Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסניף האירופאי של החברה בה אני עובד יש למנכ"לית אוקטביה דיזל ידנית ולמנהל המכירות ראפיד בנזין

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בקרוב עוברים לאיוניק ;)

אצלנו זה עולה יותר זול מקורולה.

אני מקווה שהמערכת ההיברידית של יונדאי "לא פריוס" איוניק לא תהיה גרועה כמו הIMA של הונדה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בארץ הרכב מסומן ובאירופה לא.

אני מכיר את זה גם, אצל קולגות שלי בחו"ל יש רכב צמוד (אנשי שטח) אבל ללא לוגו של החברה. לאף אחד אין לוגו. למעשה כמעט אין בכלל מכוניות פרטיות עם לוגו של חברות. לוגו יש על מכוניות מסחריות (DHL וכדומה) כשכל הרכב גם צבוע בצבעים של החברה.

פורסם

לא נראה לי שמישהו שעובד במנהטן מקבל רכב חברה, אין לו מה לעשות עם זה.

באופן כללי בארה"ב חלק גדול מהרכבים הם בליסינג פרטי, עם המחירים של ארה"ב הם משלמים הרבה פחות מאשר רכב חברה בארץ.

אייל

פורסם

צריך להבחין בין מדינות גם בשל מדיניות מס שונה בינהן.

בפורטוגל למשל רכב חברה זה עניין נפוץ ביותר. בגרמניה מדרג ביניים, באנגליה כנ״ל אם כי צריך להבחין בין לונדון ושאר אנגליה.

באירלנד העניין יחסית נדיר יותר.

בגדול הייתי אומר שקיים ברוב במדינות אם כי בד״כ לא בקנ״מ הישראלי.

אם זה עוזר לך אז בהודו, בקרב התעשיות הרלוונטיות רכב חברה רץ חזק יותר מבישראל וחלק ניכר מהעובדים בוחרים להוציא אחוז ניכר (ולטעמי לא הגיוני) מחבילת השכר שלהם על רכב.

פורסם (נערך)

אני יכול לענות לגבי שוודיה מנסיון אישי- מוצעים רכבי חברה, אך הרוב המוחלט בוחר שלא לקחת אחד. אמנם העסק לא יקר יותר מבארץ, אך הפתרונות תח"צ מפותחים בצורה כזאת שרכב חברה אינו מוצדק.

אלה שכן בוחרים ברכב חברה מתחלקים ל:

• אנשי שטח אשר זכאים לו, בין אם אנשי מכירות או כרכב שירות, שם הנושא מוזל משמעותית ו/או על חשבון המעסיק.
  • כאלו שמעוניינים ברכב חשמלי/היברידי פלאג-אין. כרגע יש הטבות מס מעולות שהופכות ליסינג של 330E לדוגמא למאוד משתלם.
  • בכירים שמעדיפים את הנוחיות על פני חסכון, וכנראה שלא ירגישו בהבדל של "כמה שקלים".

עבורי למשל טיסות, תח"צ (בין אם אוטובוס או מחלקה ראשונה ברכבת) ומוניות הן על חשבון החברה וללא מיסוי הטבה מצידי, כך שאפילו 330E אינה משתלמת.

במידה ובחורים לקחת רכב אז בשונה מהבחירה המצומצת של עגלות לא מאובזרות בתחזוקת שבר של חברת הליסינג, בד"כ יש הגדרת תקציב של עד X משכורות ברוטו. העובד עושה בעצמו סקר סוכנויות, בוחן רכבים, עושה משא ומתן כרגיל (או שיש הסדר מול החברה לאחוז הנחה מסוים) ולאחר קבלת הצעה מעביר את הטפסים להנהלת חשבונות בכדי להזמין את הרכב. טיפולים, טסטים וכו' נעשים ישירות מול היבואן.

עריכה אחרונה על ידי Maor Bracha

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

במידה ובחורים לקחת רכב אז בשונה מהבחירה המצומצת של עגלות לא מאובזרות בתחזוקת שבר של חברת הליסינג, בד"כ יש הגדרת תקציב של עד X משכורות ברוטו. העובד עושה בעצמו סקר סוכנויות, בוחן רכבים, עושה משא ומתן כרגיל (או שיש הסדר מול החברה לאחוז הנחה מסוים) ולאחר קבלת הצעה מעביר את הטפסים להנהלת חשבונות בכדי להזמין את הרכב. טיפולים, טסטים וכו' נעשים ישירות מול היבואן.

סיטואציה דומה בבלגיה. התוצאה היא שלעובדים רבים יש מכוניות שהולמות את מעמדם ושכרם, אבל נתקלתי גם במהנדסי שירות שהיו מוכנים לשלם אקסטרא ולהתניייד על אאודי A6 או BMW סדרה 5 בנסיעות ארוכות. רכב צמוד נחשב חלק מתנאי השירות המקובלים בתעשיות עתירות ידע, ורבים מהמשרדים של החברות הרלוונטיות ממוקמים בפאתי הערים היכן שאין תח"צ נוחה.

