Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טסט שנתי - למה לי (פריקת תסכול)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3367 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי שרוצה להמשיך ליסוע בפח זבל עם גלגלים ימצא איך להשיג חותמת גם בלי להגיע למכון.

טסט פעמיים בשנה לרכב מיושן גם גורר פעמיים ביקור בשנה בשביל אישור רכב מיושן, וזה טירטור שאין כדוגמתו שיש לו עלות לא מבוטלת (יותר מהטסט) ומזה התעלמתם לחלוטין, בעוד שרכב חדש יכול ליסוע 3 שנים עשרות אלפי ק''מ בלי להידרש למבחן רישוי. אין ספק, המדינה מצ'פרת את מי שקונה לה רכב חדש במתנה.

מי שרוצה ליסוע ברכב תקין מיושן - סובל ולא בצדק.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מי שרוצה להמשיך ליסוע בפח זבל עם גלגלים ימצא איך להשיג חותמת גם בלי להגיע למכון.

טסט פעמיים בשנה לרכב מיושן גם גורר פעמיים ביקור בשנה בשביל אישור רכב מיושן, וזה טירטור שאין כדוגמתו שיש לו עלות לא מבוטלת (יותר מהטסט) ומזה התעלמתם לחלוטין, בעוד שרכב חדש יכול ליסוע 3 שנים עשרות אלפי ק''מ בלי להידרש למבחן רישוי. אין ספק, המדינה מצ'פרת את מי שקונה לה רכב חדש במתנה.

מסכים איתך ב200% ,פעמים טסט בנה זה בשביל לגרום לבן אדם להחליף את הרכב.

פורסם

שבסופה אחרי הבור נאמר לי שגומייה (קארדן) של הצירה קרוע .

אתה בודאי מתכוון "גרמושקה" (הגומיה).

קרדן זה המפרק (באם זה אכן קרדן. בדרכ ביפניות ישנות זכור לי שזה טריפודים... לא חשוב).

צירייה מתייחס למוט עצמו.

לא בקטע קטנוני כמובן, אלא לימודי :)

צירייה עם קרדן משני הצדדים:

f689a23d46895898a9d6cdb77e4bc518.gif

Sent from my ZTE B2017G using Tapatalk

פורסם

יכול להיות שבכלל שווה לאמץ גישה שאומרת ככל שהרכב נוסע יותר כך הוא הוא ידרש לעבור יותר טסטים, למשל מוניות ומשאיות ידרשו לעבור טסט פעמיים בשנה.

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם

אכן יש סוגי רכב הנדרשים לטסט פעמיים בשנה מוקדם יותר - לאחר 15 שנים.

אוטובוסים בכלל מורדים מהכביש אחרי תקופה כזו (או 20 שנה - יתקנו אותי המומחים).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגמרי. לפחות שיפצלו את עלות הבדיקה במכוני רישוי. למה צריך לשלם פי 2?

גם מעצבן זה הביקור הדו השנתי במוסך שאתה נדרש לשלם על הבדיקה לא מעט.

בקיצור, אנחנו בישראל תמיד יודעים להמציא את הגלגל מחדש ולעקם אותו על הדרך.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

לגבי תיקון הבלמים אל תדאג אני לא עושה אותם לבד , ולגבי בלמים מי מבטיח לך שעובד חדש יתקין לך בלמים כמו שצריך ?

הלכת סתם רחוק עם עמוד החשמל .

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם (נערך)
לא ידעתי שאפשר לעבור טסט למרות לוחיות רישוי לא תיקיניות. בפעם האחרונה שהוכשלתי בטסט על זה, ניסיתי ללכת לכל מיני מקומות בסביבה לעשות אצלם (כי אני יודע שהמכון טסטים עושה קומבינה ומכשיל סתם על זה) אבל כולם אמרו לי שרק מכוני רישוי מתעסקים בלוחיות רישוי :(

לעיניין - יש עוד דברים שאפשר לעבור טסט למרות שהם לא תקינים?

