Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3464 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים!

אשתי ואני החלטנו שאנחנו לא יכולים לסחוב יותר בלי רכב ולכן הוחלט על לקנות רכב קטן אך לא קטן מידי מכיוון שנרצה להתרחב בשנה הקרובה, הבעיה היחידה שיש לנו היא שאין לנו כסף מזומן כרגע על מנת לקנות רכב.

לאחרונה יצא לי לשמוע על הליסינג הפרטי והייתי מעוניין לברר איתכם אם זה משהו שמתאים לאנשים כמונו, אנחנו לא נוסעים יותר מידי, בעיקר בסופשים, אני מאמין שבשנה לא נעבור את ה18, הייתי אומר 12-15 קילומטר. אני מעדיף רכב חדש מכיוון שאני רוצה למזער סיכונים של תקלות בלאי וכאלה וכמו כן אני לא טוב יותר מידי בלהתמקח לכן גם לא ארצה להתעסק עם החלפת רכב בעוד 3-5 שנים עם מכירה וקניה מחדש, לכן גם לא רוצה עכשיו להתרוצץ בין מכוניות יד 2 ולהכנס לבדיקות וכו. כמו כן הייתי רוצה להחזיק ברכב כמה שיותר זמן, אם כמובן אהיה מרוצה ממנו. חשוב מאוד שיהיה מקום מאחורה לילד אחד לפחות, אפילו ל2, בגאז' שאפשר להכניס אליו עלגה (לא קריטי בילד הראשון, אם אפשר להכנס גם במושבים). צריכת דלק סבירה, שלא תקרע אותנו. מעדיפים אוטומט אבל גיר רגיל בא בחשבון גם כן. אבזור נוסף הוא בונוס אך בהחלט לא משהו הכרחי.

אני מניח שלא הכל ורוד בליסינג פרטי ואשמח אוליי לשמוע דעות ונימוקים לכאן ולכאן.

אנחנו גם כנראה מתעניינים ברכבים מסוג יונדאי i20 וקיה Rio. כמובן אשמח לשמוע ביקורות, לכאן לכאן.

שאלות עיקריות שעולות לי לראש:

1. האם (בלי קשר למקדמה) אפשר להשאר בהחזר של עד 2000 בחודש? זה סכום ריאלי? (אני משקלל הוצאות של ביטוח, דלק, דברים נלווים)

2. האם בתום 3 השנים (30 חודשים או 36) כל החודשים ששילמתי עד עכשיו מחושבים לי מתוך המחירון של הרכב אם ארצה לקנות אותו? והאם במידה וארצה לשדרג לרכב אחר אני אקבל סוג של החזר על מה ששילמתי עד עכשיו שיכנס לרכב ליסינג הבא שאקח מהחברה?

3. אילו חברות יש בשוק שיש להם אפשרויות כאלה? האם יש מקומות שאפשר לעשות זאת אפילו ללא מקדמה?

4. האם יש גם דרכי מימון דומים מהיבואניות עצמן?

5. האם מקובל לעשות נסיעות מבחן על הרכבים הנ"ל מבלי רצון לקנות ככה במהירות מהיבואן? האם אני צריך להרגיש לא בנוח עם זה?

המון תודה :)

*עריכה, לאחר חישוב של נסיעות הורדתי ל 12-15 קילומטר בשנה.

עריכה אחרונה על ידי peter_griffin
פורסם

היונדאי והריו רכבים אמינים עם מרווח טוב מאחור.

אבל מנוע די עצל וצריכת דלק לא מזהירה,המושבים בשני הרכבים די תומכים אבל ביונדאי לא היה לי נוח.

אלו 2 האופציות היחידות?

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה על התגובה :)

אני אשמח לשמוע גם אופציות אחרות, בגדול מעדיף יפניות או קוריאניות. צריכת הדלק היא לא הדבר הכי משמעותי, אם כי לא יזיק שהתצרוכת תהיה סבירה או נמוכה. מנוע עצל גם כן לא מרתיע יותר מידי, כי כל הנסיעות הן שקטות, בעיקר בעיר או אם כבר בינעירוני אז למרחקים לא ארוכים מידי (כמובן פה ושם כן ארצה לנסוע לצפון למשל).

שוב תודה

היונדאי והריו רכבים אמינים עם מרווח טוב מאחור.

אבל מנוע די עצל וצריכת דלק לא מזהירה,המושבים בשני הרכבים די תומכים אבל ביונדאי לא היה לי נוח.

אלו 2 האופציות היחידות?

פורסם

השאלה אם אתה יכול לבחור כול רכב?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הייתי בודק את הפיגו 208 אשר תהיה הרבה יותר זריזה,ניראית מצוין,איבזור גם כן ווב ומושבים נוחים יותר.

רנו קליאו גם זריזה,מעוצבת,מרגישה נוקשה יותר בעיר.

סיאט איביזה אפשר לרכוש ב 83 אלף,גם זריזה מאוד,איבזור מכובד,מאחור פחות מרווחת מהפיגו.

