Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא לגמרי מדוייק.

זכות כמעסיק לחייב אותך לעבוד שעות נוספות אם יש צורך בכך ואם עבודה נוספת פוגעת בזמינות שלך זה פוגע בי כמעסיק (ובמידה ותסרב למרות שאני חייב אותך אתה למעשה נוטש את העבודה).

בקיצור, מי שרוצה לצאת מניאק ימצא את הדרך.

אתה סגור על זה? אם שעות העבודה שנקבעו הן מ 08:00 - 17:00 בימים א'-ה', אתה יכול לדרוש מעובד שלך להגיע לעבודה ביום ג' בשעה 20:00 כי מגיעה משאית וצריך לפרוק סחורה? ובשעה 23:00? ובשעה 02:00? וביום שישי בשעה 12:00 בצהריים? איפה הגבול? (שים לב שאני בכלל לא מדבר על התשלום עבור השעות האלה, רק על העניין העקרוני, אני בטוח שתשתלם כראוי)

אתה בטוח שאתה יכול לחייב את העובד שלך? אתה יכול לבקש ממנו יפה, וזכותו לסרב (עם כל ההשלכות), אבל צא מהמחשבה שהעובד שלך שייך לך 24 שעות ביממה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
האסמכתא נובעת מזה שמותר לי להגיד לך לא לבוא מתי שאני רוצה כל עוד לא פגעתי בשכרך.

אבל כן פגעת בשכרי. אמרת לי לא להגיע == לא שילמת לי על אותו היום.

פורסם

האם למעביד מותר להעסיק את העובד 18 שעות ביום?

התשובה שלילית

למה אם כן זה סביר בעיניכם שיוכל גם לעבוד וגם להיות במילואים.

וזה גם מה שנכתב במפורש בתקשיר

דיסקו

הבאתי את התקשיר כדוגמה

גם בהסכמים קיבוציים רבים וגם בהסכמים אישיים זה נכתב ברחל בתך הקטנה שאסור לך לעבוד עבודה נוספת.

אני מתאר לעצמי שגם במקום העבודה שלך כך נכתב בהסכם.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

האם למעביד מותר להעסיק את העובד 18 שעות ביום?

התשובה שלילית

הסיבה היא ששירות מילואים פעיל לא נחשב ל״עבודה״ במובן המשפטי שלה. למשל, הוא לא מוגבל ל-8.5 שעות ביום - כשאתה בשמ״פ אתה מבצע אותו 24 שעות היממה. במסגרת השירות הצבאי עצמו יש חוקים שמסדירים את הזכויות שלך, כמו למשל 6 שעות שינה בלילה וכו׳. אבל דיני העבודה לא חלים עליך. לכן אין משמעות לדיבור על ״שעות נוספות״ או ״18 שעות ביום״ כשמדובר בשמ״פ.

המחוקק מודע לכך, ואני מניח שזו היתה אחת הסיבות לסעיף 271 (א) בחוק (תגמול על מילואים גם למי שמשכורתו לא הופחתה כתוצאה מהשמ״פ).

פורסם

את הסעיף בחוק בקשר למילואים אני מכיר מזמן

אבל אנחנו כבר בטוויסט בשרשור

התשובה הייתה לאלה שהחליטו כי המעביד אינו יכול לאסור על עובדיו לעבוד עבודה נוספת והבאתי את התקשיר כדוגמה על שלל סעיפיו ומגבלותיו כדי להבין את מניעי המעסיק לאיסור כזה.

ומכאן אולי משליך המעסיק של פות"ש לנהוג בדרך דומה, למרות שהחוק מאבחן בין עבודה נוספת לבין שירות מילואים תוך כדי שהוא עובד.

ואדגים זאת

יצאתי לשירות מילואים של 30 יום אני אקבל על כל ה 30 ימים האלה כסף מביטוח לאומי

בתוך אותם 30 יום הייתי עושה יום כן יום לא

באותם הימים של הלא, באתי לעבוד כרגיל.

לפני התיקון בחוק בט"ל בשנת 2008 לא הגיע לי כסף על אותם ימים אם עבדתי

כיום אקבל על כל ה 30 יום מבט"ל ומהמעביד אקבל עבור אותם 15 ימים שעבדתי.

זה לא בדיוק כמו במקרה של פות"ש שהוא על הרגליים עסוק לילה בצבא יום בעבודה.

