Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3491 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

2 אופציות:

1. וולוו S60 T5

2. פאסאט 1.8TSI

בשני המקרים מדובר ברכבים חדשים מהניילונים. לא הדגם המפואר. (אל תציעו סופרב בבקשה)

אז מה ירגיש מי שנוהג כמעט 5 שנים על המונדיאו ועובר לאחת מאלו בהיבטים הבאים:

1. נוחות כללית וסביבת הנהג

2. התנהגות כביש

3. זריזות

4. מרחב מלפנים בעיקר לנהג גבוה (מקום מאחור פחות רלוונטי)

5. איכות החומרים

6. מערכת השמע המקורית

תודה

פורסם

הוולבו דווקא די מהנה לנהיגה,החסרון העיקרי שלה זה צפיפות,במיוחד מאחורה ואחזקה יקרה יותר משל המונדאו.

הפאסאט איכותית אבל לא הייתי מתקרב לשילוב של 1.8 160 וDSG,היו מקרים רבים עם בעיות אמינות גם במנוע ובוודאי שבגיר.

פורסם

למה לא ללכת על נסיעת מבחן? אתה מצפה שמישהו ייתאר לך תחושה אינדיווידואלית? קצת תמוה :)

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

הפאסאט מעט פחות מרווחת ונוחה מהמונדיאו (הבדלים לא משמעותיים), חלשה באופן מורגש ופחות מתנהגת (הבדלים מעט יותר משמעותיים, אבל רק אם אתה חובב נהיגה ספורטיבית). מכיוון שמונדיאו חדשה לא אופציה ושה"פחות" של הפאסאט הוא יחסי ועדיין מדובר במכונית טובה מאוד - עם בונוס של תא נוסעים איכותי ומהודר יותר - הייתי הולך עליה.

ה-S60 מרשימה פחות באיכות ובניהוג ובאופן כללי מרגישה מעט מיושנת, אך חזקה מהפאסאט (רמת ביצועים דומה למונדיאו), עם תיבה עדיפה ומעט נוחה יותר במצבים מסוימים (בפער זניח לדעתי). אישית מבין השתיים הייתי בוחר בוודאות בפאסאט, למרות הבדלי הכוח והחיבה המועטה ל-DSG.

פורסם

כמובן שנסיעת מבחן היא הכרחית. אני מחפש קצת מידע מקדים.

ולמה לא סופרב? - כי היתה כבר ולא רוצים שוב. גם לא אם זו התומרה הכי משתלמת.

פורסם

רק 2 האופציות רלוונטיות?

רכבים היברידיים כמו קאמרי וסונטה לא רלוונטיים? על הדרך תחסוך גם מעט דלק. קאמרי לא ממש חלשה (פחות מ8 שניות 0-100 לפי פרוספקט), למרות שבגלל גיר רציף לא מרגישים את דחיפת הכוח כמו ברכבי טורבו. קאמרי לא מתנהגת והבלמים שלה החלשים (לטעמי), אבל מתלים רכים ובידוד טוב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני לא בטוח שההבדל בביצועים יהיה מאוד משמעותי, על הנייר המונדאו מאיצה ב-7.5 שניות ל-100, פסאט 1.8 עושה את זה ב-7.9.

הגיר של הפסאט מהיר באופן משמעותי ואני מניח שבשימוש יום-יומי הפער יהיה זניח עד בלתי מורגש.

תא הנוסעים מעולה, איכותי ונעים מרווח יותר משל הוולבו, התנהגות בטוחה ומרוסנת אבל לא מעבר, נוחות נסיעה על הצד הנוקשה אבל מרסנת היטב את הנדנודים והקפיצות.

פורסם

כבעלים של המונדיאו ושל הפאסאט, המונדיאו בעלת יתרון דינמי מורגש וכן מרווחת יותר.

מנגד הפאסאט מרגישה הרבה יותר איכותית ויוקרתית.

פורסם

אני לא יודע לגבי גובה כי אני 1.74 אבל מבחינת מרווח לשאר הכיוונים הפסאט עדיפה בהרבה, הוולבו מרגישה קצת סגורה סביב הנהג, קו החלונות גבוה ופחות מרווח שם באופן מורגש.

פורסם (נערך)

לא נהגתי במונדאו, אבל בתור בעלים של פאסאט 1.8T 2016 - כח לא חסר באף מצב. גם עם 4 מבוגרים

הרכב חדש לכן לא יכול לספר על אמינות הגיר, אבל הוא מתפקד בצורה מעולה וזריזה להפליא. האצות בריאות בכל סיטואציה.

לגבי התנהגות, מדובר בפאסאט חדשה לגמרי (דגם שהחל מ 2015) ומתיימר לתת התנהגות טובה מהפאסאטים בעבר. ואני חושב שהצליח להם. הרכב מהנה לנהיגה (אני לא מומחה גדול)

לגבי נוחות, כאמור הרכב מכויל על הצד הנוקשה - גרמניה קלאסית. בתוך העיר מרגישים שהרכב נוקשה אך מצד שני מוצק ולא מתרסק.

בבינעירוני העניין לא מורגש והרכב מכונת שיוט נוחה.

בעניין המרחב, לא מכיר את המונדאו אבל 4 מבוגרים יושבים בנוחות מצוינת, וגם כסא תינוק ענקי שיש לנו נכנס בקלות ולא מפריע מאף צד

עריכה אחרונה על ידי Ameer.86
פורסם

גם אני מצביע פאסאט 1.8 ומחזק; התחושה בפנים (בעיקר בדגם עם הסלון הבהיר) היא הרבה הרבה יותר נעימה מהמונדאו. המושבים מעולים והמנוע נהדר.על אף מרכב סדאן תא המטען גדול מאוד. (לאחר הסופרב ) היא הייתה הבחירה שלי לולא נאלצתי לקחת רכב במרכב סטיישן/5דלתות/ג'יפון.

• תוכן חדש...