Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לימוד נהיגה (אופנוע) - דעה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יודע אם זה קשור לפה (לפורום הזה - או בכלל לאתר הזה.. אבל לא מכיר מקומות אחרים לצערי ודיי פעיל פה)

אם זה לא קשור, אשמח לתיקון לאן אוכל להפנות את השאלה.

התחלתי לא מזמן לעשות שיעורי נהיגה על אופנוע (A1)

בשיחה ראשונית עם המורה נאמר לי כציטוט "צריך לעשות 15 שיעורים, וטסט - כל שיעור 100 שקלים, הטסט זה 350 שקלים"

ביצעתי 15 שיעורים, והוא תיאם לי טסט - כשהוא הבין כשאני לא בונה על יותר שיעורים, הוא ביטל את הטסט ואמר שאקבל טסט אחרון אחרי כל שאר התלמידים.

לאחר ויכוח איתו, הסכים לתאם לי טסט לעוד שבוע וחצי - ואחרי תיאום הטסט המזכירה מודיעה לי שאני צריך לשלם עוד 200 שקל כי הטסט הוא שיעור כפול (לומד בת"א, ביצוע הטסט עצמו זה בחולון) כאשר לפי הבנתי ממה שנאמר לי בהתחלה זה שה350 שקל של הטסט כוללים את מכלול הטסט (כולל את הנסיעה עצמה למקום הטסט) כי אם המורה צודק - אז טסט זה לא 350 שקל, אלא 550 שקל.

השאלה אם כך זה נהוג? מישהו עבר משהו דומה ויכול להביא איזו חוו"ד?

ביררתי בעצמי עם מורה אחר (אמנם בעיר אחרת), ונאמר לי כך "צריך לעשות 10 שיעורים, כל שיעור 150 שקל, טסט עולה 300" כשביררתי האם יש צורך לשלם עוד 150 שקל על מחיר ה300 שקל של הטסט (כביכול על השעת שיעור הזו) - נאמר לי "מה פתאום, המחיר של ה300 כולל את מחיר השיעור."

אשמח לדעה אובייקטיבית בעניין.

תודה.

פורסם

יש אגרת מבחן נהיגה, כ 140 ש"ח שמשלמים למשרד הרישוי. יכול להיות שהמורה משלם לך את האגרה ומעגל ל 200 ש"ח?

פורסם
יש אגרת מבחן נהיגה, כ 140 ש"ח שמשלמים למשרד הרישוי. יכול להיות שהמורה משלם לך את האגרה ומעגל ל 200 ש"ח?

שחכתי לציין זאת בגוף האשכול, מעבר למה שרשום, שילמתי אגרה 139 בדואר, והבנתי ממנו שצריך לשלם את זה לפני כל טסט..

פורסם

השיעור הכפול הוא לפני הטסט זה הייתה הכוונה של המורה הראשון אתה לא מחוייב לקחת אותו אם אתה חושב שאתה לא צריך.

ה350(ופה זה מחיר שזז בין המורים) הוא עלות הכנת האופנוע לטסט,כלומר חישוב כלכלי של כמה הוא מפסיד על זה שהוא מעמיד את האופנוע לטסט ולא לימודי נהיגה בתוכו גם מגולם עוד הוצאות שהמורה מחליט לנכון להכניס בפנים).

האגרה שבוקי אמר בדר"כ מושלמת ע"י התלמיד בנפרד ולא בהכנת הרכב (ה350 ש"ח).

פורסם
שחכתי לציין זאת בגוף האשכול, מעבר למה שרשום, שילמתי אגרה 139 בדואר, והבנתי ממנו שצריך לשלם את זה לפני כל טסט..

זו אגרה נפרדת שלא קשורה למורה. תשלום למשרד הרישוי על כך שהוא שולח בוחן שיעשה לך טסט.

לפני כל טסט צריך לשלם אותה שוב.

פורסם

אני לא מסכים אם הטענה שפתו"ש מנסה לתאר כאילו מנסים לחלוב אותו.

לפעמים המורה מרגיש שהתלמיד לא מוכן ולכן לא משחרר אותו לטסט.

נהיגה על דו גלגלי טומנת בתוכה סיכונים רבים וגם אחריי קבלת הרישיון אני ממליץ בחום לפות"ש לקחת קורס נהיגה מתקדמת על מנת באמת לדעת איך להתמודד במקרה חירום עם הכלי שבו יירכב.

פורסם

אני ממליץ בחום לוותר על הנהיגה באופנוע, אתה חשוף לגמרי וכל פגיעה יכולה להיות קטלנית. חבל עליך.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם
אני לא מסכים אם הטענה שפתו"ש מנסה לתאר כאילו מנסים לחלוב אותו.

לפעמים המורה מרגיש שהתלמיד לא מוכן ולכן לא משחרר אותו לטסט.

נהיגה על דו גלגלי טומנת בתוכה סיכונים רבים וגם אחריי קבלת הרישיון אני ממליץ בחום לפות"ש לקחת קורס נהיגה מתקדמת על מנת באמת לדעת איך להתמודד במקרה חירום עם הכלי שבו יירכב.

לצערנו עם מורי הנהיגה והתרבות בארץ יש סיכוי טוב מאוד שהוא צודק. הכי טוב זה להתקשר לכמה מורים ולשאול אותם כדי לקבל תמונת מצב נכונה (לצערי עבר מספיק זמן מאז שאני הוצאתי רישיון כדי שאני אזכור מחירים).

אבל לקחת קורס רכיבה זה רעיון מעולה. זה אביזר הבטיחות הכי טוב שאפשר לקנות ובנוסף זה פשוט כיף.

מניסיון אישי אני יכול להמליץ על אופנוען מאומן. אבל יש עוד כמה אופציות בשוק וממה שאני מבין הם גם טובים.

אני ממליץ בחום לוותר על הנהיגה באופנוע, אתה חשוף לגמרי וכל פגיעה יכולה להיות קטלנית. חבל עליך.

ועוד משהו לפותח השירשור, יש לך פורום רק לדו גלגלי בשם פולגז (מקווה שאני לא עובר פה על איזה חוק בפרסום פורום אחר). שם תוכל לקבל תשובות יותר רלוונטיות לתחום הדו גלגלי ובנוסף לא תקבל "המלצות חכמות" כמו של הבחור פה מעלי :roll: (לא מכיר את "מנחית בחוץ" ויש מצב שהוא בן אדם מדהים, לכן הביקורת היא על הנאמר לא על האומר).

• תוכן חדש...