Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם רוצים להאיץ לוחצים על גז לא צריך להוריד ל 4.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם רוצים להאיץ מהר, בהחלט צריך להוריד לרביעי. הורדה לרביעי במהירות 90 קמ"ש תמקם את סל"ד הממוע באיזור בו יהיה לו יותר קל לצבור סל"ד ולהאיץ, כמו כן יחס העברה נמוך יותר ברביעי יתרום לצבירת סל"ד מהירה.

פורסם
אוקיי. אז הילוך חמישי במהירויות 90-100 הוא הילוך שיוט, ובמידה ורוצים להאיץ במהירות האלו יש להכניס רביעי ולהתחשב שזה צורך יותר דלק?

זה משתנה בין רכבים/מנועים/גירים, ובהתאם לכמה מהר אתה רוצה להאיץ, וכמובן, מה התוואי (עלייה, ירידה וכו').

ככלל אצבע, עדיף להוריד לרביעי. תקבל האצה מהירה יותר.

אם רוצים להאיץ לוחצים על גז לא צריך להוריד ל 4.

זה לא נכון.

לנהיגה חסכונית עדיף להחליף בסלד נמוך או גבוה?

נמוך.

כל זמן שלא מאוד נמוך, כך שהרכב בקושי מאיץ בלחיצה על הדוושה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תלוי באיזה מצב,אם אתה בשיוט או בבין עירוני ואין עליות למה צריך להוריד ל4? אלא אם מדובר על האצה מהירה,או רכב לא חזק ועמוס.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
תלוי באיזה מצב,אם אתה בשיוט או בבין עירוני ואין עליות למה צריך להוריד ל4? אלא אם מדובר על האצה מהירה,או רכב לא חזק ועמוס.

כי אולי הסל"ד בחמישי נמוך מדי להאצה ואולי הרכב עמוס ואולי יש עלייה ואולי אתה לא בשיוט אלא בתנועה עמוסה ואולי...

יש הרבה משתנים, שלא התייחסת לאף אחת מהם. סתם זרקת תשובה. שגויה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

גם אני התנהלתי עם הרכב הראשון שלי (פג'ו 205) לפי מה שלימדו אותי בשיעורי נהיגה, וחייתי עם זה בשלום.

עד שהתקלקלה לי המחט של המהירות (הראתה תמיד 0), ואז לימדו אותי להסתכל על המד סל"ד. מה אני אגיד לך... זו העצה מבין הטובות שקיבלתי בחיי כנהגת. לא רק שזה פטר אותי מהתבוננות מתמדת וחישובי זויות במד המהירות, זה גם הרגיל אותי להקשיב למנוע ולהרגיש את הרכב, עד שאחרי כלום זמן כבר לא הייתי צריכה להסתכל על כלום בשביל לדעת באיזה הילוך להיות, גם אחרי שתיקנתי את המחט.

הילוך נמוך=יותר כוח זמין. ככל שהרכב צובר תאוצה הוא יזדקק לפחות עזרה מהמנוע ולכן אפשר להעלות הילוך.

ב206 אפשר לשייט בכיף באיזור ה100 ומעלה קמ"ש על הילוך חמישי, אבל אם אתה רוצה להגיע לשיוט ב120 קמ"ש, תסחט את ההילוך הרביעי יותר.

שים עין על הסל"ד, ה206 (במנוע 1.4) מגייסת את מיטב הכוח שלה באיזור ה3200 סל"ד. תגיע עם כל הילוך לאיזור ה3500-4000 סל"ד לפני שאתה מעביר להילוך הבא, זה ימצה לך די טוב את הכוח ממנה בכל הילוך.

עריכה אחרונה על ידי MiKa_P

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם (נערך)

מישהו כתב פה באשכול ש "נהיגה זה לא דבר אינטואיטיבי", וזה אולי נכון, אבל גם מדריך לא יעזור. נהיגה היא דבר נרכש עם האימון והניסיון. ובטח נהיגה עם הילוכים. בעקבות השאלה של פות"ש ניסיתי לחשוב באיזה הילוך אני נמצא במהירות X ולמה, ולא היה לי שמץ של מושג. אני מתחיל לנסוע, מעלה הילוכים לפי רעש מנוע או סל"ד, ונמצא בהילוך שצריך להיות לפי מה שאני רוצה. אם אני צריך לצאת לעקיפה ואני לחוץ במקום, אני יורד לשלישי. אם אני במהירות גבוהה יחסית לרכב הנעקף, אפשר רביעי. למהירות הרכב אין השפעה על ההילוך, כי את ההילוך אני בוחר לפי מה שצריך.

לפעמים יש לי זמן ואני מכתיב נהיגה חסכונית בלי לחיצות תוך הזדחלות בהילוך גבוה (כן, גם מהירות 60 בחמישי הולך), ולפעמים נהיגה אגרסיבית ובזבזנית. אתה הנהג ברכב, לא הרכב מכתיב לך מה לעשות.

עריכה אחרונה על ידי ZiggyMan
פורסם

יש טבעות סנכרון בגיר שלא נותנות לשלב להילוך נמוך מדי במהירות גבוהה מדי שתגרום למנוע לעבור את הטווח עבודה שלו. (לא ניתן לשלב לשני ב 120 הכוונה אתה תקבל רעשים והתנגדות והתיבה תזרוק את הידית לכוון הניוטרל)

• תוכן חדש...