בספרד לעומת זאת, אותן חברות מעניקות רכב צמוד רק לבכירים ולבעלי תפקידים העובדים בשטח. הם מקבלים גם תלושים למסעדות ודברים נוספים בסגנון שאינם זמינים לעובדי המשרד.

באיטליה אני מכיר חברות קטנות שאפילו הטכנאים שלהן מתניידים על רכב מאגר. יש שניים או שלושה כאלה במשרד והעובדים לוקחים אותם לפי הצורך, כמו בקיבוץ.

באף אחד מהמקומות לעיל לא פגשתי מדבקה של המעסיק. זה קטע מזרח-תיכוני פרופר, כדי שכל אחד ידע בדיוק מה אורך הפין של הנהג ולאיזה שבט הוא שייך.

פורסם

באף אחד מהמקומות לעיל לא פגשתי מדבקה של המעסיק. זה קטע מזרח-תיכוני פרופר, כדי שכל אחד ידע בדיוק מה אורך הפין של הנהג ולאיזה שבט הוא שייך.

אני חושב שזה לא רצון העובדים אלא רצון המעסיקים לפרסם את העסק שלהם - וזה נהיה דבר נהוג.

חברות תוכנה בין לאומיות גדולות כמו Microsoft מדביקות את הלוגו שלהן על הרכבי חברה וזה דבר שלא קורה בחו"ל.

אגב,

יש לי חברים שעובדים במספר חברות שבהן לא מדביקים את המדבקות של החברה כלל - אלא רק מדבקת "איך אני נוהג" לפי החוק.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

כאן הרכבים היחידים עם מדבקות הם רכבי שירות (רכבי "מאגר" כמו שדריש ציין), עליהם העובד לא משלם אלא משתמש בהם ככלי עבודה. במקרה הזה המדבקות גדולות ומשמשות פרסומת ניידת.

מצד שני כאלו שלקחו/קיבלו רכב כהטבה- מתייחסים לרכב כרכוש פרטי שלהם לכל דבר. החל מתהליך מציאת הרכב, קבלת הצעות מחיר ומסירה אצל היבואן, עד טיפולים וטסטים במוסך לבחירתם. לא מדבקות ולא צמיגים סיניים מחברת הליסינג.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

פעם, כאשר היו כאן מספרי רישוי בני פחות מ-7 ספרות, היו לוחיות רישוי ייחודיות שזיהו רכב השכרה, רכב מהמאגר הממשלתי, רכב פטור ממיסים וכיו"ב.

ובקפיצה למאה הנוכחית, אשתי קיבלה רכב ליסינג למשך מספר שנים, היה נוח מאד כיון שפטר אותי מהביטוח לנהגים צעירים וחדשים. יחד עם כל רכב התקבל זוג מדבקות, שהלך למצבור הנייר ובאיזה שלב הושלך לאשפה. בכנסים של הארגון נראו כלי רכב בודדים עם המדבקות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
Derish, זה שהנהג שייך לשבט מסויים לא אומר שאורך הפין שלו גדול מנהג ששייך לשבט נחות יותר

לא, אבל הוא בהחלט ארוך ועבה יותר מזה של השכן שקנה את רכבו באופן פרטי.

בדרום קוריאה למשל מקובל לשמור על משולש החלון האחורי את מדבקות הברקוד איתן הרכב יצא מהמפעל, גם אם הוא בן 15. סמל סטטוס משעשע שמתחבר היטב לנטיה של המקומיים לשמר על הרכב במצב תצוגה לאורך השנים. גם זה סוג של מאריך פין, אך ללא האלמנט השבטי.

אני חושב שזה לא רצון העובדים אלא רצון המעסיקים לפרסם את העסק שלהם - וזה נהיה דבר נהוג. חברות תוכנה בין לאומיות גדולות כמו Microsoft מדביקות את הלוגו שלהן על הרכבי חברה וזה דבר שלא קורה בחו"ל.

מילא מייקרוסופט, אבל היום כל סטארט-אפ עם חמישה עובדים שם מדבקות על האוטו, ופרסום כזה בחברה עלומת שם אינו יעיל בלשון המעטה.

חובבי תיאוריות הקונספירציה טוענים שהמדבקות קיימות בעיקר כדי לסמן לגנבים איזה רכב מותר ואיזה אסור לקחת. יש בזה הגיון מסויים כשלוקחים בחשבון את השחקנים העיקריים בתחום הביטוח והחלפים ומצליבים את הנתונים עם רשימת בעלי המניות בחברות הליסינג.

פורסם

דווקא תתפלא לשמוע שחברות קטנות\ביינוניות לרוב נותנות זכות לעובדים האם לשים את המדבקות(מביאים להם אותן בלי להדביק כמו שספירל אמר או לא מביאים מדבקות בכלל) - בחברות גדולות לא כ"כ גמישים וזה חובה.

אל תשכח שעדיין רכב חברה נתפס כסמל סטטוס בחברה הישראלית(לא מצליח אגב להבין למה).

בחברה של 5 אנשים כנראה רובם מנהלים באותה חברה ושמה זה אולי יותר אינטרס שלהם(כמו שאמרת - סטארטאפ).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תוכן חדש...