ושאלתי כבר בהודעה הראשונה האם יש סיבה לשינוי במדיניות אצל המעסיק.

תשובה לא קיבלתי

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה,

גם בהסכם העבודה החל עלי רשום שאסור לי לעבוד עבודה נוספת. בסעיף שאחריו רשום שאם אני רוצה לעבוד עבודה נוספת עלי לפנות לקבל אישור.

עכשיו נניח שפניתי בבקשה לעזור לאישתי בחנות לבני הנשים שלה בשעות אחה"צ והערב כשאני מסדר את הבובות בחלון התצוגה. בכזה מקרה המעסיק יכול לסרב לבקשה אבל הסירוב שלו לא יחזיק בשום בית דין לעבודה. מכיוון שאתה כל-כך אוהב להביא לינקים וציטוטים - אתה מוזמן לחפש פסקי דין בנושא.

הסירוב של המעסיק צריך להיות סביר. צריך שיתקיימו ניגודי עניינים או שאני משתמש בידע ייחודי שהקנה לי מקום העבודה (וגם זה עד גבול מסויים) על מנת שהוא יסרב וזה יהיה סביר.

לסירוב של המעסיק צריכה להיות סיבה עניינית ולא שרירותית.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
אתה סגור על זה? אם שעות העבודה שנקבעו הן מ 08:00 - 17:00 בימים א'-ה', אתה יכול לדרוש מעובד שלך להגיע לעבודה ביום ג' בשעה 20:00 כי מגיעה משאית וצריך לפרוק סחורה? ובשעה 23:00? ובשעה 02:00? וביום שישי בשעה 12:00 בצהריים? איפה הגבול? (שים לב שאני בכלל לא מדבר על התשלום עבור השעות האלה, רק על העניין העקרוני, אני בטוח שתשתלם כראוי)

אתה בטוח שאתה יכול לחייב את העובד שלך? אתה יכול לבקש ממנו יפה, וזכותו לסרב (עם כל ההשלכות), אבל צא מהמחשבה שהעובד שלך שייך לך 24 שעות ביממה.

לא סגור אם אני יכול לקרוא לו ב 20.00 אבל כן סגור על זה שאני יכול להגיד לו שיישאר עד 19.00. המגבלה היא עד 12 שעות עבודה ביום ולא יותר ממספר שעות נוספות בחודש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

דוגמה

http://www.law-shalev.co.il/i_%D7%94%D7%90%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%A8_%D7%9C%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%93_%D7%91%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%93%D7%94_%D7%A0%D7%95%D7%A1%D7%A4%D7%AA_%D7%91%D7%9C%D7%90_%D7%90%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%A8_%D7%94%D7%9E%D7%A2%D7%91%D7%99%D7%93

כאשר קיימת תנייה האוסרת על עבודה נוספת בחוזה העבודה האישי העניין פשוט יותר, אולם גם כאשר לא קיים איסור מפורש מתוקף הוראה, חקיקה או חוזה אישי, עדיין ייתכנו מקרים בהם העיסוק מהווה הפרת משמעת חמורה אשר עשוייה להוות עילה לשלילת פיצויי פיטורין.

[h=3]לפסק הדין המלא[/h]

www.ru-sh.co.il/Portals/11/LawUpdates/2012/January/file_3046.doc

9 בינו׳ 2012 - באם אין הדבר נוגד מדיניות כללית – אני ממליץ לאשר בנסיבות האישיות .... ההיתר לעבודה נוספת נתון לעולם לשיקול דעתו של המעביד וסירוב לתיתו אינו פגיעה בחופש ...

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה

רק כדי לסגור את ענין המילואים - אתה עצמך שאלת:

ועל כך עניתי, שדיני העבודה לא חלים על מילואים ולכן זה סביר ואין כאן שום בעיה.

לגבי הדיון הנוכחי, שים לב שהציטוט שהבאת:

ההיתר

לעבודה נוספת

נתון לעולם לשיקול דעתו של

המעביד וסירוב

לתיתו אינו פגיעה בחופש ...

הוא מתוך טענות המדינה (הנתבע) ולא קביעה של השופטים.

באופן כללי, נראה שפסק הדין תומך בכך שזכות המעסיק לא לאשר לעובד לעבוד במקום עבודה נוסף, אבל במקרה הספציפי של עובד מדינה (זה מוזכר מספר פעמים בסוף פסק הדין) ובגלל שהוא עובד במשרה מלאה (גם זה מוזכר בפירוש).