מכון טסטים לא יכול להכשיל אותך על לוחית דהוייה. אחרי שידעתי על זה מאיזשהוא מכר, אמרתי לאחראי במכון הטסטים שאני לא מחליף את הלוחית ואני לוקח את האחריות עליי אם תופס אותי שוטר, וכך הוא העביר אותי בסוף עם הלוחית שלי (שלדעתי היא עדיין בסדר ונראית יחסית טוב). בשנה שעברה הם הכשילו אותי על הלוחית השניה ובאמת שילמתי להם 50 שח על החלפה..

עריכה אחרונה על ידי omar87

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם (נערך)
כי אי אפשר לסמוך על האנשים שיעשו את זה בעצמם.

אני שמח שיש טסטים כי יש אנשים שייסעו על צמיגים בני 10 "כי הם לא נוסעים הרבה".

הטסט עצמו עולה 60 שקל.

האגרה היא מה שעולה הרבה.

לסמוך על נהגים שידעו מתי האור שלהם נשרף, הצחקת אותי!

יש הרבה מדינות בעולם שבדקו את הנתונים וגילו שהטסט זה ביזבוז של כסף וזמן, זה לא ממש מוסיף לבטיחות סתם מציק לאזרחים וסתם מבזבז את הכסף של המיסים. יש דרכים יעילות הרבה יותר. ביטלו את הטסט זמנית לצרכי ניסוי, ואחרי שבדקו שוב את הנתונים בסיום תקופת הבדיקה החליטו לבטל את השטות הזו לגמרי.

הדוגמה האחרונה היא ניו גרזי שביטלה את הטסטים ב 2010

The agency decided to end the inspections program after reviewing other states' studies that found little evidence of improved safety, Commission spokesman Michael Horan said Wednesday, pointing to a seminal National Highway Traffic Safety Administration report in 1989 that dissuaded the federal government from instituting a nationwide mandate.

New Jersey will join 29 other states and Washington, D.C., in forgoing mechanical inspections for brakes, lights, tires, windows and other features.

הנה עוד עדות של אריק על השחיתויות וחוסר הטעם שבבדיקות הכפויות האלה

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם

מרטינס - אוכלוסיות שונות מצריכות שיטות שונות. גם בארה"ב אין אחידות, ולכל מדינה מדיניות שונה.

לדוגמא - בישראל הגיעו למסקנה שהרמזור ה"אירופי" (זה שנפתח בשני כיוונים נגדיים במקביל, והפניה השמאלה נעשית תוך מתן זכות קדיה לרכב הנוסע ישר) אינו מתאים לאוכלוסיה הישראלית. אין לי מושג מיבדק ומה היו הממצאים, אבל זו העובדה. וד"א - גם באירופה רואים יותר ויותר פניות שמאלה "מוגנות" כמו אצלנו.

הגישה בארה"ב שונה מזו האירופית בהרבה תחומים, אחנו זייכים למרחב האירופי ולכן מתחייבים למבחני כשריות תקופתיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אם היו גרים פה אמריקאים, אולי באמת אפשר לוותר על הטסט. אבל גרים פה ישראלים שנהיגה בסיסית קשה לחלקם, אז לסמוך עליהם שיבדקו את המכוניות בעצמם לא נשמע חכם במיוחד.

אולי אם רוצים לשפר את המצב לטווח הארוך, צריך לחוקק חוקים חדשים שאמנם מבטלים את הבדיקה השנתית אבל העונשים על הנהג הרבה יותר קשים במקרה שההזנחה שלו הובילה לתאונה.

בכל מקרה, אם הטסט היה מתבצע כמו שצריך בלי הטיות מסחריות (תחליף מספר, קנה אצלנו תוסף) ועם יכולת מקצועית אמיתית של הבוחנים לאשר או לפסול שינויים ברכב לא צריכה להיות עם זה בעיה. אם לגרמנים זה טוב, אז גם לנו.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...