Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

אני מנסה לייעץ לבחור צעיר שעובד איתי ומחפש מה ללכת ללמוד. הוא די טוב עם מחשבים אבל מעדיף משהו קרוב יותר להנדסת מכונות, ובאופן טבעי חשבתי על תחום הרכב האוטונומי המתפתח כמשהו שיכול לשלב את שני הכיוונים.

דא עקא, איש אנלוגי אנוכי, כך שכל תחומי וענפי המדמ"ח הם בעיניי עיסה אחת גדולה. אודה אם תוכלו למקד אותי - מה הולכים היום ללמוד באוניברסיטה ע"מ להתברג בחברות כמו מובילאיי, אוטוטוקס, מעבדות GM וכו'?

בתודה מראש.

פורסם (נערך)

בהערכה גסה, מדעי המחשב, הנדסת מחשבים , הנדסת אלקטרוניקה.

נסה לראות מודעות דרושים לחברות האלה ולראות מה הדרישות.

יכול להגיד לך שבאוניברסטיה העברית ביריד תעסוקה מובילאיי מציבים דוכן גיוס. (בטח זה שהבעלים הוא פרופסור מן המניין לא מזיק).

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

דיסקליימר קצר: אין לי באמת ניסיון ממשי ברכב אוטונומי. האמור לעיל מהווה סוג של ספקולציה (educated guess, אם תרצה).

רכב אוטונומי זה תחום עצום, שמשלב המון דברים. רק בענייני תוכנה צריך להתמודד עם ראיה ממוחשבת, מיפוי, תקשורת, שמירה של כל הנתונים האלו וניתוח תקלות. כל תחום יהיה שונה לגמרי ויחייב ידע שונה.

אם התכוונת לעניין הראיה הממוחשבת, לעניות דעתי כדי להיות בשפיץ של התחום ולפתח את האלגוריתמיקה עצמה יש צורך בדוקטורט ספציפי בתחום, כלומר סד"ג של לפחות 10 שנים באוניברסיטה. אני מניח שיש עוד מגוון תפקידים מסביב (בתחום הזה), שכנראה יחייבו תואר במדמ"ח או הנדסת תוכנה. לגבי שאר התחומים אני גם מניח שתואר זהה יוכל לעזור לך למצוא עבודה.

כמובן שיש הרבה אספקטים לא תוכנתיים ברכבים אוטונומיים, החל מתכנון החיישנים עצמם (פיסיקה? הנדסת חשמל? חומרים? אין לי מושג) וכלה במכניקה, שאולי תהיה שונה מעט.

אפשר לחשוב גם על תחומים משלימים, כמו מערכות לניהול רכבים אוטונומיים (לצי מוניות אוטונומיות, למשל), כל ענייני הטעינה אם בסוף חלק משמעותי מהם יהיו חשמליים, ובטח עוד הרבה ששכחתי.

בקיצור, רכב אוטונומי זה אחלה, אבל לא הייתי מתכנן את הקריירה שלי ל30-40 השנים הבאות כתלות בזה. בסוף זה עשוי לא להצליח. הייתי הולך ללמוד מדמ"ח או הנדסת תוכנה אם זה מעניין אותי (בדגש על מדמ"ח אם אלגוריתמיקה מתקדמת זה הכיוון).

לגבי הנדסת מכונות - אין לי שמץ.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

אני חושב שמדעי המחשב והתת תחום בגדול רובוטיקה...

כמובן שזה בהכי כללי שיש כי כמו שמפורט בתגובה מעליי יש המון קומפטננטות במונח כזה.

אם יש לו איזה רקע תכנותי אני חושב שהוא יכול להתנסות מעט עם פיתוח סימולטור לרובוט שכזה ולראות אם דבר כזה יכול בכלל לדבר אליו..

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
פורסם (נערך)

פריצת הדרך לתחום הזה באה מהתפתחות תחום ה MACHINE LEARNING. מה שאומר שאתה צריך בעיקר מתמתיקה ואלגוריתמיקה.

קח בחשבון שיש סיכוי גדול שכשתסיים את הלימודים תגלה שהתחום דעך כי הוא היה רק התלהבות רגעית מנותקת מיכולות הבינה המלאכותית. זה קרה בעבר לא מעט בתחומים אחרים.