לעניות דעתי, אי אפשר להשליך מפסק הדין הנ״ל על המקרה הכללי, של עבודה בשוק הפרטי.

פורסם

אני חושב שבהחלט אפשר.

הרי המחוקק קבע שאסור לעבוד יותר מ 12 שעות ביממה ויותר מ 12 שעות נוספות בשבוע. אם אתה עובד אצלי משרה מלאה אתה מחוייב לי ובעבודה הנוספת אתה פוגע ביכולת שלי להפיק ממך את מה שהחוק קבע שאתה צריך לתת לי.

פורסם

אני לא מסכים.

אם אני לא מבצע את תפקידי כהלכה (וזה לא משנה אם זה בגלל עבודה נוספת, ילדים בבית, חברה חדשה שמחזיקה אותי במיטה או כל סיבה אחרת) אתה מוזמן לערוך לי שימוע ובמקרה הצורך להעניש או לפטר אותי. אבל מי אתה שתקבע לי מה לעשות בשעות שאני לא עובד אצלך? באותה מידה אתה יכול לומר שזכותך בתור מעביד לאסור עלי ללכת לישון אחרי 21:00, כדי שאהיה רענן בבוקר כשאגיע לעבודה.

זה לא תפקידך בתור מעסיק להחליט בשבילי איך לנהל את הזמן. אתה מוזמן לגמרי לפעול לפי מבחן התוצאה: התפקוד שלי בתור עובד ולא שום דבר אחר.

פורסם

לא מדוייק. אם אתה נהג רכב כבד למשל אני יכול בהחלט להגיד לך ללכת לישון ב 9 ואם לא תעשה את זה לא תעלה להגה למחרת.

אם יש מספר שעות מוגבל שהמחוקק קבע שמותר לך לעבוד זכותי כמעסיק שלך במשרה מלאה לדרוש שהשעות האלה יעמדו לרשותי.

כמו שלטענתך לי יש את הזכות לערוך לך שמימוע ולהראות לך את הדלת כך גם לך יש את הזכות להגיד לי ללכת לחפש ולהראות לי אצבע משולשת בדרך החוצה.

פורסם

זה פשוט לא נכון. אם אני נהג רכב כבד זכותך לומר לי להגיע ערני לגמרי לעבודה. ממש לא זכותך לומר לי באיזו שעה ללכת לישון. זה בדיוק ההבדל בין מה שמותר לבין מה שאסור לך לדרוש מעובד. אם לדוגמא הפיזיולוגיה שלי מאפשרת לי לישון 4 שעות בלילה ולהיות ערני לגמרי במשך היום, זכותי לעשות זאת כל עוד אני נשאר ערני במשך הנהיגה. זו האחריות היחידה שלי.

המחוקק קבע כמה שעות מותר לך כמעסיק להעסיק אותי. לא מה מותר לי לעשות בשאר שעות היממה.

וברור שיש לי בכל רגע נתון את הזכות לעזוב. אבל יש לי גם את הזכות להתלונן עליך ואפילו לתבוע אותך במקרה שאתה מתנה את העבודה אצלך בדרישות לא חוקיות - כמו הדרישה ללכת לישון ב-21:00. תוכיח שלא ביצעתי את העבודה כנדרש - למשל, הגעתי לעבודה כשאני בבירור לא מספיק ערני לנהיגה, או נרדמתי על ההגה - תוכל לערוך לי שימוע ולפטר אותי כחוק.

פורסם

מלכישוע

אם נמשיך את הדוגמה של נהג המשאית

בבוקר עובד על המשאית אצל נהג לילה

בלילה הוא עובד על משאית אצל צה"ל

נראה לך תקין?

ועכשיו נחליף בדוגמה את צה"ל בחברת רץצץ בע"מ

נראה לך תקין?

לכן הסכמה של המעביד נדרשת.

זה כמובן לא חל על דיסקו שמסדר בובות.

והמגבלות האלו חלים במקומות עבודה פרטיים רבים וזה לגיטימי בהחלט.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

מלכישוע, על נהגי רכב כבד חלות מגבלות לגבי מנוחה, שינה ומשך נהיגה. זו לא רק זכותי לדרוש את זה אלא חובתי גם אם זה פוגע בי ובעסק שלי.

• תוכן חדש...