה המקומית מצויינת, מובילאיי נותן "רק" התראות פסיביות.

מערכות מקוריות - יותר ויותר - הן ברובן אקטיביות. בעיקר שמירה על הנתיב תוך תיקוני הגה ובלימה אוטומטית. מבחינתי אלו שתי מערכות קריטיות שמקפיצות את רמת הבטיחות פי כמה וכמה לעומת "סתם" התראה.

פורסם

הסיבה היחידה היא שמתקינים פה מובילאי בגלל שהיא מסובסדת על ידי המדינה. אחרת היו מתקינים אותה אצל היצרן.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מה שאני תוהה לגביו (ואני משער שגם רבים אחרים) הוא טיב ההתקנה של מערכת המובילאיי בבונדד בארץ.

על סמך מורכבות ההתקנה שב

, ההנחה שלי היא שאף מתקין לא דבק בתהליך הכיול ומכאן המספר הרב של התרעות השווא עליהן לא מעט נהגים מתלוננים (ובצדק).
פורסם

בספייס סטאר שנהגתי בה החודש הייתה מוביל איי חדשה יותר ממה שאני מכיר.

מצד אחד הייתה פחות נוירוטית ופחות צפצופי שווא, מצד שני היה פעמים שהיא לא הגיבה בכלל, אולי כבתה אפילו באמצע היום.

פורסם

לא מזמן מצאתי מחקר של ה-IIHS, שהוא ארגון של חברות הביטוח האמריקאיות, שבדק מערכות אקטיביות למניעת התנגשות מול מערכות להתראה בלבד. המערכות האקטיביות מנעו הרבה יתר תאונות, וגם הפחיתו את מספר הנפגעים במידה מובהקת ססטיטית. מערכות ההתראה הפחיתו את מספר התאונות במידה פחותה, ואת מספר הנפגעים במידה לא משובהקת סטטיסטית.

מבחינתי עניין ההתקנה המקומית הוא ממש משני. מה שחשוב הוא שמערכות אקטיביות הרבה יותר מועילות במניעת תאונות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני משער שמדובר במערכת שמציגה התרעות וויזואליות על תמרורים (630 או 630 פרו).

הייתה לי 3 שבועות מערכת דומה על מיקרה שכורה.

לדעתי זה פשוט עצוב אם לא מבדר,

הולכי רגל במדרכה הופכים למכשול הדורש צפצוף היסטרי אבל הולכי רגל שקופצים לכביש והמערכת שקטה.

זיהוי תמרורים? תיסע באיילון, כל תמרור בכל אחד מהמחלפים(אפילו שלא יצאתי בהם) יופע לי כתמרור לי - שלא לדבר על המהירות - תמרורי 50 קמ"ש מזוהים כ90 ותמרורי 90 מזוהים כ50.

פחי זבל בצד הדרך מלחיצים את החיישן קרבה - שבאופן כללי הוא רכיב שמצפצף ייתר על המידה - התנועה צפופה בעיר, הבנתי שניתן לכיול לא התעסקתי בזה.

זיהוי נתיב גם דפוק לגמרי! אבל ממש לגמרי, רוב הזמן עם פסים צהובים וגם אם לא ויש עבודות בכביש והסימון לא טוב פשוט צפצופי פניקה מיותרים.

נהגתי על קאדג'ר עם מערכת מקורית וקורולה - הרבה! יותר טובות מהמוביילפח.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

יתכן שהמערכת טובה בבסיסה, אך הכיול הראשוני (שאף מתקין לא שם עליו, ככל הנראה) מכשיל אותה.

ישראל, אחרי הכל - אם זה מתחבר לפיוז ונדלק, יופי ; יאללה, לרכב הבא.

פורסם

לא,

מה קורה לאורך זמן? אם המוביילאי נשרף או נהרס(מערכת אלקטרונית סינית סופר זולה בהתקנה מקומית ששוכבת בשמש הישראלית כל היום) - צריך לשלם 4000 שקל למערכת מדשה? הרי יש אחריות רק לשנה לפח הזה וזה חלק מהבטיחות שלה רכב - במקרה של תאונה חברת הביטוח תתנער עם המערכת לא תתפקד.

רכב עם מערכת מקורית? מעולה! הטבת מס - רכב ללא מערכת מקורית? שיהיה ללא מערכת, מתישהוא כל הרכבים באירופה יהיו מחוייבים למערכת מקורית.

אבל הלוביסטים לא מפסיקים לספור את השטרות על השקר של מוביילאי.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

הטכנולוגיה של מובילאיי מסקרנת אותי מאד, במיוחד אם יש איזה דרך בה היא מתעדכת.

יש לי מערכת כזו מזה קצת למעלה משנה, ואני חייב לומר שהיא מטרידה אותי פחות מבעבר. אולי אני קצת פחות רגיש, ואני לא חש ששיניתי את סגנון הנהיגה שלי, אבל מקבל פחות התראות. אפילו פחות רגישות לתמרורי מהירות שבהסתעפויות מהדרך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הייתה לי 3 שבועות מערכת דומה על מיקרה שכורה.

לדעתי זה פשוט עצוב אם לא מבדר,

הולכי רגל במדרכה הופכים למכשול הדורש צפצוף היסטרי אבל הולכי רגל שקופצים לכביש והמערכת שקטה.

זיהוי תמרורים? תיסע באיילון, כל תמרור בכל אחד מהמחלפים(אפילו שלא יצאתי בהם) יופע לי כתמרור לי - שלא לדבר על המהירות - תמרורי 50 קמ"ש מזוהים כ90 ותמרורי 90 מזוהים כ50.

פחי זבל בצד הדרך מלחיצים את החיישן קרבה - שבאופן כללי הוא רכיב שמצפצף ייתר על המידה - התנועה צפופה בעיר, הבנתי שניתן לכיול לא התעסקתי בזה.

זיהוי נתיב גם דפוק לגמרי! אבל ממש לגמרי, רוב הזמן עם פסים צהובים וגם אם לא ויש עבודות בכביש והסימון לא טוב פשוט צפצופי פניקה מיותרים.

נהגתי על קאדג'ר עם מערכת מקורית וקורולה - הרבה! יותר טובות מהמוביילפח.

זה גם קרה לי בקשקאי שכורה עם מערכת מקורית בחו"ל, הכביש היה בשיפוצים והמערכת המקורית שיגעה אותי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אין לי ניסיון עם מובילאיי בתור נהג, בתור נוסע זה היה מעצבן.

אצלי, המערכת המקורית של טויוטה גם לא חפה מבעיות - זיהוי תמרורים לא מושלם (מהירות ביציאה במחלף מזוהה אצלי למרות שאני לא יוצא, התראות בלימה היסטריות בכביש ריק כאשר מדובר בעלייה חדה, מערכת מושבתת לכמה עשרות דקות כאשר הרכב הושאר תחת שמש קופחת בזווית ישרה מעל הרכב).

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

• תוכן חדש...