Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן c אליזה 2015

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

רכב למשפחה עם ילד אחד.

רוב הנסיעות הן בין עירוניות של 30 קמ לכל צד ביום.

חשוב אמין וחסכוני.

איך הc אליזה?

יש דגם אחר שמומלץ?

התקציב הוא עד 50 אלף.

תודה מראש.

פורסם

חפש ביקורות על הפיגו 301 , מדובר באותו הרכב, אוטו זול, מרווח, נוח, לא ממש חזק באף גרסה, ציון בטיחותי נמוך יחסית.

פורסם

לפעמים יוצא לי לנסוע בתור נוסע על 301,מאחור יש הרבה מקום לרגליים וגם תא מטען גדול.

איכות החומרים פשוטה.

המושבים נוחים והמתלים עושים עבודה טובה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

Guest ספורטמוטורי
פורסם (נערך)

לא ראיתי שיש אליזה עם מנוע 1.2, אלא רק 1.6, לא חושב שה1.6 יהיה כזה חסכוני.

למשימה הזו אני יכול להמליץ לך על מנוע ה1.2 רובוטי, יש פיג'ו 301 כזו, לא יודע אם גם C אליזה.

בגדול האוטו די חסכוני, נוח מאוד, עם בקרת שיוט שתספק לך הרבה נוחות בבינערוני, מרווח עם תא מטען מכובד בגודלו, אומרים שלא שקט לפי המבחנים,

ובכן, לי, ביחס ללאנסר שהיתה לי הוא די שקט,

סוחב בצורה מעולה, קשה להאמין שמדובר במנוע צנום בנפח 1.2 בלבד,

צריך קצת זמן להתרגל לגיר, היום אחרי 14K ק"מ, אני ואשתי התרגלנו ודי מרוצים,

לגבי אמינות, האוטו שלי עדיין חדש אז לא פלא שאין תקלות, אך לקרוב משפחה, היתה אחת דגם 2014 מהעבודה הדגם הישן יותר עם 72 כ"ס, לא היה לו שום תקלה, רק טיפולים.

מה שלא אהבתי ברכב,

אין ידיות אחיזה מעל החלונות לנוסעים,

אין משענת יד אמצעית בדגם הזה (יש בדגמים האחרים, 1.6 והדיזל), אני קניתי אחת אונברסלית, לדעתי מוסיפה הרבה, גם נוחות וגם אבזור,

תפעול החלונות מהאמצע, מתרגלים אך עדיף אם היה בדלתות.

לגבי 3 כוכבי בטיחות, תצפה בסרטון ותקרא סיכום לגבי הבדיקה, תוכל לראות שהאוטו לא ממש מתפרק והוא לא רחוק מרכבים עם 4 ו 5 כוכבי בטיחות, אך הוא רע ב2 סעיפים עיקריים שמורידים מאוד, לוקה באבזור בטיחותי מתקדם, כמו התראה מסטיה מנתיב וכו.. וכולל רק 4 כריות אוויר, ובסעיף ה2 זה בדריסת הולכי רגל, לשיקול דעתך.

יש אבזור בטיחותי די בסיסי:

ESP - ABS - EBA -EBD - TPMS - נעילה אוטומטית- ISOFIX - התראת HAZARAD בעת בלימת חירום, וזהו

בגדול ב50K ניתן לקנות הרבה רכבים טובים, השאלה מה אתה מעדיף רכב כמה שיותר חדיש?

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי ספורטמוטורי
פורסם (נערך)

לא מכיר את האליזה, אבל 301 - היה לי אותו בתור רכב תחליפי שבועיים. חדש. חסכוני ויחסית מרווח, זה כל הטוב שיש לט לומר. רכב של פשרות שחסכו בכל מה שניתן. הגיר החד-מצמדי זוועה. כל מיני דברים קטנים שמעצבנים (כפתורי חלונות בקונסולה המרכזית). לא נהניתי מאף נסיעה ברכב, ורמת בטיחות נמוכה שלא הייתי רוצה להתמיד בה.

למה לא ללכת על C4 בתקציב הזה? הכל סבבה.

עריכה אחרונה על ידי Jack457

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

האליזה וה301 זה אותו רכב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

Guest ספורטמוטורי
פורסם

Jack , גיר חד מצמדי דורש הסתגלות ללא ספק,

חסכו, ברור, מה ציפיתה? לקבל כל מה שיש ברכב משפחתי שעולה הרבה יותר?

אז ה301 חרא אוטו בשבילך, סבבה.