הגיר לדעתי טוב יותר מאשר ברנו כי הוא מהיר יותר.

הונדה גאז למשפחה עם עגלה היא מעולה בזכות מרווח פנים עדיף מהשלושה.

היא גם תשמור על ערכה טוב יותר אבל לא זריזה כמו שלושה.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אהלן, ההחלטה היא כרגע בין ריו לבין היונדאי i20, הלכנו לראות את הריו אצל היבואנית ודי התלהבנו, למרות שמבחינה חיצונית היונדאי נראתה לי יותר טוב, אוליי יותר מודרנית, למרות שהריו נראתה לאישתי מצויין גם כן.

מזכיר שמדובר על אוטו חדש. (ליסינג פרטי)

כמו כן אחרי קבלת הצעות מכל מיני חברות, יוצא לי שהקיה ריו תעלה 100 שקל פחות לחודש + אבזור שאני מקבל מתנה כמו מובילאיי ומולטימדיה וכו', עם היונדאי מגיע פחות אבזור, כמו כן הסעיפים העסקה עצמה יותר גמישים עם הריו. העניין הוא שהמוכר ממש מתעקש שהריו היא משתלמת יותר, אני לא יודע למה הוא מנסה לדחוף אותה ממש חזק, כנראה שיש עליה בונוסים שמנים יותר, האם זה צריך להטריד אותי?

אשמח לעוד חוות דעת מבין 2 הרכבים הנ"ל.

(לבחור מלמעלה, סליחה אבל פיג'ו כרגע לא בתמונה, המון תודה)

פורסם

שני הרכבים בינונים ביחס לחלק מהמתחרות,לא ממש חיסכוניות ולא זריזות.

לטעמי לריו מושבים נוחים יותר אבל שניהם בעיר מרגישות נוקשות.

מה שכן אמינות טובה.

אין אופציות אחרות?

פורסם

כמו כן אחרי קבלת הצעות מכל מיני חברות, יוצא לי שהקיה ריו תעלה 100 שקל פחות לחודש + אבזור שאני מקבל מתנה כמו מובילאיי ומולטימדיה וכו', עם היונדאי מגיע פחות אבזור, כמו כן הסעיפים העסקה עצמה יותר גמישים עם הריו. העניין הוא שהמוכר ממש מתעקש שהריו היא משתלמת יותר, אני לא יודע למה הוא מנסה לדחוף אותה ממש חזק, כנראה שיש עליה בונוסים שמנים יותר, האם זה צריך להטריד אותי?

אתה בעצמך תיארת הרגע למה הריו יותר משתלמת...

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

הדגם החדש של הריו ממש מעבר לפינה וזאת הסיבה שדוחפים את הדגם הקיים.

אני הייתי בודק גם שברולט ספארק באוויס. הם מציעים את הרכב בעיסקה מאד אטקרטיבית, והרכב גם די חסכוני.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ההבדל בין הספארק ל-i20 הוא אך ורק בתא המטען (120 ליטר לטובת ה-i20) במרחב לנוסעים הן מאוד דומות.

אם כבר סופר מיני בליסינג פרטי - הייתי הולך על ההונדה ג'אז המוצעת במחירים אטקרטיביים, חסכונית יותר, מרווחת יותר, ועם תא מטען גדול.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם (נערך)

ומבין שני הרכבים שציינתי, יש העדפה לפה או לפה? אני מצד אחד שומע שהקיה היא רכב בסדר גמור ומצד שני שומע ביקורות לא משהו, לגבי היונדאי הביקורות קצת יותר רכות נגיד כך.

עוד משהו לגבי הקיה, העסקה אומרת שבהתראה מראש של 30 יום אוכל להחזיר את האוטו, ולקבל החזר יחסי על המקדמה ששילמתי. (למקרה וממש ממש אני מתאכזב)

ולגבי המחירים, השאלה מה זה אטרקטיבי, ההצעות שיש לי כרגע הן מקדמה 7900 ליונדאי ולריו

היונדאי 1460 לחודש (כולל טיפולים וביטוח)

הריו 1360 לחוד (כולל טיפולים וביטוח)

המטרה שלי היא לא לעבור את ה2000 לחודש כולל דלק (נוסע גג 15 אלף בשנה), ובשתי האופציות האלה אני פוגע בדיוק במחיר (עם הריו אפילו בשקלול של המקדמה).

עריכה אחרונה על ידי peter_griffin
פורסם

ה-i20 היא דגם יותר חדש, הדגם החדש שיצא של הריו מבוסס עליה - הריו מיושנת יותר.המנוע שלה מזהם יותר, ואין בה התקני ISOFIX לכסאות ילדים)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
ה-i20 היא יותר חדש, הדגם החדש שיצא של הריו מבוסס עליה - הריו מיושנת יותר.המנוע שלה מזהם יותר, ואין בה התקני ISOFIX לכסאות ילדים)

תודה רבה!

• תוכן חדש...