Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3489 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד מימי לימודי הנהיגה שלי אני זוכר שלימדו אותי שב-80 קמ"ש מעבירים להילוך חמישי.

אבל אני שם שעד 100 קמ"ש להילוך חמישי אין שום מומנט.

האם זה נורמלי לנהוג ב-90, 100 קמש בהילוך רביעי?

פורסם

בשיוט במהירות קבועה ב 90 ו 100 קמ"ש צריך להיות בחמישי. נכון, אין ממש מומנט. אבל בשביל לשמור על המהירות הזו או להאיץ באיטיות, יש מספיק.

לצורך האצה צהירה צריך להוריד לרביעי. לאחר שמתייצב על מהירות קובעה שוב, לחזור לחמישי.

לנסוע במהירות קבועה של 90-100 ברביעי זה מיותר, סתם צורך יותר דלק ועושה יותר רעש.

פורסם

בעליה? ירידה? שיוט? עם נגרר? עם רכב מלא? עם נהג בלבד? בנסיעה מנהלתית? ביציאה לעקיפה?

206GTI? או 1.4?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

מה שלימדו אותך בשיעורי הנהיגה , היה מתאים (כנראה) לרכב שבו למדת.

ברכבים שונים , ההמלצה שונה.

ובעקרון החלפת ההילוכים מתבצעת לפי הסל"ד ותנאי הדרך ולא לפי המהירות.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

כשאתה על 100 קבוע, כמה הסלד?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

בן דוד שלי רצה לשחות

כדי לצוף קבוע

למד שחיה בהתכתבות

אצל מציל ידוע.

כשנכנס סוף סוף לים,

תוך שניות הוא נעלם...

(יו יה, להקת כוורת).

וברצינות. סע באוטו, תלמד להכיר אותו, להרגיש אותו ואז כבר תדע לבד. בהנחה שלא תנסה להוריד להילוך שני ב-120 קמ"ש לא תגרום נזק לאוטו.

לא נראה לי שבהתכתבות תלמד להכיר את הרכב.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
עוד מימי לימודי הנהיגה שלי אני זוכר שלימדו אותי שב-80 קמ"ש מעבירים להילוך חמישי.

אבל אני שם שעד 100 קמ"ש להילוך חמישי אין שום מומנט.

מה שלימדו אותך בשיעורי נהיגה - שגוי. הילוך בוחרים בהתאם לצורך שלך להאיץ.

אם אתה מרגיש שאין מומנט, תוריד הילוך.

אם אתה לא צריך תגובת דוושה - תעלה הילוך, לשקט וחיסכון בדלק.

מה שלימדו אותך בשיעורי הנהיגה , היה מתאים (כנראה) לרכב שבו למדת.

ברכבים שונים , ההמלצה שונה.

מה שמלמדים בשיעורי נהיגה זה להזדחל (העיקר לא לעבור את המהירות המותרת), לא להאיץ, לשמור (כיביכול) על הרכב של המורה ולעבור טסט.

לא מלמדים איך נכון לתפעל רכב עם הילוכים.

הרבה יותר קל למורה לתת הוראות פשוטות וחד משמעיות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אין שום רכב, גם עם המנוע הכי חלש שלא מסוגל לנסוע במישור במהירות 90 או 100 בהילוך הגבוה ביותר שלו.

לכן בכביש משורי, שיוט במהירות קבועה - צריך להיות בהילוך הגבוה ביותר. לא משנה איזה רכב זה.

משם, להוריד הילוכים במידת הצורך ובהתאם למומנט של המנוע כשיש עליה או האצה.

פורסם

באיזה סל"ד בכללי מומלץ להעביר הילוך?

למשל אם אני נוהג בנתיב הימני ואני מתחיל להעלות הילוכים, אני מגיע לרביעי ו-80 קמ"ש וצריך לצאת לעקיפה, אם אני אעביר לחמישי יקח לי המון המון זמן לעקוף, בעצם האוטו מתחיל להאיץ באמת בחמישי רק מעל 100 קמ"ש ומעלה, עד אז אני צריך ללחוץ לפחות על חצי דוושה כדי שהוא יתקדם.

מישהו העיר לי שאני מעביר הילוכים בצורה מאוד אגרסיבית (בסלד נמוך) וזה מזיק לגיר.

פורסם

בהנחה שזה 1.4, לא לצאת לעקיפה ב 80 קמ"ש בהילוך חמישי.

או להתחיל ולסיים ברביעי, או להתחיל ולסיים בשלישי או להתחיל בשלישי ולהעביר לרביעי.

לגבי באיזה סל"ד צריך להעביר הילוך - בהתאם לתנאי הדרך ומידת התאוצה הנרשת. בין 2500 ל 6000.

פורסם

אוקיי. אז הילוך חמישי במהירויות 90-100 הוא הילוך שיוט, ובמידה ורוצים להאיץ במהירות האלו יש להכניס רביעי ולהתחשב שזה צורך יותר דלק?

לנהיגה חסכונית עדיף להחליף בסלד נמוך או גבוה?

• תוכן חדש...