C4 אמינות וחיסכון לא ממש מסתדרים ביחד.

אם כבר אז תציע משהו חכם יותר.

פות"ש יעזור מאוד לדעת אם אתה מעדיף רכב כמה שיותר חדש או מוכן להתפשר? באם מעניין אותך בגאג', מרווח? כח מנוע?...

פורסם

איך אפשר להגיד שסי אליזה אמינה ו-c4 לא.

הגיר הוא אותו גיר, המנוע הוא אותו מנוע מה-c4 הקודמת/307.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

Guest ספורטמוטורי
פורסם (נערך)
איך אפשר להגיד שסי אליזה אמינה ו-c4 לא.

הגיר הוא אותו גיר, המנוע הוא אותו מנוע מה-c4 הקודמת/307.

מי אמר שהגיר והמנוע של הC4 לא אמינים? , לידיעה, הגיר והמנוע הם הרבה ברכב, אך ממש לא הכל.

אני מדבר על המערכת החשמלית ברכב, וממש לא התכוונתי רק לגיר ולמנוע.

והאמת, אני מסוג האנשים שקונה רכב משפחתי עם עדיפות קצת שונה מהרוב, הגיר והמנוע מבחינתי שיסחבו את הרכב בלי בעיה וזהו, מה שכן מעניין אותי יותר זה מרווח, נוחות, שקט, והנדסת אנוש.

האליזה וה301 שוות את המחיר שלהן, אך לא הייתי מתנגד להנדסת אנוש טובה יותר, בעיקר בנושא הכפתורים בקונסולה המרכזית, אך גם מדובר בפיצ'ר שאפשר להתרגל אליו, ואז המכוניות עם כפתורים כאלה על הדלתות מרגישות לך מוזרות פתאום, ובאותה מידה, לא מוכן לשלם כמעט 40 א"ש יותר בשביל לקבל רכב פחות נוח עם כפתורים כאלה על הדלתות, אז כן יש התפשרות מסוימת, אך היא לא מקובלת על כל נהג.

עריכה אחרונה על ידי ספורטמוטורי
פורסם

הכל עניין של סטיגמות.

עובדה ש-301 לעומת 308 משומשות עולות כמעט אותו (אותו דבר לגבי סיטרואן).

זוכר רנו לוגאן? תבדוק איזה הפרש זעום יש בינה לבין גרנד סניק מאותם שנתונים - וסניק מגיעה באותם שנים עם מכלולים של ניסאן.

פלואנס 1.6 מאחרי מתיחת פנים היא עם שוק בקרשים, אבל בפנים יש לך מנוע וגיר זהים לניסאן ג'וק.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

Guest ספורטמוטורי
פורסם
הכל עניין של סטיגמות.

עובדה ש-301 לעומת 308 משומשות עולות כמעט אותו (אותו דבר לגבי סיטרואן).

זוכר רנו לוגאן? תבדוק איזה הפרש זעום יש בינה לבין גרנד סניק מאותם שנתונים - וסניק מגיעה באותם שנים עם מכלולים של ניסאן.

פלואנס 1.6 מאחרי מתיחת פנים היא עם שוק בקרשים, אבל בפנים יש לך מנוע וגיר זהים לניסאן ג'וק.

כרגע אני מדבר עם מצב קיים ולא על סטיגמות.

לגבי 301 ו308, לא יודע אם נמכרות באותו מחיר אחרי כמה שנים, אך בוא נגיד שהן כן נמכרות באותו מחיר אחרי כמה שנים, שכחתה נושא חשוב, ה301 עולה בסביבות 30K ש"ח פחות מה308 כחדשה אם לא יותר, בכל מקרה אני בטוח שה308 תספק הרבה יותר רכב מאשר ה301, השאלה מה הקונה מעדיף, להתפנק עד הסוף? או ללכת על נוחות צרפתיה עם פשטות, אמינות ומטען גדול, יש הרבה כאלה שמוכנים גם להתפשר על נוחות וללכת על יפנית, אפילו יש מי שלא מוכן להתפשר על יוקרה והולך על מרצדס בת 10, כולם צודקים, הכל עניין של סדר עדיפות.

פורסם

המנוע של ה-301/C-אליזה 1.6 הוא מנוע TU משופר מבוסס על מנוע מוצלח מאוד בעל אמינות מוכחת של פיג'ו סיטרואן.

המנוע של ה-308/C4 הוא מנוע מודרני יותר, אבל פחות חסכוני והרבה פחות מוצלח.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...