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם

תחום הידע הוא MACHINE LEARNING. רכב אוטונומי זה אחד המימושים של תחום ה MACHINE LEARNING.

יש פודקאסט מרתק של רן לוי על התחום כדאי לשמוע.

פורסם (נערך)

רכב אוטונומי הוא לא רק ״מימוש״ של תחום ה-machine learning, אלא משימה מורכבת שלצורך פתרונה משתמשים בין השאר גם בכלים מתחום ה-machine learning כמו גם בכלים מתחומים אחרים (כמו image processing ו-computer vision).

לגבי machine learning - אני לא חושב שהתחום ידעך, אבל אין ספק שהוא משנה מאוד את פניו בשנים האחרונות. אפשר לומר שה-machine learning ה״קלאסי״ לאט לאט מפנה את מקומו למהפיכת הרשתות העמוקות.

אם כי (מניסיון) יש עדיין הרבה (אם לא אפילו רוב ה)גורמים בתעשייה שעדיין לא משתמשים תפעולית ברשתות עמוקות, פשוט מכיוון שהן דורשות הרבה מאוד דאטה מתוייג וכוח חישוב רציני מאוד ולא תמיד הם זמינים. במשימות פשוטות לתיוג אפשר אמנם להשתמש ב-mturk ודומיו אבל בהרבה משימות שהן יותר מסובכות לתיוג אין את האפשרות הזו.

מלמבד זה, יש עדיין לא מעט משימות בתחום שהרשתות עדיין לא מבצעות בהצלחה יתרה. למשל structured prediction.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם

MACHINE LEARNING ו DEEP LEARNING זה אותו דבר, רק מיתוג קצת שונה בגלל שהתחום דעך לפני כמה עשורים וכשהוא חזר לפני כמה שנים לא רצו להשאיר את הכתם.

בקיצור תקשיב לפודקאסט של רן לוי הוא מספר את ההתפתחויות מאד יפה.

פורסם (נערך)
MACHINE LEARNING ו DEEP LEARNING זה אותו דבר, רק מיתוג קצת שונה בגלל שהתחום דעך לפני כמה עשורים וכשהוא חזר לפני כמה שנים לא רצו להשאיר את הכתם.

בקיצור תקשיב לפודקאסט של רן לוי הוא מספר את ההתפתחויות מאד יפה.

אתה מתכוון שתחום הרשתות העמוקות דעך ועכשיו הוא חזר, זה נכון. אבל לומר ש-machine learning ו-deep learning זה אותו הדבר זה לא מדויק. deep learning הוא תת-תחום של machine learning, והוא תופס עכשיו תאוצה ומתחיל לדחוק החוצה את כל השיטות ה״קלאסיות״ יותר (זה נכון בעיקר בתחום הראייה הממוחשבת). אבל הוא דומיננטי בעיקר בסוג מאוד ספציפי של משימות למידה (קלאסיפיקציה מפוקחת - למרות שיש היום קצת גלישה לסוגים נוספים של בעיות), ויש הרבה סוגי משימות אחרים ומעניינים ב-machine learning.

לגבי הפודקאסט - תודה על ההצעה. הקשבתי קצת, מדובר בתוכן די שטחי. יש לו גם אי אלה טעויות פה ושם, די ברור שהוא לא מגיע מהתחום.

אם מישהו כאן באמת רציני ומתעניין, יש קורס ב COURSERA שמעביר אותו אחד המרצים המובילים בעולם בתחום . ANDREW NG, נדמה שהם לוקחים 50$, אבל זה שווה כל $ !

מצטרף להמלצה, באמת קורס מצוין ומרצה מעולה שהוא אושיה בתחום (וגם איש מאוד נחמד ב״מציאות״). שווה כל דקה של השקעה. הייתי מגזים ואומר שאפילו שווה לרשום בקו״ח שעברתם את הקורס בהצלחה (כמובן רק יש לכם את התעודה שמוכיחה את זה! לא לשקר..), מי שמצוי בתחום יקח את זה בחשבון.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם

אני מניח שבסופו של דבר החברות הישראליות בתחום ממילא מאוכלסות ביוצאי מודיעין ותעשיות צבאיות שעסקו בניתוח וידאו, מערכות חישה ופיתוח רכבים לא מאויישים למיניהם, השאלה אם ישאר מספיק מקום לאחרים...

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• תוכן חדש...